Sunday, March 01, 2009

My Reading List


Currently i tried to finish this book...by DR. HM Tuah Iskandar al-Haj.. book title ' Nak ke Tak Nak" ... another motivation book i really want to read...but asyik takder free time saja..so i tried to read this book when i have my lunch or dinner alone...because of im not done reading this yet...there are no summary from my view...later aku letak eh... tapi setawu aku..buku ni ditulis berdasarkan pengalaman penulis sendiri...check it up guys...


then lagik sebuah..ni aku beli masa pegi cuti2 mesia kat melaka harituh..kebetulan diorg buat book fair...murah tapi dun judge the book by the price n its cover okeh..sebb bagi aku isi dlm nya sgt menarik... cara penyampaian sesuatu topik tuh...kuiz2 yg terdapat dlm tuh utk menguji kita...buku ni pun aku belum habis baca...so nanti aku bagi review dia eh...penulis dia Dr Phillip C. McGraw ... orang yang selalu dijemput Oprah utk berckp mengenai cara hidup positif... aku suka tgk Oprah time dia ada... so dah jumpa buku dia..harga pun 10 inggit je... nape tak habiskan duit utk sebuah buku mcm ni dari pegi tgk moie yang tah haper2 ending dia...hehehe...so... kalau korg rasa nk baca tapi nk tawu apa yg bestnya buku ni..tunggu dulu eh..kasik aku baca habis dulu....


p/s : ade org tanya..kenapa aku tak letak review novel2 cinta ke...apa aku tak baca novel sebegitu ke... hurm..jawapan aku..aku baca jugak..tapi yg mana aku rasa lain dari yg lain2..selalunya aku baca separuh jerk..kalau aku rasa cerita tuh best aku akan baca sampai habis..kalau aku rasa sebaliknya...aku akan baca separuh dan terus aku selak halaman paling belakang tgk apa jadik ending tuh..hahahaha...sebb aku rasa mcm buang masa je baca lama2...utk ending yang sama aja...betul tak...hehe..mari kita membaca....

Fikirkan ini...

"Insan berfikiran tinggi gemar berkata tentang ilmu, insan berfikiran sederhana gemar berkata tentang peristiwa, insan berfikiran rendah gemar berkata tentang insan lain. Anda yang mana satu?" - DR.HM TUAH ISKANDAR al-Haj

5 comments:

Anonymous said...

buku nak ke xnak tue..kira motivte punyer buku...
bukan bermakna kita baca buku nie kita xlayan buku cinta yg genre lain..
tapi since skang nie..penulis2x buku malaysia..citernyer..kita sendiri tahu...endingnya...betullah xrugi baca buku motivate nie...

Ary said...

yup...sy setuju..baca buku motivtion tak semestinya tak baca buku genre lain...

violet said...

mcm best jak bku nih..mau pnjm lgi..bleh ka, my lurve??

Ary said...

nk pinjam buku yg mana syg?

violet said...

McGraw la aku mau pinjm my lurve..c ya..