Saturday, February 28, 2009

sekitar job fair yg aku attend...


haritu aku de ckp aku pegi job fair kan....haa..aku hantar dekat 10 resume aku yg baru buat pagi tuh jugak...hehe..dan tepat seperti aku ckp..ada je org yg cekak pinggang sebb aku lambat ambil diorg pagi tuh...tapi takpe..naseb comel2 belaka..so aku dgn muka tak bersalahnya kerana menge-off handphone aku sebb aku tau aku dah lambat dan ada yg akan kol aku suh cepat.. terpacak depan tmpt diorg tunggu aku around kul 845..huh...jauh gila dari waktu yg dijanjikan kan?..haha..sowi sygku semua...so..kat bwh ler gambar kami2 yg bz menhantar resume...hehehe..
dlm dewan yang ramai utk career talk..

bosan ke?..eh mana lagik 2 orang?..

kebetulan tie aku dgn warna tudung dia kaler sama..hehe.."wink2"

aper la budak ni...ish ish...

on da way ke sunway...

lepas pegi job fair tuh..kitorg terus ke sunway pyramid..mcm biasa..menghabiskan duit dan masa...hehehe...n aku pun ikut terbeli sehelai kemeja renoma kat parkson situ..adoyai..cannot help ma.. aku dgn renoma ni takbleh tersempak..kang mesti aku beli punya...so..tuh lah..sehelai kemeja baru kaler purple...purple??...hehe..ader org suka kaler tuh...saja beli kaler ni..sebb aku suka beli baju yg aku takde lagik warnanya..utk kemeja aku takde lagik kaler purple..plus aku mmg cr yg jalur2 kebawah...aku suka pakai warna cerah skang..then aku beli sweater kaler coklat...hee..habis wit...adoi ler...

mana aku pegi hah...hurmm...eh ada org eh blakang maria...

kemeja yg aku beli..hehehe...

aku dgn si ayu yg hot itu...hahaha..dengan si maria yg asyik komplen gambar dia dlm ni sipi2 jerk..hehehe

then dlm around kul 830 kami terus balik..aku ngantar diorg balik kolej.. aku plak balik layan muvi jap then terus tido..sambil kakak layan muvi pakai laptop aku...ape nak buat..astro kena potong...hehhehe... tp bagus gak astro kena potong..baru le aku ada chance borak dgn kakak.. kalau tidak dia tgk tv kat luar...aku kat dlm dgn internet...so..mcm mananya nak berborak kan?..ting tong...

lagi gambar2 utk entry sebelum ini...

si amy dan joy dgn topi aku... ( di melaka )

dekat shah alam...baru smpi balik dari pd & melaka

al kisahnya nak tunjuk kuat pada si amy..tp akhirnya...

boling dekat mid valley...aku yg mencelah...

si amy dgn bla2nya...dan aku yg tetiba ada...

Friday, February 27, 2009

my second thought...and my own word...

i dun wanna be the third person anymore...
i wanna to be the first..at least if not in ur eyes..but in ur heart..

i dun want a third class attention...
i want the first class attention..even i need to wait for that...

i dun wanna be a loser...
I wanna be a winner...even im not deserve to be a winner always...

i dun wanna be a hater...
i want to be a lover...

i dun wanna waste my time...
i want to spend it all with love...

i dun wanna waste my love...
i want it go to someone who appreciated that...

i dun wanna miss a chances...
coz i know i dun get it always...

i dun want to regret one day...
because i know how its feel for realise its too late...

i dun wanna be a lonely person...
i wanna my life full with happy person..

i dun wanna leave without life...
i want to enjoy my life and have a real life...

i dun wanna stop smiling...
i want to keep smiling...

i dun want any fake hope...
i want to have a real hope...

i dun wanna feel hurts...
i want to feel happy...

with all this things..
i know i am nobody...
i dun deserve it at all...
im just a human being...
because this is what we call life...
but i know...
if i always appreciated my life...
think positive...
never loose a hope...
always have a faith...
appreciated wut i have now...
i will always have a chance... to get at least 3 things i want...
because... what you give.. you will get back...

from me...
-ary-

pemegang rekod baru utk komen paling panjang..

hahaa..kita ada pemegang rekod baru yg menewaskan en.scut utk komen paling panjang lebor dlm blog aku ni..komen ni dia letak utk post aku bertajuk "sejujurnya tentang aku".. orgnya adalah cik mas kita yg rambut ala2 bontot milo tuh..muahaha ( mampus aku kena mawah nanti ).. so..mcm biasa...aku suka review balik komen2 org yg paling panjang ni..lets see...ape yg dia ngomenkan...muahaha...

petunjuk :
  • ayat berwarna putih komen asal aku
  • merah komen si mas
  • kuning jawapan aku utk komen dia...
sengal nie...sabo je aku...okey..firstly..

1) sekali aku kata 'everything over' seiring dgn ketetapan hati aku sendiri..means no turning back...<---my comment...uhuk3..tbatuk aku plus tergelak sndr..hik3..

* betullah...maybe sebelum ni aku ckp jugak..tapi hati aku tak tetap lagik..kali ni dah tetap bebetul dah....ko tanya ayien kalo tak caya...kan awak?..hehehe....

2)pernah kapel sebyk 8 kali dlm idup...<--dashat nie dr aku...huuyyuuu..

* ko nak suh aku senaraikan ke nama diorg?..sebilangan kecilnya aku rasa ko pernah dgr kesah mereka... hehee...biasalah cinta monyet kan...

3)aku suka kaler kuning...benci kaler pink...yuckkk!!~ <-- cehh..ske2 je kate pink yuckk..sib ko x kate purple.. :p

* aku takleh kata purple...kang nanti bukan ko je marah aku..ada sorg lg yang akan marah aku..sebb aku tgk dlm loker dia semua barang kaler purple..hahaha... lagik pun aku baru beli kemeja kaler purple semlm... tp betul pe kaler pink yuckk!!

4) pernah kena suh kutip plastik eskerim tuh oleh ustazah aku sebb dia dengki kopok dia tak laku macam eskerim aku...<--makcik tu menjual lagi x skung..?

* xda lagik dah..lepas dia ngajar aku tuh dia bukak kantin kat dlm pejabat daerah..aku dgr kantin dia kena tutup sebb tak bersih..padan muka.. pedajalkan aku lagik...muahahahaha...

5) pernah merasa dlm poket hanya ada 60sen..sedangkan aku memerlukan 80sen utk balik kerumah dari alor setar...<--- statement ko nie buat aku tingat dulu satu ketika yg sgt kritikal kt sgmt..aku penah check atm aku ade RM50 je pon happy gler...klo skang..hampehh...

* betul weh... aku rasa terblurr sekejap...sebb aku tak cukup wit nk balik umah...mak aku kasik singgit... aku tunggu bas lama sgt nak balik.. aku pk nk tepon bagitau mak aku.. aku pun pegi le kedai runcit dedekat bus stand tuh.. beli eskerim 20 sen..sekali aku pk balik.. aku dah beli eskerim mana aku nk cekau wit tepn mak aku sebb balance cukup2 utk aku byr tambang bas... last aku tepon mak aku 20 sen..dekat aku dah tinggal 60 sen..mcm mana nk balik tuh? haha.. naseb umah sedara aku byk di alor setar.. tp kan beb... betullah..kalau dulu... ada 50 inggit dlm bank time gawat.. dah leh terloncat sana sini kan.. aku bleh kuarkan 10 inggit dr akaun aku yg asalnya ada 11 inggit pun aku dah gembira tak terkata...haha... tapi kalau sekarang... macam hampeh... 50 inggit tgk mcm sepuluh ja... kitakah yang terleka???

6)pernah merasa terhina bila org bagi aku sedekah n ingat aku peminta sedekah time aku bertongkat n duduk tepi bangunan menunggu mak aku ambik kereta selepas kuar dari bank....hina ke org cacat sampai semua yg memakai tongkat diingat sebagai pminta sedekah??? <--- niat org tu baek ape..nk tolong ko...ish3..

* liz..betulkan aku ckp...mas selalu positifkan perkara negatif...haha.. kalau niat dia baek kasik le 5o inggit ke..ni 5 inggit...buat aku rasa mcm dia nak pick poket aku pulak..sebb dlm poket aku ada 2 ribu time tuh..kan aku baru kuar bank...nanti aku duk ingat dia niat balik sekali dia rompak aku.. mcm mana?..nak suh aku baling tongkat tuh?..hahaha...kesimpulannya...boleh nk berniat baek.. tapi jgn le ulang alik kat tempat aku byk kali... dah pusing 4 round baru nk ulur duit...tak patut tue...

7)i always think..people who bought luxury car in white colour actually dont effort to buy that car..but they still want to 'belagak'..well..people know car in white colour is more cheaper...tapi statement ini hanya pandangan aku pada mereka yg berkereta mewah sahaja yerrr..... <--- sabo je aku..eyyhh..nnt klo aku beli luxury car mmg nk warne putih tau...sbb aku ske gler warne putih..OK!!..huh..marah nie...dodot pon putih tau..

*hahaha....aku dgn mira selalu begitu kalau kitorg tersempak merc kaler putih...kekdg mira mawah aku sebb gelakkan keta tuh...heheehe...kalau ko beli aku tak ckp la...aku kata org len... dodot bukan luxury car lah..dodot special car..aku tak nah under estimate dodot okeh... hahaha..aku ckp ape yg aku pk...hehehehe...jgn le mawah...keta ko aku takkan underestimate smpi mati punyalah.. hehehe... ( sebb aku tau aku akan naik..kang aku merendahkan keta ko dia takmau bawak aku pulak...muahahaha )

8) i always think...my mom is hotter than britney spear...hahaha... <--hahahha..tu je mampu aku comment..

* hehehe...betul le..ko tak tgk lagik mak aku bergelek mcm mana...hot o0o0o.. tuh sebb aku set no phone dia dlm handphne aku " my sexy babe"

9) Only a special person got own ringtone in my phone...rite now...i have 5 person with their name have a specific ringtone...every song have meaning... <-- aku tergolong x dlm 5org tuh?..klo yer..lagu pe ko tarok>

*ader lah...tapi tak salah aku ko yg set sendiri kut... lagu pussycat doll dgn pakcik snoop dog tuh..apa kenama tajuk dia..jap aku tgk..hurmm...hah ringtone utk no ko adalah " button ".. hurm...sesuai ke???.... "wink2" .. lagu beautiful liar dah ada org punya... aku tak leh set nama ko dgn lagu tuh... ( kan ko pnah tanya aku.. lagu pe aku nk tujukan kat ko time aku sibuk duk kasik lagu kat org len..hahaha... aku ckp nk kasik ko lagu tuh kan...hehehe... aku tak tau kenapa..just pick random song listed on my mind)

tu je lah comment aku...point2 yg aku rs menarik tuk dicomment..hik3..weehh..jgn nangis dlm toilet sorg2 da...meh mali mkn lg berbaloi..hik3..

*tuh dululah...masa aku frust dgn ayien...time tuh aku tak bleh berpk dgn matang lagik..chewah..time tuh aku tak sedar aku ada teman lepak mali lagik..hahaha...skang aku dah tak buat keja2 tuh...toilet aku sepatutnya tempat paling best utk "berehat" ...hahaha....

thanks sebb sudi mengomen.... : )=)

Thursday, February 26, 2009

job fair...

waktu sekarang dah 7.45pagi dah..aku still tak siap2 lagik..resume pun tak print lagik... mandi pun belum.. janji dgn myluv n maria semua nk kuar kul 8..mampus le aku kena mawah japg..takpe dia cekak pingang je selalu..hehehe..ape aku duk tgh buat ni..ceh..sempat lagik update blog kan...aiyoh...first time nk kena attend job fair...aku kena keja ke?..bukan aku dah tgh keje ke?..lalalala...

aku bermonolog sendirian....huhuhu....

aku ditag amy dlm facebook...hehehe...

aku dah jwp tag di ani dlm fb...so korg yg mana masuk blog aku plak yg kena jawap.... DIULANG.. yang mana telah menjejakkan kaki dlm blog aku kena jawap ni yer..brmakna..semua orglah yerr.....hehehe

Leave one memory that you and I had together. It doesn't matter if you knew me a little or a lot, anything you remember! Don't send a message, leave a comment on here. Next, re-post this in your notes and see how many people leave a memory about you. It's actually pretty cool (and funny) to see the responses.

Follow this format.

1. Who are you?
2. Are we friends?
3. When and how did we meet?
4. Do you have a crush on me?
5. Give me a nickname and explain why you picked it.
6. Describe me in one word.
7. What was your first impression?
8. Do you still think that way about me now?
9. What reminds you of me?
10. If you could give me anything what would it be?
11. How well do you know me?
12. When's the last time you saw me?
13. Ever wanted to tell me something but couldn't?
14. Are you going to post this in your notes and see what I say about you?
15. What is my best attribute?

Wednesday, February 25, 2009

Lets Chill

im so into this song lately...im not dedicated this to anyone..coz i dun found anyone deserve to got this song from me...it just so nice...wanna hear it..go find it on youtube...old song..but so nice...



Lyrics | Guy Lyrics | LETS CHiLL Lyrics

today quotes...

"Meeting u was a fate,becoming your friend was a choice,but falling in love with you i had no control over it...but now i make the decision..because loving u doesnt meant u always been mine.."

“One of the hardest things in life is watching the person you love, love someone else.”

“Sometimes you have to let go to see if there was anything worth holding on to.”

Tuesday, February 24, 2009

EASY AND DIFFICULT

Easy is to get a place in someone's address book.
Difficult is to get a place in someone's heart.

Easy is to judge the mistakes of others
Difficult is to recognize our own mistakes

Easy is to talk without thinking
Difficult is to restrain the tongue

Easy is to hurt someone who loves us.
Difficult is to heal the wound...

Easy is to forgive others
Difficult is to ask for forgiveness

Easy is to set rules.
Difficult is to follow them...

Easy is to dream every night.
Difficult is to fight for a dream...

Easy is to show victory.
Difficult is to accept defeat with dignity...

Easy is to admire a full moon.
Difficult is to see the other side...

Easy is to stumble on a stone.
Difficult is to get up...

Easy is to enjoy life every day.
Difficult is to give it real value...

Easy is to pray every night.
Difficult is to find God in small things...

Easy is to promise something to someone.
Difficult is to fulfill that promise...

Easy is to say we love.
Difficult is to show it every day...

Easy is to criticize others.
Difficult is to improve oneself...

Easy is to make mistakes.
Difficult is to learn from them...

Easy is to weep for a lost love.
Difficult is to take care of it so not to lose it.

Easy is to think about improving.
Difficult is to stop thinking it and put it into action...

Easy is to think ill of others
Difficult is to give them the benefit of the doubt...

Easy is to receive
Difficult is to give...

Easy is to keep the friendship with words
Difficult is to keep it with meanings.

Easy is to read this
Difficult is to follow...


p/s : myluv...wanna to tell u sumthing...u look so beautiful today wearing that yellow baju kurung.. sorry i forgot to tell u this at class...huhuhu...at least i tell u now...hehehe...be beautiful everyday okey... :P`

Monday, February 23, 2009

namau sedey2...

org ni ckp..gambar dia sipi2 jerk dlm blog aku ni...so memandangkan dia tgh sedey2 ni..special post dedicated to u sweety...

maria....

u know wut...u r beautiful n fucking hot..hahahaha...just dunt let other people take that from u...just stand by yourself n be strong for urself..ok... sometimes....we hurt because we will get another happiness to put in our heart...so we need to get hurt in order to prepared our heart for incoming biggest happiness ever happen in your life....we empthy now because we will full tomorrow.. just keep smiling like u used to..even its so damn hurt n lonely...coz thats the way to show how beautiful u are when u be so strong...okay...gods never treat us like that without think u can gone tru that... be brave gurl....never stop till u drop..show that u dunt even care...prove that u deserve much better...coz gurl like u...deserve more than anything in this world already give u now..so..dun give up...it is matter of training to believe in yourself first and focus on your positive part.. and for what you believe in .. just believe that you deserve it and that its yours and you didn't just pick up a goal from nothing! you choosed it because you wanted it and if others didn't help or didn't like it.. it doesn't matter as much as your deep real sound wants to and thinks its right.. you have the right to fight for what you love and enjoy or you will be left with nothing you LOVE...so

Sunday, February 22, 2009

so noty lately..

uhh...finally im top of this things...hehehe...

dadee...u shouldn't hang your tie's here..put other place that make u easier to find...later on u will keep asking me where ur yellow tie's...im just ur daughter ok..im not ur wife...blaa...bla..bla...

i think..dadee should put new color for the wall..

see the leg la...i am my dadee best gurl..

Saturday, February 21, 2009

a day with the fabulous...


huhu...harini kelas aku de buat lawan boling beramai ramai....semua 32 org bebudak kelas kitorg turun midvalley men boling dlm 4 org satu kumpulan...kind da fun...coz everything buat mcm tetiba...takder preparation sgt...just the idea pop out..then we call the bowling center and make the reservation...a day before, aku,ayu,maria and hazwan pegi bayar deposit for comfirming the booking...naseb semua smooth je..siap dpt bas uitm lagi utk transportation...setiap kumpulan ada 4 org...kitorg cabut undi utk tentukan kumpulan..n aku dlm kumpulan no 4..kami kumpulan no 4 decide pakai baju kaler ijau..dimana kumpulan yg warnanya paling menyerlah. muahahaha...takder pink2 yg lebih menyerlah okeh...


ijo jua yg menarik..hahaha...even aku main sgtlah takder luck..haha..tapi turn out...kumpulan aku mendapat no 2..bukankah maat terkejut begitu..hehe...so sesapa yg underestimate kumpulan kami sememangnya terdiam lah kan...( ceh..blagak kan)..hahahah..tapi tersg best..sebb tiap kali strike jerk..mulalah ada yg terjerit terlalak terlompat dan kesemua terrlah...really fun...then afta finishing all the game..we get some food together,eating together ...and the rest..some of us..went back home wif uitm bus waiting outside...some of it..grab some movie n do some shopping...while me,joy,maria,canjoe,eda and tikah watch upin ipin..even i already watch this movie... i watch it again with them...yerlah..saja nak melayan kerenah diorg nih sebenarnya...hahaha... seronok tgk diorg terjerit2 dlm tuh..hahaha... then afta da movie..diorg semua pegi jenjalan..aku plak pegi kenko fish spa...well..my usual treatment there for my scar...afta that baru balik kerumah...



then masa driving tuh...ada org call...

caller : babe..where r u....
me : yes baby...on my way back afta catch some bowling wif my classmate...why?
caller : meet me tonite...r u going to hang out with mas n liz...
me : i dunt know...they not calling me yet...but maybe at 11 or 12 like usual...
caller : alah awallah sket u turun kl..then i can meet u...
me : i called u back ok..nanti i inform...


but turn out...

pukul 10 aku kuar dgn mira n anis..diorg ni tgh bengang dgn kwn2 yg len..adalah kesnya..so aku pk aku kena spend masa dgn diorg...so aku cancel jumpa jasmin...even tho aku tersgtlah kepenatan...tapi dah naik boboy..so aku tak perlu drive...kunun nak pegi lepak kat darusalam di ss15 ja..skali kami terus ke malis dkt wangsa maju tuh...dgn mas sekali...kesudahannya..kul 4 baru kami balik...wahaha...penat..tapi best...coz..whole day..aku asyik gelak sahaja...tirednes in happiness.... :P

sape nih?...haha..paparazi betul org yg amik pic ni...

Thursday, February 19, 2009

latest book i read...


i just finish reading this book which i bought last weekend at MPH when im going out for hving my private time alone...motivation books...even the title kinda look like cintan2 or love story..but the truth is...its not...good book with good information delivery for teenagers...

cara penulis ni sampaikan sesuatu topik tuh sgt santai..dia jugak ada bagi contoh2 melalui perbualan...atau situasi yg kadang2 kita sendiri sememangnya lalui...topik2 berguna byk diterangkan...contohnya mengenai penyakit kelamin...cara untuk kita lebih menghormati diri sendiri dan jugak sayangkan diri kita sendiri...cover buku ni saja dah mcm novel remaja kan?..so just imagine the content...easy to understanding and accept..try to read this...go and get some copy for yourself at nearest bookstores...at least read something usefull for yourself aite...have fun..

sejujurnya tentang aku

hehe..saja je...tetiba rasa mcm nak ceritakan pasal diri aku sendiri..takkan aku nk wat essay panjang2 kan..so aku buat point jelah...sesapa rasa nak paham diri aku or perlu utk tahu semua ni kerna dia perlu kenal aku..bacalah yer...a lil bit about me...

  • 'ary' bukan nama sebenar aku..nama ni tercipta bila aku pakai nick name arycariana masa aktif berchatting dulu..so terus kawan2 panggey aku ary...
  • arycariana dari nickname aku adalah..ary = watak baek dlm 1 drama yg aku suka tgk dulu.. cariana = adalah nama watak jahat sebuah novel yg aku suka jugak...so combination baek dan jahat...
  • aku anak ke 3 dr 4 adik beradik..ada sorg kakak,abg n adik pompuan.
  • adik aku pun mcm aku...
  • kakak dan abang aku pun tawu pasal aku begini..
  • kalau aku serius dgn relationship aku dgn sesorg tue...aku xkesah bwk dia jumpa kakak aku dan family aku yg lain..dan jugak bertemu shbt2 terbaek aku..
  • ex aku,ayien paling byk bertemu keluarga aku dari ex2 aku yg lain..
  • masa aku stay dgn ayien...kakak jugak tinggal dirumah yg sama...
  • aku masih baek dgn ex2 aku...salah sorgnya dah mcm kaunselor aku...
  • aku pakai kereta kelisa..n kereta aku ada nama..nama kereta aku kabir..
  • kereta kawan2 aku jugak ada nama masing...mas = dodot , liz = jen2, muz = carl , mira = boboy ( kabir gay boy's).
  • mak aku kata keta aku gay...sebb aku taknah bawak dia kasar2 sgt...
  • sepanjang 4 tawun ada lesen dan memiliki kereta..aku penah kena speedtrap sekali je..
  • penah memiliki skuter ...
  • sampai skang aku tak pernah ingat apa no plat skuter aku...hahaha...
  • 7 kali amik test jpj utk lesen moto..sekali jerk utk lesen kereta..
  • seminggu lepas dpt lesen keta aku eksiden jatuh skuter..
  • penah eksiden 3 kali dlm idup...first time masa darjah 2..aku bawak beskal melulu je lintas jalan..kena langgar dr belakang oleh sorg pak aji ni...kali ke 2 masa bwk skuter nak ngelak dr langgar sorg dak kechik...kali ke 3 sorg mamat moto ni masuk jalan 1 way...time tuh aku tgh sebuk ngayat awek kat sebelah aku so bwk keta tak tgk depan..hehehe ( awk sowi..baru tawu pasal sebb sy eksiden ni sekarang....)
  • paha kanan penah patah, sekarang ada sebatang besi yg panjangnya dari ujung tulng bontot ke ujung lutut...dan 3 batang skru tertanam dlm paha ni..
  • 5 kali tgk eksiden secara live...bebetul dari proses sebelum pelanggaran sampai ler org tuh tergolek dok atas jalan...
  • sekali pun tak pernah tgk kemalangan yg melibatkan kematian
  • aku ada seekor kucing...n nama dia qaseh..
  • aku kekdg senang nak ngamuk..tp memerlukan 10 saat saja utk cool balik...
  • hanya akan mengeluarkan kata2 kesat seperti 'ba*i, sial dan sebagainya apabila aku terlampau marah...dan terlampau benci orang tuh...
  • selalunya akan mendiam diri kalau gadoh dgn awek aku...tp mampu mengeluarkan kata2 yg nusuk kalbu apabila bersuara semasa bergadoh..bak kata ayien.."mmg awak diam tapi sekali awak berckp..kata2 awak walaupun dlm nada yg perlahan adalah sgt menyakitkan..."
  • bermakna aku sgt susah nak mengamuk..tapi sekali aku dah ngamuk....
  • selalunya apa aku ckp berlainan dr apa yg ada dlm hati aku..sebb kekdg aku ckp tak pk dulu...
  • hanya akan melaser dgn kesygan aku bila aku rasa aku tak perlu lagi terlalu menjaga hati dia..dan dia tak penting lagi utk aku terlalu menjaga.."so dont make me be meant to you"
  • sanggup wat apa sj utk org yg aku syg walaupun mulut aku membebel tak puas ati...hehehe
  • sekali aku kata 'everything over' seiring dgn ketetapan hati aku sendiri..means no turning back...
  • aku mampu buat org yg pernah hidup dgn aku seolah2 tak pernah wujud dlm hidup aku...
  • selalunya aku marah mcm mana pun bila bergaduh...akulah yang akan pujuk org tue balik...sebb aku marah kejap je..then pastu aku kena marah plak...
  • pernah kapel sebyk 8 kali dlm idup...
  • paling lama relationship aku..5 tahun..
  • paling kejap..sebulan..
  • paling serius kapel..4 kali...yang lelain memain je..
  • spm aku takde A langsung...tapi 3 kali apply masuk Universiti..ketiga2nya aku dpt..
  • mula dpt masuk uitm..aku amik course bussiness study dekat uitm arau..dismis 2 semeter selepas tuh
  • second time aku apply diploma course aku skang..
  • third time aku apply amik degree future course aku skang..
  • aku paling susah nak nangis depan org...kalau org tue nampak aku nangis n aku nangis sebb dia..means org tuh terrrsgt bermakna dlm idup aku n aku tersgtlah syg akan dia...( so nak test sy syg kamu bebetul ke tidak..try lah buat sy nangis depan kamu...)
  • reason kenapa aku sgt susah nangis sebb aku penah menangis mengamuk dgn mak aku dalam kereta tanpa sedar semua sepupu aku keliling keta abah aku melihat aksi memalukan itu...skang bagi aku menangis dihadapan org adalah perbuatan yang memalukan.
  • dulu aku tak takot naik roller coster...tapi lepas aku terkejut naik dna mixer dekat berjaya times square aku terus takot nak naik roller coster dlm tuh smpi skang...
  • aku suka kaler kuning...benci kaler pink...yuckkk!!~
  • skang..kalau aku penat sgt...atau ada masalah yg berat sgt....aku akan park keta depan uitm...dan tido dlm keta sambil dgr mp3 aku...
  • aku tawu mcm mana nak cr duit sendiri...tawu jugak cara tercepat untuk habiskan duit aku sendiri...
  • ex aku kata aku suka ckp berlagak...aku plak mengiyakannya...hehehehe..kekdg lah..
  • aku sgt suka baca pengalaman org lain...
  • aku sgt suka bau library...
  • aku sgt suka bau bank...sgt suka pegang duit...
  • kawan baek aku..mas n liz..adalah kawan ayien dulu..
  • kawan baek aku..mira..adalah org yang aku selalu nak bersaing dulu masa diploma...
  • aku start tusyen bahasa inggeris kat alor setar sejak dari darjah 2...aku ulang alik naik bas dr kampung ke alor setar selama sejam setiap minggu waktu tue sorg diri...
  • aku pernah kapel dgn yg lebih tua dr aku n dgn yg muda dari aku...
  • aku pernah kuar dating dgn org len masa aku kapel dgn ayien...sowi awak..
  • tapi aku tak nah kapel dgn org lain masa aku ada komitmen dgn org lain...
  • aku ada sorg panggel aku hunn...
  • ada sorg panggey aku baby..
  • ada sorg panggey aku myluv..
  • ada juga panggey aku darling...
  • tapi keempat empat mereka tiada hubungan apa2 dgn aku..just a frend..
  • aku tawu berenang sket2..hehe..
  • aku pernah masuk taekwondo..
  • pernah tulis nama utk masuk silat..tapi tak pegi hari diaorg suh mandi bunga...terus smpi skang aku tak nah pegi...hahaha..
  • pernah pegi clubbing tapi tak pernah minum arak...
  • pernah isap rokok..tapi bukan selalu...pengaruh rakan sebaya kununnya...hahaha
  • aku suka main pool..
  • sgt suka video game terutamanya ps2 dan jugak psp..tapi masaku lebih byk dgn pc game skang...
  • mampu berada dihadapan pc selama 8 jam tidak berganjak hanya semata2 nak habiskan game aku tgh main...
  • prnah drive alor setar-ipoh-alorsetar-ipoh-shah alam-kl dalam masa 1 hari..
  • pernah jadi pengawas sekolah dari sekolah rendah sampai menengah..
  • pernah jadi pengerusi persatuan bahasa melayu sekolah
  • pernah jadik wakil sekolah dalam sukan hoki...
  • pernah bergaduh dgn kawan hanya sebb kawan aku tuh gadoh dgn kawan aku yg lain...
  • pernah bertumbuk dgn pakaian pengawas sekolah dan bertali leher...dalam kawasan pokok getah jalan nak ke skolah..hehehe...
  • pernah jual eskerim malaysia kat tempat aku mengaji alquran time skolah rendah...
  • pernah kena suh kutip plastik eskerim tuh oleh ustazah aku sebb dia dengki kopok dia tak laku macam eskerim aku...
  • pernah jadi tokey jual jagung..hehehe
  • pernah merasa dlm poket hanya ada 60sen..sedangkan aku memerlukan 80sen utk balik kerumah dari alor setar...
  • pernah rasa sgt useless masa aku tak mampu bergerak masa eksiden patah kaki...
  • seminggu lepas kuar dari hospital selepas operate kaki n masukkan besi...aku dah start buat kerja aku dan kuar pegi bank dgn bertongkat....
  • pernah merasa terhina bila org bagi aku sedekah n ingat aku peminta sedekah time aku bertongkat n duduk tepi bangunan menunggu mak aku ambik kereta selepas kuar dari bank....hina ke org cacat sampai semua yg memakai tongkat diingat sebagai pminta sedekah???
  • sangat seronok duduk atas wheel chair time patah kaki sebb semua org bagi aku laluan...hahahhaha..siap ada parking special ok...
  • pernah rasa down gila smpi nangis teresak2 dlm toilet umah aku skang...
  • pernah cium seseorg yg takda kena mengena dgn aku...
  • sgt tak suka kalau tgh gadoh...awek aku letak phone tetiba...hish..bisa buat wa angin sgt2...
  • kalau aku marah..badan aku akan mengigil...
  • i can live and have a relationship with someone even i dunt have any feeling anymore...
  • if i start to ignore some1 in mylife...means something wrong somewhere...
  • aku takleh tido area pukul 5 ptg - 7 mlm...kalau aku tido jugak...aku demam..
  • pernah ada penyakit berbahaya yg bleh buat aku mati...
  • aku takda suka specific number...so bila org tanya soalan nombor apa aku suka...aku akan blur...
  • i always think..people who bought luxury car in white colour actually dont effort to buy that car..but they still want to 'belagak'..well..people know car in white colour is more cheaper...tapi statement ini hanya pandangan aku pada mereka yg berkereta mewah sahaja yerrr.....
  • aku selalu pk kalau aku kurus mesti aku ni player..tapi naseb aku gemuk kan...hehehe
  • certain people..they tell me i can make they falling in love with just because of my kindness..betul ke?..ask them...not me..
  • kalau aku tak suka seseorg tuh..aku tak akan pernah tanya,amik tawu,atau peduli pasal org tue lagik...
  • 1/4 masa dlm hidup aku sehari2..aku habiskan dgn internet...
  • 1/12 masa aku,aku habiskan dgn membaca
  • internet aku pakai hari2 adalah percuma...hehehe
  • aku jarang off laptop...even aku pegi kelas...
  • first time aku naik flight...parent aku tak tawu pun aku pegi kl sebenarnya dgn MAS...diorg ingat aku naik bas....
  • aku sepatutnya berkaca mata...tapi aku tak suka..so lepas cermin mata aku yg terakhir.. aku tak buat2 lagi...
  • pernah jalani pembedahan di muka...dan pada hari yg sama aku dah bleh kuar pi shopping..
  • sangat tak suka pada mereka ang hopokrit...tapi aku masih buleh berkawan dgn mereka...
  • kalau kuar dgn awek...selalunya aku pakai wit sendiri...duit yg aku cari sendiri...jarang pakai duit abah bagi...
  • selalunya mana2 tempat aku selalu membeli akan kenal aku...
  • aku selalu biarkan dlm wallet aku sekeping duit seringgit lama...
  • i dont remember road name...but i do remember the road look alike...
  • i used to write on my fs blog..but rite now i love to write everything happen with me in here...
  • i love angelina jolie...
  • i cant miss afdlin shauki and yasmin ahmad movie in cinema...
  • i always think...my mom is hotter than britney spear...hahaha...
  • i always realise...at least 2 person in my life love me very much...(excluding my parent)
  • i know...at least 3 person in my life...cares about me so damn much....
  • i always notice...at least 2 person love me more than a friend but they dont realise that yet...
  • Only a special person got own ringtone in my phone...rite now...i have 5 person with their name have a specific ringtone...every song have meaning...
  • i always want to clean up my house, my kitchen n my room in da same day...but end up..i just can clean my toilet on that day...
  • i love to go out and do some shopping alone...and movie also...for my own space...
  • i can cook if i wanted too...
  • i love gardening...i have my own garden at my house backyard full with kangkung, cili merah and betik i planted by myself...
  • i can build a computer an hour...complete with the operating system installation...if all the material needed is fully provided in front of me...
  • I do not depend on my father’s wealth 100% even i still studying.. He might be nobody ( i mean datok or tan sri ) but he effort to gave me more than i need and people sometime underestimate my life and call me "anak abah" but I do not get financial support from him 100% since he know i can effort to pay my own car from my own business..
  • i still can laugh even im not in da mood...but lately people who close with me already know to read my face...aiyohhh...
  • hah...kalu ada lagik nanti aku sambung okeh...enjoy ur reading in my blog babeh....

Tuesday, February 17, 2009

salah hantar msg lagik....

hah...!!
aku salah hantar msg kat abah....aiyohhh..selalu aku salah hantar dekat kekwn jerk....kalini dekat abah aku maaa....hish..mmg dah kronik penyakit aku bab salah ngantar msg ni..bahaya tol..

naseb la msg takde berbau lucah ke...berpoya-poya ke...berjiwang karat ke....aiyohhh...

tp msg tuh berbunyik :

"apa nama movie ko ckp tadi?"


msg tuh aku nak hantar pada si liz sebenarnya...tapi turn up aku terhantar dekat abah plak..hehe..a..apa pun..movie yg aku nk tgk tuh kena mengena dgn org yg aku pernah tiom... hehehe.. liz ckp "org" tuh sebenarnya pelakon..ku leh tgk crita "org" tuh dlm youtube..so aku lupa nak tanya ejaan bebetul drama tuh...tuh aku meset liz n drama yg "org" tuh berlakon adalah drama yg agak femes pernah disiarkan di astro...terkedu dan terdiam aku bila tgk drama tuh...siap buat perbandingan bebetul tuh dgn org dlm drama tuh dgn gambar aku dgn dia yg sempat kami snap mlm newyear tuh....n mmg comfirm...itu adalah orangnya..wahaha...kitorg tak sedar sebb masa newyear tuh dia pakai bulu mata palsu n mekap..tapi dlm drama tuh dia macam netreul ( betul ke aku eja ni )...wut ever pun...lepas aku tgk bebetul gambar dia dgn aku..n dia dlm drama tuh...aku pun...

terkedu sebentar...yerlah...

aku pernah tiom pelakon itu...wihihihi....

tak suka...

kenapa aku rasa tercabar bila aku terserempak orang yang cuba nak takel dia?....
kenapa aku rasa macam tak suka dekat orang tuh?..
Kenapa aku rasa macam ni...
hurm....aku tak suka rasa begini...

tips...wahahha..aku suka....

Top 17 Ways to Freak-Out Your Roommate

17. Smoke ballpoint pens.

16. Smile -- All the time.

15. Always flush the toilet three times.

14. Listen to radio static.

13. Open your window shades before you go to sleep each night. Close them as soon as you wake up.

12. Whenever your roommate comes in from the shower, lower your eyes and giggle to yourself.

11. Whenever you go to sleep, starts jumping on your bed . . . do so for a while, then jump really high and act like you hit your head on the ceiling. Crumple onto your bed and fake like you were knocked out . . . use this method to fall asleep...every night for a month.

10. Ask your roommate if he/she has ever looked into the eye's of his/her victim.

9. Whenever his/her parents call and ask for your roommate, breathe into the phone for 5 seconds then hang up.

8. Gather up a garbage bag full of leaves and throw them in a pile in his/her room. Jump in them. Comment about the beautiful foliage.

7. Get a computer. Leave it on when you are not using it. Turn it off when you are.

6. Fake a heart attack. When your roommate gets the paramedics to come, pretend nothing happened.

5. Whenever the phone rings, get up and answer the door

4. Whenever someone knocks, answer the phone.

3. Whenever your roommate walks in, wait one minute and then stand up. With an air of disdain, announce that you are going to take a shower. Do so. Keep this up for three weeks.

2. Buy Sea Monkeys and grow them. Name one after your roommate. Announce the next day that that one died. Name another one after your roommate. The next day say that it died. Keep this up until they all die.

1. Spend all your money on Transformers. Play with them at night. If your roommate says anything, tell him/her with a straight face, "They're more than meets the eye."



Monday, February 16, 2009

adey ler..kepenatan...

Wahhh...sangat penat ini weekend...kalau weekend lepas aku have fun n bercutin still penat..minggu ni pun mcm tuh...hari2 jugak aku kuar...walaupun mulanya plan nak duk umah je masa 14 feb tuh ( yerla..aku mana ade sesapa nak celebrate...ececece...)yerlah..hari khamis aku kuar dgn scut dah smpi pagi...jumaat aku kuar dgn jasmin plak..pun sampai pagi...hari sabtu...kuar dgn kekwn ( kamu, thanks sebb spend masa dgn saya..tak harap pun sebb sy tawu kedudukan sy tapi sy sgt menghargainya )...pun sampai pagi..n smlm aku spend masa dgn anis n mira pulak...naseb balik awal kul 11 lebey..tapi still aku udah terlentok dlm kereta...

minggu ni aku sgt byk tgk movie..muahaha...saja..sebb baru nak ada duit sket...sebelum ni mcm out of bujet...so minggu ni maybe terlebih bujet kut....plus aku pk nak spend masa sorg2...for my own time n space...tapi selalunya turn up..bila mlm ade je yg ngajak aku kuar...taknak kuar mcm hampakan diorg plak...plus aku kena le spend masa dgn kekwn aku kan..sama rata, adil dan saksama...hahaha...tapi best haper habiskan masa dgn diorg ni..cuma aku akan kepenatan lah...oklah tuh..at least idup aku terisi...dari lonely jerk..betul tak...takder lah mcm org yg kekurangan kaseh sayang je aku ni....huhuhu...yerlah..sampaikan kakak sendiri yang duduk dlm umah ni aku dah berhari2 tak jumpa...so pagi smlm,aku balik kul 6 pagi..around kul 10 aku bangun aku dgr kakak tgk tv..aku kuar n tegur dia mcm dah lama tak jumpa dia..hahaha..aiyoh...adikmu ini bz bak menteri okeh..cannot help...

harini?..kelas awal 830 - 11.00 , 1130 - 1.00, 2.00 - 5,00 ptg...haaa...sgt berderetkan kelas aku...so pas 5ptg tuh aku nak balik umah dan berehat...mlm tamau kuar dah...nak siapkan kerja aku...enough have fun...dah terlebih fun pun...hehe..ting tong...

Saturday, February 14, 2009

Selamat Hari Kekasih Buat Semua....

hurm...skang kul 4.02 pagi 14 feb...aku baru jerk balik dr jumpa seseorg...harini aku sebenarnya takde mood sgt...rasa serabut je kepala otak aku...kenapa?..hurm...entahlah...sebenarnya ada benda...tapi aku taktau nak explain kat sini mcm mana...aku cuba untuk sembunyikan dr kekwn aku..tp ternyata diorg lebih ngenali aku...aku kuar tadi ptg..dgn niat nak menghiburkan hati... dalam masa yang sama shopping bersendirian...tp diorg perasan kalau aku shopping sorg2 tak ajak sesapa means aku tgh berserabut fikiran...

then aku gi tgk movie upin & ipin tuh...tajuk Geng : Pengembaraan Bermula..kalau tanya aku brapa bintang aku nak bagi...aku bukan setakat bagi bintang..bulan pun aku bagi...sebb crita ini sememangnya membanggakan orang melayu...kagum gila sebb ini hasil dari orang melayu... pengarah nya melayu...tenaga kerjanya pun kebanyakkannya melayu...sungguh sempurna jalan cerita dia...memg seram habis utk standard kartun...lawak pun bukan yang dibuat2...mmg tak terfikir kekdg... tabik aku dgn diorg...ini bukti org melayu mampu buat sesuatu..harap sangat filem tuh boleh berjaya diluar...tak habis2 aku bergelak dari awal sampai last cerita tue...even aku sebenarnya serabut mcm sabut kelapa...at least..kurang le sikit moody aku...kalau idak..aku rasa lagik teruk lah gamaknya....


then lepas habis movie tuh...aku tak tawu nak kemana...aku kol mira tanya dia dimana.. kebetulan dia pun tgh jenjalan keliling shah alam..so aku ajak dia lepak darusalam sementara menunggu pukul 1 pagi..masa aku sampai je situ...
mira : ko nape ni...mcm bermasalah je...
me : hah...takde paperlah...aku ok je..kenapa,nampak aku macam ada masalah ke?
anis : nampak sangat....mcm tgh serabut...ko kenapa ni...
me : hahaha...takde paperlah...aku ok je..kenapa korg kata aku mcm tak ok?
mira : sebb ko nampak lain...ckp pun mcm sinis jek..mcm nak marah2...slalu ko tak mcm ni...
( dlm hati aku terkedu, insan2 ini sememangnya memahami aku...)
me : hurm...adalah...aku tak apa2...jgn risau ok..


tuh lah mereka...insan yang paling memahami siapa aku...walaupun aku cuba sembunyikan.. diorg masih dpt perasan kelainan aku...hurm..aku tawu aku dikira beruntung memiliki orang seperti mereka ini dlm idup aku...bukan setakat mira je..ada lagik 2 3 insan yang begitu paham dgn perangai aku...sebb lepas aku lepak dgn mira n anis..aku terus pegi jumpa seseorg pulak... dan masa aku jumpa dia..ayat prtama yang dia tanya adalah kenapa aku marah2...walhal dia tanya aku elok2 aku kat mana dah...aku terdiam bila dia tanya mcm tuh..sebb bagi aku..aku tak marah dia pun...tapi secara automatik aku menjawap mcm tue..

kepada org 2 yg aku bru aku ketemu tadi...you...i mintak maaf kalau buat u terasa bila i tinggikan suara td...tp 1 thing 4 sure..thanks sgt..sebb masa i tinggikan suara dgn u..u ckp sgt lembut dgn i balik n sedarkan i yg i dah tinggikan suara dan menjwp dgn sinis soalan u... buatkan i tersedar sendiri yg i dah buat u terasa dan rsa bersalah...thanks sebb faham dan sedar i tgh serabut masa tue...thanks sebb aware dgn diri i....thanks sebb u tawu mcm mana nak handle perangai i masa tue dan sabar.... maaf sebb tetiba berkasar dgn u..tak maksud mcm tuh ok...tak maksud nak marah u...i tau kalau i marahkan org lain i tak patut lepaskan pada org lain...i cant help my self...suppose i should say thanks to you coz u start ur 14 feb by spending ur time with me even i dun ask for it...but turn up i tinggikan suara bila jawap pertanyaan u...sorry tau...happy valentine day to u again...

n happy valentine day for others who cares bout me and wish me...pada yang ada kesygan... hargailah mereka seadanya..jangan sampai kehilangan mereka hanya kerana anda tak tawu bagaimana untuk terus menghargai dan baru tersedar yg anda telah terlewat untuk mengenali betapa istimewanya insan tersebut...just dont miis ur chance to know how wonderfull the person it is while he still love u...sebb selalunya bila kita dah tersedar yang kita dah terlepas peluang mengenali insan tersebut...kita tak mungkin ada peluang utk tue lagi.... pada yang tiada... jgn mudah putus asa dan kecewa...kerana semua manusia layak untuk dicintai dan mencintai...cuma...org yg sesuai dan sempurna untuk kita sahaja susah utk ditemui...sesiapa saja boleh merasa bahagia walaupun tanpa cinta..asalkan kita tak pernah berhenti utk terus menghargai...biarlah orang kecewakan hati kita...jangan SESEKALI kita mengecewakan hati orang lain...kekdg pengalaman tuh menyakitkan...tp sesungguhnya sakit itu kan penghapus dosa....setiap yg terjadi ada hikmahnya...jadi aku ucapkan....

khas kepada mereka yang pernah hadir dlm hidup aku sebagai kesygan aku...Terima Kasih untuk Kasih Sayang yang pernah diberi pada aku...dan

Selamat Hari Kekasih kepada semua yang menghargai Cinta dan memahami erti kasih sayang sesama manusia....

Friday, February 13, 2009

suatu hari...

Satu hari..aku ternampak sesuatu yang amat chantek dipandangan mata aku...aku terkaku dan terkedu...terkesima sebentar melihat kecantikannya...maka mulalah kluar perangai gatal aku yang ala2 tergedik2 gitu...hahaha...lalu aku...

me : kamu....kamu cantiklah....

diam...tiada respon dari dia...

me : eh kamu...kamu tawu tak kamu sangat cantik....

tiada respon lagi...

me : ermm....saya nak ckp kat kamu ni...kamu sgt cantik..

tiba2...

entah2 sape : nape kak ai...ckp depan laptop encik burn sorg2...

me : takde...kak ai ckp dia sgt cantik....tapi dia diam je...hehehhehe

entah sape2 : laaa...ye ke...apalah kak ai ni...


inilah yang aku duk puji tapi dia sombong je dgn aku....takpe...pelan2 kan..nanti aku dptlah dia...hahahahaha.....

aku tak suka begini....



SEPI...

Sepi hati terjadi lagi...
Mungkin sampai mati aku sepi...
Biar senyum hadir di hariku...
namun ini hanya ada di bibir...
di bibir saja...

Aku ini yang bisa mengerti...
walaupun yang lain mau mengerti...
Namun berat beban hidupku...
biarkan saja...
Biar saja hanya ku yang tahu...

Sejarah cinta dan hidupku...
penuh duri dan banyak ranjau...
Butuh kesabaran yang penuh...
untuk tetap ku berdiri...

Oh.. ada saatnya ku bicara...
bila hatiku telah bulat...
Sepanjang ku bisa atasi semua...
aku tetap diam...

Woo.. sejarah cinta dan hidupku...
penuh duri dan banyak ranjau...
butuh kesabaran yang penuh...
untuk tetap ku berdiri...
Oh.. ada saatnya ku bicara...
bila hatiku telah bulat...
Sepanjang ku bisa atasi semua...

aku tetap diam...

"ya allah ya tuhan...kenapa ini yang aku rasakan sekarang setelah kesemua kegembiraan dan kebahagian yang aku perolehi kebelakangan ini...aku mohon jauhkan aku dari perasaan ini...izinkan untuk aku terus bernafas dengan segala nikmat dan kekuatan yang telah kau beri padaku ini...amin...."

Tuesday, February 10, 2009

PD and unexpected trip..


huhu..byk sgt keja sampai tak sempat nak update pasal vacation aku harituh...okeh meh kita bercerita...

gila best trip kali ni...kitorg semua skali 10 org yg pegi..aku,maria,joy,aini,canjoe,joy 2 ( dia ni pengkid gak ),phil,amy, ana and titi..diorg semua dr kampus sarawak...aku je sorg sesat dr kedah...tapi tuh le..diorg taknah sisihkan aku...(brani diorg..kang aku tinggal kat situ..) hehehe.. kitorg plan pegi PD ja..sebelum bertolak, bincang pakat2 collect duit sorg 50..untuk minyak, tol, sewa keta n penginapan...eloklah..setiap keta ada bodyguard..hehe..sebb joy 2 drive keta satu lagik..aku plak drive kabir..

hari pertama iaitu hari jumaat kitorg plan bertolak lepas je aku habis kelas kul 6...tapi biasalah.. janji manusia kan..kejap yg ni ilang..kejap yg nue belum siap...kejap yg ni nak mandi...ada yg nak gi amik duit dekat pkns lah..minyak keta takda lah..sudahnya pukul 8 lebey baru kami kuar dr shah alam...dengan perut yg lapa gila...tapi masing2 decide nak makan dekat PD jerk..sebb org yg kami booking apartment tuh da bising2 tanya bila agaknya kami mau sampai sana...around 10 mcm tuh kami sampai..letak beg..amik gambar sket2..then terus blah pegi makan...kena plak tempat kitorg lepak makan tuh ada live band...wahaha..chumel plak yg nyanyi disitu...lepak2 kejap..then after makan kami gerak ke pantai yg berhadapan dgn restoran tuh..amik angin kejap... layan blues tgk langit sama2..amik2 gambar..then baru kami balik ke aprtment...

our place to stay at PD


kunun nk tidolah kan..tapi dekat kul 2 baru kami tido..hurm..ada org tuh beria nak tgk sunrise keesokan paginya...tapi kul 3 aku terjaga dia duk berborak lagik dgn maria...sudahnya pagi besok aku terjaga dulu dr dia...aku da bangun baru dia bangun ikut lepak luar dekat balkoni...heee...sonok..pagi2 hiruk udara pantai sambil berborak...lepas tuh sorg lepas sorg meh join kitorg...lepas lepak luar kunun masuk dlm nak siap pegi pantai..sudahnya masing2 duk bermalasan kat dlm..aku?..hehehe...ape lagik le aku mampu buat dgn awek2 hot keliling aku kan..heheheheheh....

around kul 10 lebey baru kami kuar pegi pantai...sonok gila..dapat naik banana bot yg charge kami sorg 10..ada yg tanak basah..so tak naik banana bot tuh tapi naik bot abg yg bawak si pisang tuh...so bleh le diorg snap2 gambar kami...gila best...aku mmg tarak pk apa2 lagik..tak pernah dlm idup aku duk tgh laut begitu...walaupun ada jaket..tapi agak takut gak le...dalam wo0o0o..mana tau kalau ada ikan jerung ke haper ke...(ikan jerung kacukan dgn peguin tak merbahaya ya canjoe..smart lagik)..hahaha..sudahnya..abg bot tuh tipo kami..kata taknak jatuhkan kami dlm laut..sekali dia kasik si pisang tuh terbalik..maki hamun diorg semua yg mana tanak basah tuh..hahaha...tapi serius aku ckp..SGT BESTT!!




pastu dah main2 semua tgh2 dlm laut tuh dia bincang nak terus ke melaka...aiyoh..bior betul diorg ni...yerlah tak plan apa2...bila kira2 balik..balance duit yg kitorg dah bagi tuh adalah lagik dlm 1+.++ so kalau tambah lagik 13 inggit cukuplah utk ke melaka...diorg mmg bujet detail punya..sebb masing2 mmg takde duit tapi nak berjalan..so kira tambah tolak semua..utk tambah lagik 13inggit amatlah berbaloi sebb dah alang2 melaka dah dekat dgn PD..so ape lagik..kami balik siap2 semua..disebbkan kat apartment kitorg ada 1 toilet ja, aku, maria dgn aini mandi dkat toilet awam disitu ja sebb kami mmg dah plan nak mandi pantai...sambil tuh sempat lagik aku beli topi bawu..heheh...yeah..leh pakai pi clubbing nnt...pastu balik umah..terus dlm around kul 1.30 mcm th kami gerak ke melaka...gila..dah la tak makan lagik...hahaha...sudahnya kami berenti kat RnR restoran jejantas ja utk makan...bedal ja apa yg ada sebb masing2 sudah lapar...

pastu dalam around kul 3 kami smpi di melaka..yeah..akhirnya sampai lagik..aku dah sampai melaka buat kali ke 4 dah...bagi bebudak ni ada yg baru first time smpi..so apa lagik..sonoklah diorg...kami memula pegi cr otel dulu..dah nama pun tak plan kan..mana ada sempat nk calling2 otel semua...terus walk in ja..sekali otel yg kami tawu dah penuh...erlah, hari sabtu kan.. sudahnya maria,aini dgn canjoe pegi cr around melaka..kami yg lelainnya lepak2 kat depan otel yg penuh tuh ambik gambar...hahaha..sangat best mereka ni...mcm2 aksi ada...aku tidak terkecuali join mereka...

mereka dikejar ah long bukit beruntong

hehehe...kechik nya bontot dia..

hah..degil lagi...

then lepas sejam lebih tunggu baru kami dpt otel...walaupun bilik agak sempit..tapi agak berbaloi utk harga RM50 inggit utk double bed kan...alah lagikpun kami mau tidur ja...otel kami tuh mcm umah tumpangan..tapi baru dibukak..so everything cantik dan elok..cuma sempit ja..peduli apa kan janji cantik dan bersih...toilet dia kat luar..pun agak cantik dan selesa...i couldnt ask for more lah...berehat kejap..dlm kul 6 lebey kami kuar pulak jenjalan keliling melaka sampailah malam..kebetulan kami datang masa melaka tgh buat pesta tanglung...cantik gila tanglung tuh semua..rasa mcm aku dekat hongkong plak..hahaha...dah la tempat kami stay dkt dgn kawasan cina..tanglung disana sini..

blakang kami tuh adalah tanglung ye...

then lepas penat berjalan2 kat bandar melaka kami balik ke otel...then walking along jonker walk around our place...things available very nice and unique...while walking around with young beautiful lady beside me...hehehe...n people around looking at us....i just smile,i know they jealous...kekekekke...yerlah..dgn titi yg ala model gitu...joy pun dgn aku...n she holding my hand along the walk...sape tak tengok kan.. aku ni mcm bodyguard diorg plak kena jaga kiri kanan...maria n lelain dah lepas tah mana2..cina2 tuh tgk je tangan aku dgn joy..hehehe...last dkt kul 1 baru kami balik bilik otel.. mandi2 n tido...

Esoknya,lepas check out kami sambung berjalan2 di melaka lagik..mana2 tempat yg dah tutup masa kami sampai tuh kami pegi harini...dlm kul 3 lebey kami decide tuk balik..tuh pun ada gak le angin2 yg bertiup kunun2 nak terus ke tangkak,johor...gila ahh diorg ni...naseb le takde duit...kalau idak aku rasa mmg le..trip kami yg pada mulanya plan nak ke port dickson je sampai ke johor terus akhirnya...tuh pun joy 2 (bukan joy,myluv) ada ckp dgn aku...

joy = kang tak pasal2 terus balik sarawak..kancil tuh bertukar menjadi motor bot...haha..

me = habis aku mcm mana...korg mmg la balik kampung...aku ni kedah wo0o0o..

joy = ko ckp mak ko bebudak ni culik ko sampai sini...

us = hahahahahah..

kami bertolak balik sampai ke shah alam around kul 730...penat gila..tp happy...sebb masa dlm perjalanan kami asyik menyanyi ja follow lagu dlm mp3 aku...hehehe...aku smpi umah terus on ym..mira terus buzz aku ajak pegi darusalam malam tuh..adoiyai..penatnya...tapi pewot lapa...so aku setuju ja...tapi masa tgh siap2 sambil dok chatting dgn atoi..mas call ajak lepak malis...tuh yg aku terus ke kl pulak...lagik le aku dok bergelak dengar cerita liz dgn mas... kesimpulannya.. weekend aku amatlah bermakna minggu ni...asyik gelak ja...mmg ilang stress habis..badan letih tapi muka segar...mcm mana tuh..nasib pegi dgn boboy ( keta mira )..so aku tak drive lagik..on da way balik aku dah terlentok kat blakang keta..penat wo0o0o...

kos minyak, tol, sewa keta, hotel RM 58.30
makan, minum n shopping +RM 100.00
kepuasan dan kegembiraan = priceless

me : Can...tadikan..masa kak ai dgn joy naik beca...ada 2 mat saleh snap gambar kitorg....dia kata kami berdua smart....ehehehe
me : 2 orang okeh..ditempat yang berbeza dan orang yang berlainan...
Can : Smart?..wahahahahaha..( sambil buat muka toya )..buta ka apa...
me : ces...kuang asam punya budak...jeles cakap la...

Monday, February 09, 2009

hey......

too tired today..baru sampai dari melaka pukul 7.30pm tadi..then baru ja online ym mira ajak kuar lepak makan kat darusalam pulak..our fav place to hang out together...janji pukul 930 aku siap..tp diorg dtg..hantar si qaseh..aku masih tak mandi..then 10 baru kuar..mas call...kata liz cuti ajak lepak malis..aku dgn mira terus tukar arah ke malis pulak...sudahnya..bergelak plak dgn mas,liz,mira n anis..sgt happy..

tp td...masa ondaway...ada org antar msg yg membuatkan tiba2 rasa mrajuk dgn seseorg tue... kenapa?hurm...tawlah..yang sy bagi takda maknanya...xpalah kalau taknak...sy bagi pada org lain saja...





Sunday, February 08, 2009

On vacation..

On my fabeles vacation with fabeles chick around me...hehehehe...sonok giler...lama dah tak rasa fun mcm ni...later aku free aku story eh...just nak bagitau..now kitorg dekat melaka..trip yg pada awalnya plan nak ke port dickson saja...wahaha...best wo0o0o...nanti aku upload okep...hehe..


picture can tell us thousand stories rite...i just enjoying my life and be happy... oyehhhh..!!

Thursday, February 05, 2009

heheehe..

harini aku bangun awal...kelas kul 9...walaupun smlm tido lambat..tapi rasa mcm harini fresh ja nak bangun awal...aku bangun mcm biasa bagi makan si qaseh...urut2 badan dia kejap..mandi...belek2 internet tgk news...(hurmm..ape nak jadik dgn perak...kejap masuk kejap kluar..org tak tetap pendirian pun leh jadi pemimpin ke..)..breakfast...buat asigment..tapi akhirnya aku tetap sampai ke kelas lambat..kenapa?..haa...sebb qaseh dah pandai meluru kuar bila je aku bukak pintu..ish2 kena babap bontot budak berbulu ni...

da rest...aku kuar mkn dgn bebudak chumel nih lagik...kalini aku bwk diorg pegi tempt yg aku janji nak bwk..hehehe..amat happening dgn mereka ini...hurmmm..macam manalah agaknya bila diorg takde kat sini nanti...

harini...vacation kat PD pulak...yeah...mari kita bergumbira...

Wednesday, February 04, 2009

I just try to say this...

Being Me is the greatest challenge
to keep on moving when everything messed up
to keep on going when my vision turns upside down
to keep calm when my anger explodes
to keep smiling when all I have is sadness
to enjoy the real happiness that came only for a while

but only this way
these lessons had taught Me how to live
these challenges that made me stronger inside out
these stories that gave me strength to my weaknesses
so I thank YOU GOD
for each fate that u wrote for my Life
is nothing better but THE BEST!


p/s : hee...someone dedicated this to me..after she turn to be my blog reader...kind of speechless for a while after reading this..just feel like she can read me too...hahaaha..thanks canjoe..love you..

Tuesday, February 03, 2009

how i could i tell them...i make a mistake..
how could i tell her...she not my mistake..
how i could i tell my self...thats not my mistake..
how could i try to forget.after it really look like my mistake..
how i could still smile...and my mouth no longer to say hye...
how could im not hurt..but someti i just feel like i wanna die...
just...
how could i do this..again again..and never want stop try...

how i could i tell them...i make a mistake..
how could i tell her...she not my mistake..
how i could i tell

Monday, February 02, 2009

another best place to eat at sunway

hehehe....kalini mcm byk entry pasal makan kan...actually nih semua tempat2 yg aku selalu pegi ( maknanya pekerja tempat tuh dah mcm kwn2 aku le..sebb kbykannya akan tegur aku kalau aku dah lama tak pegi..)..yang ni aku mula pegi masa bulan puasa harituh..kakak yang bawak..last jadik tempat aku dgn sahabt2 terbaek aku makan besar...gila puas ati makan sini...eat all you can..only for RM20.00...Flamin Steambot Buffet sebelah sunway pyramid..


banyak choice kan..makan le byk mana pun...hanya RM19.90...ada nasi goreng...ayam rendang...chocholate fountain..ice kacang...huh...bykkk....