Saturday, October 29, 2011

Saturday, February 19, 2011

New blog

i change my blog with the new one..

Feel free to visit

Saturday, July 10, 2010

manusia

Meredith: [voiceover] Remember when you were a kid and your biggest worry was, like, if you'd get a bike for your birthday or if you'd get to eat cookies for breakfast? Being an adult? Totally overrated. I mean seriously, don't be fooled by all the hot shoes and the great sex and the no parents anywhere telling you what to do. Adulthood is responsibility. Responsibility, it really does suck. Really, really sucks. Adults have to be places and do things and earn a living and pay the rent. And if you're training to be a surgeon, holding a human heart in your hands, hello? Talk about responsibility. Kind of makes bikes and cookies look really, really good, doesn't it? The scariest part about responsibility? When you screw up and let it slip right through your fingers.

Meredith: [voiceover] Responsibility, it really does suck. Unfortunately, once you get past the age of braces and training bras, responsibility doesn't go away. It can't be avoided. Either someone makes us face it or we suffer the consequences. And still adulthood has it perks. I mean the shoes, the sex, the no parents anywhere telling you what to do. That's, pretty damn good.
-Grey's Anatomy-

Sapa cakap nak jadi seorang "manusia" yg betul2 manusia itu senang...

Harus tabah+usaha+yakin+tak putus asa+bertanggungjwp..

Hanya untuk jadi seorang manusia yang ada hati dan ada akal fikiran...

Kalau tidak...kita hanya jadi seorang manusia cacat..walaupun sempurna tubuh badan..

Tapi tiadanya "hati" dan tiadanya "akal"

Biar kita dihina..sekurang kurangnya kita tak "cacat" mcm mereka yg kekunun sempurna...

p/s : tengah berusaha untuk menjadi manusia...

Thursday, July 08, 2010

patut ler...



masa blog walking jumpa nie...

Skang baru paham napa bila aku biarkan bebudak bontot berbulu tue kat ruang tamu..esoknya aku bukak pintu bilik je keadaan dah macam nie..

Sunday, July 04, 2010

life..

Nervous....?

Yes i am...

But i know im ready..

Smart move?

definitely!

Life is ready to go on...so i am..

Because..

Bad people also can be the best good people

Life is too short anyway..

Tuesday, June 29, 2010

Khas utk awak...

Entry ini dedikasi khas untuk Norairin Bt Mohd Muhsin,

Terima Kasih sebb tolong sy smlm...

really2 appreciated...sebb snggup tlg smpi semput2 awak..

Terima kasih walaupun tetap ada dgn sy walaupun lynan sy tak pernahnya terbaek utk awak dulu...

Tawu bwk awk shopping pun xmungkin dpt balas pertolongan tue..

Toche...Thank you..terima kasih...

Itu saja yg termampu sy ckp skang...semoga tuhan mmberkati awak selalu...Amin...


Saturday, June 26, 2010

mereka...



I no doubt deserved my enemies, but I do not believe I deserved my friends - Walt Whitmen -

Friday, June 25, 2010

keja dan cuti...

Dapat good news lagi...

ehehe....

July sy keja 16 hari saja!...

Heaven kan...

Kebykkan masanya sy cuti 3 atau 4 hari...atau keja 1 hari kemodian cuti...then dpt gaji..

Senang sungguh kalini cuti sy diapprove..dah jd mcm favourite plak asyik mintak cuti...dapat tawu je cuti kena approve cepat2 check jadual n mintak lg..coz xbrani minta byk2 skaligus..risau 1 pun xapprove..

Memang betul...ditutupnya 1 pintu..dan dibukakan oleh-Nya pintu2 yg lain...

Mudah sungguh urusan setakat harini...

Syukur...

Thursday, June 24, 2010

gentlemen evening....

Haritu masa tgh menuntun grey anatomy..ada satu part tue diorg plan nk buat gentlement evening..last2 end up ada jugak kwn ladies n diorg main monopoly je...padahal awal2 msing2 pk gentlemen evening adalah time utk lelaki je..

so mcm teringin nak main monopoly..or ber-gentlemen evening dgn mereka..so pe lagi...btau shabat2...

pegi beli saidina cap traveler kat giant...terus ke umah si scut...

end up..aku kalah terus...haha..dan si scut yg gila blagak time main tue..plak boleh kaya..tuh lah..dlm main2 pun dah boleh mengajar kita kan..yg senario tue semua boleh terjadi di alam nyata dan itulah realiti sebenarnya...kekdg yg blagak yg slalu maju dan kaya...ehehe..yg rendah diri mcm aku tah haper2 je kan...

so tetiba harini...dikabarkan...


budak pari2 boroi ni ( scut ) dgn semangatnya beli saidina yg real yg besar tue...kalau aku saidina cap china..dia yg ini..dan dgr kata mlm ni saja dia asyik menang besar...hahaha..gila lah kan..

mmg semangat betul dia...(mode : kagum dgn dia)

apa pun...best kalau dpt jadik budak2 kejap kan...letih gak kalau asyik jadi dewasa je...

apa pun..best bangat...looking forward to find time to play the game again..especially dgn mereka2 yg terbaik2 dlm hidup kita kan...

p/s : Currently, planning to travel backpack to australia...haruslah aku kena jeling dan perli dgn mira, anis n mas kalau diorg tawu ni kan....matilaaa....

Tuesday, June 22, 2010

tanggungjwp...

heheheeh...

motif intro gelak kan...huhuhu..

Sebenarnya harini asyik dpt congrat dr ofismate...congrat utk big day aku tue...

Diorg xtawu aku nebes mcm mana nak harung tanggungjwp baru kan...tambah2 bila kita xpernah pun plan langsung...dan terutamanya utk org macam aku...

Apa apa pun terima kasih pada yg memberi sokongan...pada kluarga dan kwn2 terdekat...toche2..

Utk along sebb temankan haritu...terima kasih sebb bg keyakinan utk aku...utk tidak mengalah..wlaupun diakui tahap kepoyoan aku amat melampau haritu..huhuhu..

"nnt kita pi shopping ok..hang da janji nak jadi perunding imej aku kan along...ehehehe..."

Wish me luck to face new challenge and responsibility in my life..i know i have to do this...tak boleh patah balik lagi dah...sebb semuanya dah comfirm...kalau tak..memalukan family je kan...

Chaiyork2...

Monday, June 21, 2010

hehe...

Harini dpt congrat lg...

Tekiu smua..untuk sokong yg tak terhingga...

Utk along..thanks sebb teman haritu...walaupun aku poyo tak hengat...ehehehe




Sunday, June 20, 2010

apa2 lah...

hurmm...

tetiba trasa teringatkan someone...

Mcm nak tanya khabar...yerlah..dah 2 bulan berlalu...

Tue je..xda niat lain...just nak tawu sehatkah dia...

Tapi tawu...mungkin tanya kabar pun dah ganggu life dia kan...bila teringat lagi dia yg minta jgn contact lagi dia..lagilah buat aku sedar diri...

Siapalah aku skang...dah tak penting pun lagi...dah dilupakan dan xdiperlukan...tetiba muncul plak..mungkin dia nk lupakan kenangan aku terus so kalau aku muncul mungkin ganggu kan...

Jadi duk dendiam jelah..pastu doa dlm hati...

Semoga dia sihat slalu...

Ye..i dah janji xganggu..jadi akan terus pegang janji tue...

Dah buktikan selama dua bln ni...kan...

bola2...

huhu...

Xpernah aku layan bola...

Haritu gi lepak dgn kwn2...sebb nebes xdapat tido untuk meghadapi tarikh 19 June...makanya kul 2.30 pagi menonton bola dgn mereka...walaupun badan letih tak hengat kan..

Bila ditanya sokong siapa..aku jwp xtau ja...

Diorg sokong England..so tgklah match tue.nak tawu England sehebat mana kan..knun2 nk ikut diorg sokong england..tapi mula mcm bosan je..hmpir tertido..mas kata aku mmg bkn jenis suka tgk bola...

Sudahnya aku sokong algeria...hehehehe

Tak ke pelik dlm kelompok kwn2...aku sorg yg dok bersorak bila England xdpt masuk gol...eheheh..

Dah kena pandang sinis dgn si mas...naseb aku tak kena pukul dgn fanatik england dkt situ kan...

Yeah...Algeria hebat!

p/s : terima kasih pd yg wish congrat...doakan sy ya...

Friday, June 18, 2010

Besok...

ermmm

dah sebulan tak jenguk sini...tgk2 dah bertambah follower..tekiu sebb ngikut walaupun xda update apa pun dlm blog ni lately.....

cuma nak share sumthing...

Tomorrow is a big day for me...hari yg aku tak fikir..xpernah plan pun..dan tak pernah rancang pun utk tawun ni terjadi...slalu pk lambat lagi..tak pernah2 mimpi pun aku akan buat keputusan ni...yang penting tak pernah terlintas pun yg aku mampu pikul tanggungjwp yg aku pilih ni...

tapi biasalah..kita hanya merancang..kekdg yg kita rancang tak jadi..yg xrancang plak terjadi...

Since segala urusan yg last minute pun mcm dipermudahkan oleh allah...dan persediaan yg perlu pun dah settle..

Harap keputusan yg aku ambik ini adalah yg paling tepat...semoga ini antara keputusan yg paling terbaik dlm hidup aku yg pernah aku amik...

Walaupun mcm drastik sgt keputusan ini diambil n tak pk sedalam dalam dan masak2 sampai hangit...

Harap aku xnyesal...

Harap semuanya berjalan lancar...

Setelah semua yg terjadi...

Biar ini yg terbaik...

At least...im still alive and breathing...

Sunday, May 30, 2010

Bila Cinta..OST lagenda budak setan..



Bila cinta kini.
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Uuu...
Dalam harapan

p/s : Jo*..if you read this...i just want u to know..i cant stop loving you even u said u can...i cant hate u..even u want me too..n the truth is...even ur heart not belong to me anymore,my heart still belong to you...even u cant call me with that name anymore, in my heart i still calling u...even u r not mine anymore, im still urs..even im never appear in ur mind..u still there in mine...i know u happy with ur life now...i know u happy with ur love now..and trust me...im happy for u...thats y i never disturb u anymore...bcoz i know im nothing for u..but to forget every single thing about u..to forget my feeling toward you..im sorry...i cant...i can del everything about u..but the only thing i cant del is u r always in my mind..forgive me baby..to love u this much even i know it wrong...to love u even ur not..but the thing is..its not easy for me to live with the fact that u r gone...

Tuesday, May 18, 2010

terkedu lagi..



Allahuakbar...

tragedi dipagi hari..

Minggu lepas si Cipi eksiden kerna adik aku...

Harini giliran kabir pulak..kerna aku sendiri..

Sorry abir..daddy yang salah...

Erm...

Sian dia...tawu sakit walaupun bdan dia besi..daddy dpt rasa tue..

terima kasih sebb lindung daddy..

sorry ya..

Monday, May 17, 2010

ahaa..

Berdiskusi dgn seorang rakan tadi..

Mengupdate apa maksud 10 tahun yg aku maksudkan di entry dibawah2 ni..

Dan setuju dgn kata2 dia..

Allah tutup satu pintu..

Tapi dia bukakan 1 pintu yg lain..

1 benda yg kita hilang..double Allah bagi kita balik..tue sebb sekali aku pernah sakitkan hati org..2 kali sakit yg aku dpt skang....huhuhu..harus sentiasa beringat tue..

Allah maha pengasih..penyayang..dan adil kan..

:)