Wednesday, December 30, 2009

Welcoming 2010..


ni sedutan utk apa aku tulis menjelang 2009.tajuk posting aku tuh happy new year!!!

A few of thing i wish i could do in 2009 is..

1.Finishing my degree with great cgpa..wa mau buat master maaa!!

2.Not easily fall into someone again...luv someone who luv me for everythi i am..

3. Spend my time with my friend more and equally with every of my friend...

4. Kurangkan aktiviti lepak malam2 kat luar...( aiseh..buleh ke tahan tak pegi darusalam selalu)

5. Kurangkan berat badan aku..hehehe..

6. To save my money...i wish i can control my shopping habit..hahaha..

7. Buy psp..haha..tak kira..tahun ni kena dapat jugakkkk...

8. Read more..(i realise i read less lately..owh nooo!!)

9. Blajar utk sabar pada tempatnya..aku notis aku selalu bersabar pada sesuatu yg tak sepatutnya aku sabar.. adoiyai..takleh macam tuh..u should said NO something ary..yeah yeah...



senarai diatas adalah apa yang aku tulis pada disember tahun lepas..so meh kite review balik pe jadik dgn aku pada tahun adakah seperti yang dihajati?..

1.Degree = memang berjaya habis dgn jayanya..tapi takdalah membanggakan sangat pun cgpa aku..tapi sekurangnya2..seminggu selepas habis degree aku telah mula bekerja..kiranya agak membanggakan kerna aku hanya memegang jawatan penganggur terhormat hanya selama seminggu..

2.Love = Hurm..mcm agak susah lah nak jatuh cinta..biasalah serik dgn pengalaman lalu..tapi ada sorang manusia dah berjaya curik hati ni akhirnya..so kesimpulannya..kalau tahun lepas aku tak ada luck langsung dgn chenta..tapi tahun ni alhamdullilah..mungkin telah bertemu dgn org yang sesuai..biasalah,kita harus bertemu org yang salah dahulu sebelum bertemu dgn org betul...and she make me love her everyday till today...no more drama and hurt this year...and yes,i know she love me for everything i am...

3. Friend = mungkin sedikit bizi, tapi setiap minggu masih sempat melayan sepinggan nasik lemak dan segelas teh o ais dgn insan2 terbaek sy...yerlah..masing2 dah ada kerjaya masing2..dah tak boleh lepak hari2 memlm dgn diorg...main pool pun boleh kira dgn jari je sekarang...tp alhamdullilah,kami masih boleh bercerita antara satu sama lain..

Kawan2 aku pun dah ada yg berubah sket2...Mas,rambut dah straight tawun ni..boleh la..nak kata cun pun biasa2 jerk..bukan pe kang dia perasan lebih..Liz, mcm biasa saja..Scut,rajin berjalan2 ke negara2 lain untuk bercoti coti dgn gadisnya si fana...Mira and anis terus berjuang dgn sambung blajar amik master yg mana aku taktawu bila akan mengikut jejak mereka..Ayien, sudah bergelar pustakawan..Muzlah, mcm agak lama tak berhubung..entah kemana dia aku pun tak tawu..yag lelain..biasa2 jerk..

4. Social life = yer..yang ini berjaya...sebb selalunya aktiviti waktu tgh malam aku adalah bekerja..berbanding dahulu,pukul 12, 1 atau 2 pagi aku tgh melepak da menghabiska masa berborak dgn kawan2..tapi sekarang selalunya waktu begitu aku masih bekerja..

5.Berat Badan = huhu..ini totally tidak berjaya...hurm..harus dibuat sesuatu ni..malu gak jalan sbelah dia dgn badan camgini...macam tak padan jerk..hurmmm...

6.Save Money = yer!sedikit berjaya...dimana semuanya keperluan aku tanggung sendiri..tidak lagi mengharapkan bapak..huhu..sedikit berbangga untuk ini...da jarang shopping skang..

7.Psp ? = belum mampu nak beli..dari dulu target nak dpt ni..tapi sampai skang tak dpt..sedikit pelik kan...apa bila psp yg dlm herga RM6++ aku tak dpt2..tapi iphone aku bleh dapat...hurm..bab ni harus diusahakan..walaupun manusia kesygan kata tak perlu lagi nk beli..tapi sebbkan dr dulu nak..akan usahakan utk beli ni..

8.Reading = hurm..awal2 tahun sebb aku praktikal dekat DBP..jumlah buku yg aku baca agak banyak berbanding tahun lepas...kira mission complete..

9.Sabar = Yer..sebb selalu ngadap cust2 maxis yg kekdg sgt meguji kesabaran...akhirnya aku dah berjaya belajar sabar pada tempatnya...lagi, mungkin sebb dah sedikit matang..so dah tawu bezakan buruk dan baik sebelum buat sesuatu..hehe..

So, kesimpulannya...banyak yg aku dapat jayakan wish list aku utk tahun 2009..so mcm mana dgn tahun 2010?

wish aku..cuma aku aku terus dapat tempuh semua dugaan yang aku bakal hadapi, semoga aku dapat terus bangun daripada terjatuh..supaya aku akan tetap sedar siapa diri aku..dan masih tawu dimana bumi yang aku pijak..

selebihnya, akan cuba menjadi yang terbaek...dan tidak menoleh kebelakang lagi...serta setia pada yang satu..hehehe..

chaiyork!...chaiyork!..

eh lagi satu...

tahun ni..target nak travel pegi holiday byk2..dgn insan2 kesygan...

itu sajalah..

selamat tinggal 2009...selamat datang 2010..

Monday, December 28, 2009

u make me love u..

1245am...

hurm..time ni..si pencurik hati sy mungkin sedang tido dlm keadaan merajuk...
tp taktawu nape rasa makin tambah syg tuh dekat dia...

Sebb tawu dia syg tuh sebb dia merajuk..

Skang dia da pandai noty2 jugak..selalu kacau sy time keja dgn mms yg......

Tp takpe..gangguan dia selalu buat sy tercelik mata balik time tgh kerja..
Ilang segala stress...

Jadi..manalah sy mampu...kalau xda dia...sebb...

dialah sipencurik hati saya...
dialah pendengar setia saya...
dialah alarm clock saya...
dialah reminder saya...
dialah diary hidup saya...
dialah kegembiraan saya...
dialah big fan saya...
dialah financial counselor saya...
dilah sumber inspirasi saya...
dialah satu2nya manusia sekarang ni yg saya tak malu or segan utk busuk2 didepan dia...


so kepada budak yang merajuk dgn sy tue...

sorry bby syg..didnt mean to sleep while you are waiting...

but trust me..kamu sentiasa yg teratas...

Saturday, December 26, 2009

Perkara paling memalukan 2009

Sesuatu yang mrmlukan telah terjadi smlm..

Akibat slalu salah hantar msg..
Akibat tak tgk dulu kepada siapa aku ngantar msg..

Msg berbau agak 18sex yg sepatutnya dihantar kepada bini tersalah hantar kepada..

TEAM LEADER merangkap supervisor aku di maxis..aiyohh..

Kan tak pasal2 si mastura,Liz,Mira n anis..memjwrit gelakkan aku..

Tak lupa..org yg sepatutnya dpt sms tue pun gelakkan aku..

Mcm kata mastura..haruslah azam tahun baru katakan tidak untk terslah hntr msg lgi..


Adoiyai..dah le dia lelaki india..naseb sedikit lembut..hurmm...


- Posted using my iPhone

Thursday, December 24, 2009

ngantuk...

Smlm...

tgk budak busuk tuh tido...smbil surf internet..sambil main mafia war..sambil tgk grey anatomy sampai kul 5 pagi...

walaupun hanya melalui webcam...rasa mcm dia ada depan mata saja..

hurmm...

how i miss u so much si pencurik hati...

baik2 dekat sana ya..jangan nakal2...

Story for today

Funny how you'd ask a kid today what he/she'd like to be when they grow up and they'd say, 'I want to be like my daddy or like my mummy.'

You ask the same question to teenagers and you'd hear them saying they want to be like R.Kelly or Obama; like Dora Akunyili or Beyonce.

These people are great in their own rights, yes they are; read the papers, but that's not enough reason to spend your time living out a life just trying to be an image of another person.

This same question is not just limited to kids and teens, ask adults, business men/women and they'd also tell you they want to be like Bill Gates or Ellen Sirleaf Johnson.

We all have people as role models, who we want to be like.

Folks, we live in a world that is populated with more than a billion people. Different people from different backgrounds, some are born with silver spoons and others with no spoon at all. We live in a world of challenges and solutions, obstacles and stepping-stones, depending on where you're looking.

Most of us spend our time and energy looking for shoes to fit into, leaving ours behind, trying to live life and act the way our role models do. It's good but that's not a determinant factor that we'd be like them, because we'd be surprised that we'll come-up short of our expectations if we spend such energy chasing the wind.

Success is 2% gift and 98% hard work, so it goes to reason that we all have this 2% in our genetic make-up but we need to put in work, carving out the spoons that we missed at birth.

Now, I'm not trying to say it's bad to want to be like somebody else, all I'm trying to say is that's not the main reason why you came to earth. You didn't stumble here from space; God placed you here for a reason.

Now to share a personal thought: I'd say God created you, giving you an empty book to write your life in. So while we are here writing our life story, I wouldn't want your book to be filled with how so-so and so is but rather how 'I is'.

For as you go around trying out people's shoes, who's going to try yours? Even if you don't make it big in life, console yourself with the thought that at least your shoes are worth trying out.

PS: My dear friends, I just want to put dew into people's lives. When you go about filling people's shoes, ask yourself, "Who's filling mine?"

Wednesday, December 23, 2009

Story for today

Look around you and you will be amazed at what you see. We take so much for granted because we focus on the parts of our lives that are hard or unfulfilled.

But if we really stop to look at what we have...we are truly blessed. Others would only dream to have what we take for granted.

  • The homeless person wishes to have that little house you wish were bigger.
  • That mother who lost her son would do anything to deal with that defiant child.
  • The Father that cannot feed his three kids would love to go to the job you hate.
  • The woman riding her bike 10 miles to work wishes to have the car you want to trade in.
  • That lonely woman would love that man that forgets to take out the garbage or doesn't pick up after himself.
  • That orphan child wouldn't mind the mother that makes him clean his dirty room.
  • The crippled adolescent would love to climb that flight of stairs you dread.
  • The woman in the hospital dying of cancer wishes to rush home after work to cook her family a meal.

You see it's all in how we look at things.

PS: My dear friends, if we start to look at our lives with the right perspective and focus on the blessings, we will be filled with gratitude. To focus on what we have and not on what we don't is the best way to live. In the end, the biggest joy and blessing is love. If you look hard enough you'll be amazed at how much love surrounds you and how much you truly have. What you have today you will miss someday.

Monday, December 21, 2009

-no title-

Currently..im watching grey anatomy season 6...

wah wah wah....macam dah lama aku tak dvd marathon...rasanya last time diploma dulu2..then bila dah masuk degree takde lagi seharian wa tatap laptop je..well life changing kan..tanggungjwap bertambah2...dulu hostel bilik muat 2 org ja...benda apalah sgt nk kemas..bangun..mandi...ngadap dvd...then makan..ngadap lagi..tetiba dah malam...pastu tido...bangun esok pagi pegi kelas je..

Tapi kalau skangaku buat mcm tue..habesle rumah bersepah...kucing aku pu tak mandi2 n makan..baju tak berbasuh..hahaha..tuh orang ckp..hidup kita berubah..cuma mcm mana kita hadapi hidup tuh dan uruskannya yang berbeza..

Masing2 ada cara utk uruskan diri dan hidup sendiri..as for me..trying to be better and better..and much2 better...

Im trying my best to manage my time, life, money and everything..Because i dont want to be the same...i have a lot of thing to do...a lot of thing to buy...a lot of place to go..thats why im trying hard to be much better...

In order to do this..no more dvd marathon every weekend..hahaha..because my working time not like others..something my offday not at weekend...it could be on Monday...tuesday...any day..even sometime im working 2 days only on the week...but even no dvd marathon..still i can let my self watch 1 or 2 movie in 1 week..in da same times..spending my time for 1 plate of mali's nasi lemak or char koteow with my best friends...even not that often but still i have the time for it..

but still...wonder if i could hv a chance to do dvd marathon again,playing pc game whole day again..

i maybe bored to death..haha...

sebb tujuan hidup bukan utk keseronokan semata...

Lexie: Grief may be a thing we all have in common, but it looks different on everyone.

Mark: It isn’t just death we have to grieve. It’s life. It’s loss. It’s change.

Alex: And when we wonder why it has to suck so much sometimes, has to hurt so bad. The thing we gotta try to remember is that it can turn on a dime.

Izzie: That’s how you stay alive. When it hurts so much you can’t breathe, that’s how you survive.

Derek: By remembering that one day, somehow, impossibly, you won’t feel this way. It won’t hurt this much.

Bailey: Grief comes in its own time for everyone, in its own way.

Owen: So the best we can do, the best anyone can do, is try for honesty.

Meredith: The really crappy thing, the very worst part of grief is that you can’t control it.

Arizona: The best we can do is try to let ourselves feel it when it comes.

Callie: And let it go when we can.

Meredith: The very worst part is that the minute you think you’re past it, it starts all over again.

Cristina: And always, every time, it takes your breath away.

Meredith: There are five stages of grief. They look different on all of us, but there are always five.

Alex: Denial.

Derek: Anger.

Bailey: Bargaining.

Lexie: Depression.

Chief: Acceptance....

Saturday, December 19, 2009

Waiting..

Adeh..ponat den tunggu dkt maxis center klcc ni..

Welcoming another iPhone user in my family..



Currently waiting our turn at counter to bought iPhone for my brother..now Kakak,Abah,me and abang..

Hmmm..boringnya tunggu lama2..




Xsabar nk balik rumah gayut tepon..

Heheehe...



- Posted using my iPhone

lalaa...merapu rapu

Hurm..lama tak update blog..biasalah..bila mcm2 benda jadi..plus tak da masa...

macam rindu dgn blog ni..ditambah dgn internet yg slow gila..so lagi bertambah malas aku nak hupdate apa2..

cuma bebaru ni..bila ada isu...and bila org tue hupdate blog dia mcm tue..

terus terkedu..

There's must be a reason why all this thing happen..

Why we meet..
why we feel in this way..

but for all the reason..
believe me..
i cant stop...

even one minute to think about you...

Its for you..

I dont have time to create a video for you at this moment...but i really wanna give you this song..





Kau merubah segala,
Cinta yang ku dahaga,
Kehadiran dirimu menyinarikan semula hatiku,
Kaulah segalanya,
Yang menyinar hidupku, kasih
Hanya satunya yang ku cintai

Hulur tanganmu kasih,
Sambut cintaku,
Jangan tinggalkan aku seorang diri
Tak sanggup lagi dilukai

Maafkan aku, jika salahku,
Peristiwa yang pernah ku alami dulu
Aku tahu, betapa pahit mu,
Menerima sejarah hidupku

Kaulah segalanya,
Yang menyinar hidupku, kasih
Hanya satunya yang ku cintai

Sambutlah cintaku
Jangan kau pergi dari sisiku
Cintaku padamu ikhlas sejati

Cintaku padamu, ikhlas sejati


Thanks for coming into my life..
You are more than a everything i could imagine to have..

Monday, December 14, 2009

Testing2

Saja je..Baru upload app bru utk update blog thru iPhone..hehe..

So..testing2..


- Posted using my iPhone

Monday, December 07, 2009

Smlm aku cuti..so mcm biasa kalau cuti satu hari aku jarang2 aktif sgt...selalu duduk rumah

Friday, December 04, 2009

show me da money..

12.30pm aku baru terbangun...

sebb minggu ni aku keja ptg..naseb keja ptg sebb 2 minggu ni cuti weekend aku cuma 1 hari...yg bagusnya keja petang adalah kami dpt elaun..so aku suka keja ptg...hehehe...plus hari jumaat..keja mcm biasa pun dpt claims OT..sebb org lelaki dpt break 2 jam coz diorg pegi sembahyang jumaat..kami plak break 1 jam jer..dah tu hari jumaat selalu ada makanan..hehehe..

Masuk hari ni dah dkt 4 hari aku masak,makan dkt rumah n bwk bekal..mmg mcm baru awal bulan..tp aku kena berjimat gila2..sebb aku takmau jd mcm bulan lepas..15 hb aku dah xda pulus..bab kata si pencurik hati,awal2 ni jimat2..nnt dah hujung bulan kalau ada lebih baru la berpoya2 sket...plus hakikat sebenarnya pun dui yg ada tak mampu utk aku berfoya2...so kalau awal2 aku berfoya2...apa aku nk makan ujung bulan ni...betul tak..tak suka perbelanjaan aku terkawal mcm ni..tp bila fikir2 balik..xpalah awal2 mcmni..nnt da stabil n dpt simpan duit bru fikir utk berbelanja lebih..tp skang nk simpan pun xbleh2 lagi..agak susah utk org mcm aku yg pernah dimanjakan mak bapak..tp kekdg rasa bagus jugak..sebb aku pun xnak sepanjang idup bergantung dgn org...

so pe lagi..marilah kita rajin bekerja...jgn malas2...sebb kekdg bila kita susah..tak semua org sanggup susah dgn kita..lagipun..sampai bila nk susah kan..hargai kerja yg ada..jgn malas2..jgn ponteng2..sebb duit takkan turun dr langit..bukit pun kalau dikikis hari2 akan habis...kan?..

Fear..

I feared being alone
Until I learned to like Myself.
I feared failure
Until I realized that I only Fail when I don't try.
I feared success
Until I realized that I had to try in order to be happy with myself.
************************************************************
I feared people's opinions
Until I learned that people would have opinions about me anyway.
I feared rejection
Until I learned to have faith in myself.
I feared pain
Until I learned that it's necessary for growth
************************************************************
I feared the truth
Until I saw the ugliness in lies.
I feared life
Until I experienced its beauty .
I feared death
Until I realized that it's not an end, but a beginning.
************************************************************
I feared my destiny,
Until I realized that I had the power to change my life.
I feared hate
Until I saw that it was nothing more than ignorance.
I feared love
Until it touched my heart, making the darkness fade into endless sunny days.
*************************************************************
I feared ridicule
Until I learned how to laugh at myself.
I feared growing old
Until I realized that I gained wisdom every day.
I feared the future
Until I realized that Life just kept getting better.
I feared the past
Until I realized that It could no longer hurt me.
*************************************************************
I feared the dark
Until I saw the beauty of the starlight.
I feared the light
Until I learned that the Truth would give me Strength.
I feared change,
Until I saw that even the most beautiful butterfly had to undergo a Metamorphosis before it could fly

Nice wording n song



Sujud syukur padamu..
atas segala cinta..

Thursday, December 03, 2009

i think its about a time to diet ( selalu ckp mcm ni)...hehehe...

lately rasa badan ni mcm makin lama makin sehat plak..yerlah, kerja akucuma duduk dekat meja..tapi aku rasa masa aku kerja di dewa bahasabadan aku lagi byk naik dr sekarang..coz krja dkt dbp lagi tak teruk...

Td masa th tgk2 tv

Wednesday, December 02, 2009

dAMMIT!!

For the first time in my life...i mean second time while using this line...and first time for this reason..

Even im working with Maxis..

Even everyday i know this situation could happen..

Even my dad payment record very good...

Even i know exactly the procedure...

still...

MY PHONE LINE GOT BARREDD!!!!

hanya kerana overdue RM35...dan sebb reason ni terus aku xdapt tido bila terjaga pepagi line aku dah kena cut off...Urghhh...sekarang nk byr pun kedai tak bukak lagi..haruslah nak byr melalu online pun tak dapat...mcm ler aku xtawu..keja pulak kul 4 japgi..kang kuar awal sgt aku jugak yg gantuk..itulah..len kali tangguh2 lagi ye ary....

Monday, November 30, 2009

Apabila..


Kisah saya memalukan diri sendiri lagi pagi tadi...

Saya : Hello astro..saya nak tawu jumlah semasa akaun astro saya..
Astro : Ye cik **** , Jumlah akaun cik RM+++ .Ada apa2 lagi yang boleh saya bantu..

Saya : Xda, itu saja..

Astro : Ok,Terima Kasih kerana ..

Tetiba saya mencelah secara automatik..

Saya : Terima Kasih kerana menghubungi Maxis.
Astro : Ha?..(terdiam seketika)..Ye cik..Terima kasih kembali...

Agak2...sapa yang kol sapa ya...ni la akibat kalau dekat 100 kali ckp ayat yg sama setiap ari...adeh le...

Friday, November 27, 2009

Selamat Hari Raya Aidil Adha

Hurm...baru balik kerja.harini saya kerja dari pukul 7 pagi smpi pukul 4 ptg...naseb tak terasa sgt suasana raya smpi hampi terlupa harini hari raya...Ini perngorbanan dari saya yang termampu..Mencari rezeki yang halal..

Apa pun..selamat hari raya aidil adha semua...walau apa pun pengorbanan yang anda telah lakukan...yakinlah setiap satu pasti ada hikmahnya dari Allah...pada insan2 yang banyak berkorban untuk diri saya..terutamanya keluarga..Terima kasih..

Selamat Hari Raya

pada semua umat Islam di dunia..

Thursday, November 26, 2009

Why i love iphone?

Because i can use this for manage my account anywhere...yayay!

Clicks is the name for their iphone apps.

The Features of Clicks
CIMB Clicks Account Balances:
Check your account balances from your iPhone in an instant without having to login to CIMB Clicks.

CIMB Clicks Currency Converter:
A handy conversion tool to help you calculate how much you’d need to prepare before heading for the money changer.

CIMB Clicks Home Loan Calculator:
Gives you a quick evaluation of your eligibility for a loan and helps you estimate the monthly installment that you’ll need to fork out.

CIMB Clicks:
A shortcut to your favourite financial portal.

CIMB Contact Us:
Contact or email our Call Centre conveniently from your iPhone.

CIMB ATM & Branch Locator:
Locate your nearest CIMB Bank ATM or branches whilst on the go.

You can download the apps at here http://www.cimbclicks.com.my/iphone_intro.htm

Monday, November 23, 2009

Separuh Jiwaku

td saja2 dgr lagu ni..selalu dgr masa tgh kelam kabut pegi keja..harini baru ada peluang tgk video klip dia...



hurm..tetiba tingat manusia2 yang penah muncul sebagai chenta hati saya...

harap mereka semua bahagia dgn jalan hidup masing2...saya?

sebab mereka, saya belajar dan sebab penah separuh jiwa saya pergi..harini jiwa saya datang balik sebb..saya ada dia...(jiwang sket...huhuhu)

balik kampung...

Fuh...

saya dah balik kampung...yerlah..nanti raya haji tak dapat balik kampung lagi..kesian kan..nak buat mcm mana..dah ada tanggungjwp..keja tetap kena keja..kalau tak mana nak cawik duit...

Hari khamis dgn jumaat yang lepas saya cuti..kemudian hari sabtu dan ahad jak kerja..then hari ni coti balik...ni sebb saya suka keja saya..time orang coti sy kekdg jak tak coti..time saya keja kekdg 2 atau 3 hari ja..kalau org len 5 hari seminggu..macam agak bosan kan kalau melalui hari2 yang sama...hidup haruslah berubah2..barulah adventure..hehehe..so adventurenya keja sy adalah...saya kerja pukul 7 pagi pada hari raya haji nanti..huwaaaaa....

td majuk ngada2 dgn org tuh...hehehe..saja ja..ade isu sket td tapi dia da berjaya pujuk pun..kagum dgn kasih sayang dia dan kesabaran yang ada tue..apa pun..miss u so much..

itu sajalah...nnt2 saya free update lagi...nak tgk apa mak sy masak dkt dapo..yayaya...

Thursday, November 19, 2009

Just express what you feel...

How would our lives look without love? I already went thru mine without it. Love is the best thing that can happen to a everyone. It lets us feel eveything..makes us happy, sometimes sad, but i bet most of it is happy. So, for me, love as much as you can and don’t be afraid to say “magic words” to someone special for you, anytime you feel like it and in as many different ways as you can imagine.It takes a minute to have a crush on someone, an hour to like someone, and an day to love someone… but it takes a lifetime to forget someone.So appreciated the one you have now..



Hit me like a ray of sun
Burning through my darknest night
You're the only one that I want
Think I'm addicted to your light
I swore I'd never fall again
But this don't even feel like falling
Gravity can't forget
To pull me to the ground again

Everywhere I'm looking now
I'm surrounded by your embrance
Baby I can see your halo
You know you're my saving grace
You're everything I need and more
It's written all over
your face
Baby I can feel your halo
Pray it won't fade away

Don’t find love, let love find you.
That’s why it’s called falling in love,
because you don’t force yourself to fall, you just fall.

cerita masa sekolah2..

3 tabiat buruk anda di zaman sekolah

1)Huhu..saya sangat pemalas buat kerja sekolah..time tuh pulak abah jenis suka check buku skolah..yang best abah check pepagi..time saya belum bangun..so bila saya bangun dan tgk abah tgh ready dgn buku2 saya...teruslah cerah bijik mata..sebb tawu rotan bakal hinggap ditangan ..tapi macam biasa..dari kechik mulut ni dah tawu bagi macam2 alasan utk lepaskan diri...tapi selalunya..kalau tawu abah nak balik jerk..mlm tuh saya dah ready simpan2 buku2 yg saya tak siapkan kerja skolah kat tempat lain..jadi bila abah check tinggal buku yg da siap jerk..hahha..-jahat kan saya!?....

2) Saya selalu tawu saya bijak (gilor perasankan) ..tapi sebenarnya pemalas...even smpi skang..sampai degree pun penyakit malas tuh tak boleh hilang...akibatnya kalau time exam besau2 saya jarang menonjolkan diri..cuma time ujian bulanan ja yg gempak2..kalau exam tahunan slalu dapat no 4 atau 29 or 39..sampai sekali saya tunjuk skill saya dan dapat no 2 dalam kelas..kekwan yg selalu dlm ranking 1 - 3 dalam kelas tak dapat terima hakikat...siap pegi bilik guru utk dgr penjelasan dr chekgu kelas saya..mana taknya..dr ranking 20-an saya ke ranking top 3..terpaksa mereka terima hakikat..paper bahasa ingerris saya yang terbaik dlm seluruh tingkatan..jadi tingkatan 2 kali pertama saya naik pentas amik hadiah utk 2 perkara sekaligus..kali pertama mak stay dlm majlis penyampaian hadiah sampai majlis habis..tgklah..kalaulah saya tak malas....

3)Saya selalu "likuet"kan atau padamkan markah sy dlm buku rekod..yerlah sebb byk fail and markah rendah..bila kena bwk buku tuh balik umah kena suruh mak atau abah sign..mesti tak senang duduk time tuh sebb risau penipuan sy tuh terbongkar..tapi sampai besar mak abah tak tawu sampai saya yang bongkarkan sendiri...tuh pun dah terlambat..saya dah berjaya habiskan diploma sy pun time tuh..jadi mak abah tawu...saya dah berjaya masuk unibersiti..tak guna mau marah lagi..jahat kan?...

3 favourite subject anda di sekolah.kenapa?

1)Sekolah rendah...saya suka bahasa melayu...sebb suka baca buku cerita

2)Sekolah Menengah saya suka kimia..suka benda yang cecair2 tuh..bila masuk kelas kimia buleh sapu kertas turas(yerke...dah lupa nama kertas tue) utk tulis lirik lagu kasik org..hehehe..

3) Paling suka Lukisan Kejuruteraan time blajar dekat skolah teknik..walaupun saya takda bakat melukis pemandangan..tapi saya ada bakat melukis bentuk2 geometri dan objek..sampaikan jadi pelajar harapan skolah utk dapat subjek tue A dlm exam..even chekgu saya pernah suh saya ganti dia kejap utk ajar kekwn pasal subjek tuh..tapi mungkin sebb over confidence or bukan ditakdirkan rezeki dan masa depan saya kesitu..saya dapat C paper tuh..sesuatu yang sangat menghancurkan hati saya..yerlah..sedih tgk anak murid yg sy ajar dekat asrama pulak seronok dpt A..chekgu2 pun pelik...tapi bila pk balik..kalau yg itu saya dpt A tapi paper kejuruteraan sy tak suka..tak guna jugak kan..

3 subject yang anda tidak suka.kenapa?

1) add math...buhsan...walaupun chekgu sabiroh yang ngajar tuh sgt baek..tapi saya selalu dpt telor ayam..

2) Sejarah...biasa buat saya mengantuk..

3)Geografi..sebb chekgu saya nama En.Saad akan mengambil masa 30 minit utk berckp 20patah perkataan..kerana setiap perkataan dia cakap akan diselitkan dengan "aaa"..

cth : Harini..aaa...Kita..aaa...Belajar...aaaa.."-duhhhh!-

perkara menarik pada kamu di alam persekolahan..

1) Saya pengawas sekolah dari sekolah rendah sampai skolah menengah..huhu..

2) saya takdelah tergolong antar orang2 top ten disekolah...tapi saya berkawan dengan orang2 topten disekolah..hehhe..terkebetulanlah..bukan gila glamor...

3) result upsr, pmr, spm takderlah membanggakan...tapi tiap kali apply masuk uni mesti dapat walaupun pernah kena dismiss sekali...

4) Saya takdelah femes..asyik kena buli time skolah dulu..tapi selalunya bebudak yg topten tuh lah yang jadik pembela saya...saya pun tak tawu kenapa..sampaikan selepas tuh..setiap minggu mereka yang dahulunya membuli saya akan kasik saya 50 sen bila naik van pegi skolah..time tuh bodo2 lagik..saya terimalah..sebb mereka kan dulu suka buli sy...nnt tak ambik mereka marah pulak..smpi sekarang tak tawu kenapa saya dapat duit saku macam tuh..sebb sy tak pernah pun mintak..

5) Selalu kena denda berdiri luar kelas sebb tak siap keja skolah...hahaha...padan muka kan..

6) Walaupun saya pemalas..saya tak pernah ponteng skolah...sedikit skema bab2 ni..even berlanjutan smpi uni..jadi..walaupun saya pemalas...datang sedikit lambat...chekgu pun tak dpt ckp apa..sebb muka saya ada ja dlm kelas...hehehe

Itu sajalh...lain2 nnt saya tambah kalau saya ingat..harini saya cuti..tuh rajin menghupdate blog ni..hehehe

saya...mungkin 23 tahun yang lalu...hehehe

Wednesday, November 18, 2009

My convocation..

Gambar sekitar majlis konvo saya...

With the gurl..

With amy and christy..

With my younger sista..

My mom..bz call sapa tah..

My bro yang slalu perasan dia kembar afdlin shauki..and wifey..

-smile-

Thanks for all the congrats wish..
im so lucky sharing this moment with my love one...

Tuesday, November 17, 2009

cuti2...


Heeee...tgh pelan coti2 naik nie dgn dia...mungkin next year...rancang awal bleh bujet duit kan...huhuuu..chaiyork...

Kerja saya...

Saya suka kerja saya..

Hari2 belajar banyak benda baru...
Hari2 belajar banyak kerenah manusia...
Ada yang bercakap mcm bijak..tapi tanpa mereka sedar bangang nak mampus...
Yerlah..adakah tanya saya apa rasionalnya center di taipan ditukar ke sunway..
Walaupun dah berkali kali saya terangkan itu keputusan pihak atasan sy..dia masih bertanya...
Department mana yang buat keputusan tue..
Tanpa sedar apa itu direct debit pun dia tak tawu...siap nk pertikaikan lagi tue..
Kunun pandai lah tuh..memperbodohkan diri saja..

Ada yang pandai sebuk "astaga" tapi berckp asyik nak jerit2 saja..tak reti nak hormat orang langsung...cubalah blajar sebuk astafirullahallazim dan lailahhaillallah bila rasa perasan marah tuh memuncak..sedarlah..kami jugak manusia...

Ada yang macam kurang bijak..tapi soalan2 yang ditanya adalah soalan yang sgt bijak..
dia kona kiri..kona kanan...bila saya pk2 balik..
Orang ini bertanya soalan yang sgt bijak..
Sehinggakan kekdg buat saya terfikir seharian..

Ada pulak yang tidak bersalah tetiba atas kesilapan teknikal teraniaya pulak..di-charge pada perkara2 yg sepatutnya..tapi masih mampu berckp dalam nada yang sgt tenang walaupun runsing..saya tabik orang mcm tuh..sebb hati kita pun senang nak membantu..tuhan pun permudahkan jalan penyelesaian utk masalah dia..

Tapi antara bahagian yang paling menarik bila orang kampung saya sendiri kol mintak tunjuk ajar...seronok bila tgk alamat dedekat umah sy dikampung jerk..

rasa mcm dah balik kampung..lagi seronok bila mereka sedar sy mampu berckp loghat kedah dgn agak baek..rasa mcm mereka buat sy mcm kekwn jerk..padahal...kami hanya berborak 2 3 minit..rasa mcm nak tanya..apa kabar orang disana..hahaha..kelakar sgt..

tapi bila orang sabah yang kol..disebabkan saya dah terbiasa berckp dgn baby sy..even kekdg ada loghat2 dia yang sy follow..

Sy secara automatiknya mampu berckp dgn mereka dgn slang2 sebelah sana..

Tapi baby sy selalu ckp..

apabila orang kedah berckp slang sabah..

Saya mcm orang indon pulak..

Hurm..nak buat mcm mana kan...indon pun indon lah..asalkan saya paham apa cust saya ckp..dan mereka paham apa yang saya ckp..jadiklah..

Betul tak?...hehehe

saja2

Write your answers on a piece of paper, and NO cheating!!.. The answers are at the bottom of this post..

1. Which is your favorite color out of: red , black , blue , green , or yellow?
2. Your first initial?
3. Your month of birth?
4. Which color do you like more, black or white ?
5. Name of a person of the same sex as yours..
6. Your favorite number?
7. Do you like flying or driving more?
8. Do you like a lake or the ocean more?
9. Write down a wish (a realistic one)..

When you're done, scroll down..

My Answers :

1. Yellow
2. A
3. October
4. Black
5. Joy
6. 3
7. Flying
8. Ocean
9. Happy ever after..




1. If you choose:
Red - You are alert and your life is full of love..
Black - You are conservative and aggressive..
Green - Your soul is relaxed and you are laid back..
Blue- You are spontaneous and love kisses and affection from the ones you love..
Yellow - You are a very happy person and give good advice to those who are down..

2. If your initial is:
A-K You have a lot of love and friendships in your life..
L-R You try to enjoy your life to the maximum & your love life is soon to blossom..
S-Z You like to help others and your future love life looks very good..

3. If you were born in:
Jan-Mar: The year will go very well for you and you will discover that you fall in love with someone totally unexpected..
April-June: You will have a strong love relationship that will not last long but the memories will last forever..
July-Sep: You will have a great year and will experience a major life-changing experience for the good..
Oct-Dec: Your love life will not be great, but eventually you will find your soul mate..

4. If you chose:
Black: Your life will take on a different direction,it will seem hard at the time but will be the best thing for you, and you will be glad for the change..
White: You will have a friend who completely confides in you and would do anything for you, but you may not realize it..

5. This person is your best friend..

6. This is how many close friends you have in your lifetime..

7. If you chose:
Flying: You like adventure..
Driving: You are a laid back person..

8. If you chose:
Lake: You are loyal to your friends and your lover and are very reserved..
Ocean: You are spontaneous and like to please people..

Saturday, November 14, 2009

The Mayonnaise Jar


When things in your life seem, Almost too much to handle,
When 24 Hours in a day is not enough,
Remember the mayonnaise jar and 2 cups of coffee.

A professor stood before his philosophy class

And had some items in front of him.
When the class began, wordlessly,
He picked up a very large and empty mayonnaise jar
And proceeded to fill it with golf balls.

He then asked the students, if the jar was full.
They agreed that it was.

The professor then picked up a box of pebbles and poured
them into the jar. He shook the jar lightly.
The pebbles rolled into the open areas between the golf balls.

He then asked the students again
If the jar was full... They agreed it was.

The professor next picked up a box of sand

And poured it into the jar.. Of course, the sand filled up everything else.
He asked once more if the jar was full. The students responded
With an unanimous 'yes.'

The professor then produced Two cups of coffee from under the table
And poured the entire contents Into the jar, effectively
Filling the empty space between the sand.
The students laughed.

'Now,' said the professor, As the laughter subsided,
'I want you to recognize that this jar represents your life..
The golf balls are the important things - God, family,
children, health, friends, and favorite passions –

Things that if everything else was lost

And only they remained, your life would still be full.

The pebbles are the other things that matter Like your job, house, and car.

The sand is everything else --
The small stuff.

'If you put the sand into the jar first,' He continued,
'there is no room for the pebbles or the golf balls.
The same goes for life..

If you spend all your time and energy on the small stuff,
You will never have room for the things that are
Important to you.

So...

Pay attention to the things That are critical to your happiness.
Play with your children.
Take time to get medical checkups.
Take your partner out to dinner.

There will always be time
To clean the house and fix the disposal.

'Take care of the golf balls first --
The things that really matter..
Set your priorities.. The rest is just sand.'

One of the students raised her hand
And inquired what the coffee represented.

The professor smiled.
'I'm glad you asked'.

It just goes to show you that no matter how full your life may seem,
there's always room for a couple of cups of coffee with a friend.'

Wednesday, November 11, 2009

merapu...melalut..

Love and trust...is to different thing but important in order to make relationship work..

As for me...love should come from heart...without any reason..without any terms and condition..

And trust should come from our willingness.. But sex..not as important than 2 thing i mention before..tp bg aku walaupun tak penting tapi kita sebagai manusia tetap memerlukannya..pun begitu...kita tetap xboleh mix dengan dua perkara diatas sekali..coz without trust..you never have a honesty in love..and trust without love..you never feel the happinest...sex still can go on without any 2 of this thing..

sometime..we need someone to make us wake up and appreaciate life..kekdg dgn keikhlasan hati kita jugak kita boleh buat orang percaya apa maknanya sayang...tapi tetap..perlukan kepercayaan yang tinggi.. As for me..i always try to make sure i always appreciated my love..coz that person know how to appreciated me..and i know nobody can love the way she did...the sensitivity..the way she took care of me..i can feel the honesty and the love even she never said that to me...and i know how she trust me in other way...

As myself..i know sometimes i forget to appreciated..forget what other people did to me..i keep doing the mistake.keep doing things that make me felt guilty..and forget to show how much i love them because of my own ego.. I know..human make mistake..but if we keep doing the same mistake..adakah itu sengaja atau sememangnya tak disengajakan?..i do lose someone just because i keep doing same mistake..balasannya..aku da pernah rasa bila org yg aku syg terlupa nk hargai aku..

aku tawu posting ni sedikit merepek..tp atas nama kesilapan yg aku lakukan...atas sebb janji yg aku buat aku jugak yg mungkirkan..jd aku cuba utuk buat peringatan pada diri sendiri... jadi aku pohon sepuluh jari..ampun maaf..mungkin aku terlupa utuk menunjukkan sayang sampai aku lupa menghargai orang2 yg sepatutnya..mungkin aku tak sebaik mana..but deep down inside me..i need u as much as i love you...mungkin cara aku silap..mungkin langkah aku salah..mungkin aku gagal tunjukkan kasih syg..tapi kepercayaan yg diberi tak pernah aku cuba hapuskan untuk benda2 yg aku sendiri tawu salah..aku tawu...utuk dpt kepercayaan org tuh susah..tp untuk musnahkannya hanya sekejap..aku tawu mulut kekdg lancang berkata kerana lidah itu tidak bertulang..sepatah ayat boleh melukakan hati seseorang lebih lagi dari sejalur luka dikelar pisau..tapi kekdg..maksud hati berbeza dari ayat yang telah dilontarkan..

jadi, sebagai manusia..kita harus terus sedar..terus cuba untuk melontarkan kata2 yg seiring dgn maksud hati kita..yang mana tidak melukakan hati orang lain..dan bakal melukakan hati kita sendiri.. sebb dgn cara tuh..kita akan kurang meyakiti hati org lain yang mana kita sendiri tak sedar..dalam masa sama telah menyakiti hati sendiri..bila mana kita telah padamkan kasih syg org itu utk kita..telah padamkan kepercayaannya pada kita.kita juga telah menidakkan hak kita untuk merasa bahagia lagi..

Dan untuk mereka2 yg aku syg..aku tawu perkataan maaf tak mungkin dpt padamkan semua kelukaan yg aku dah beri..tapi percayalah..sakit tue tetap dirasai...mungkin aku tak dpt because love..involve 2 ..

which is 2 different people..2 heart and 2 important things...love and trust...

"Everybody need love..n I think love must came with trust..but if trust came with a lie..what should we called it ya?do people can survive with love n lie?-me-"

Tuesday, November 10, 2009

together2...

As i love to hold yours...

Little girl and her father were crossing a bridge.
The father was kind of scared so he asked his little daughter,
'Sweetheart, please hold my hand so that you don't fall into the river.'
The little girl said, 'No, Dad. You hold my hand.'
'What's the difference?' Asked the puzzled father.
'There's a big difference,' replied the little girl.

'If I hold your hand and something happens to me, chances are that I may
let your hand go.
But if you hold my hand, I know for sure that no matter what happens, you
will never let my hand go.'

In any relationship, the essence of trust is not in its bind, but in its
bond.

So hold the hand of the person who loves you rather than expecting them to hold yours...

PS: My dear friends, Remember the one who LOVES you will always hold your hands when it comes to Problem, Difficulties, Danger or even Safety.

Sunday, November 08, 2009

Love and trust...is to different thing but important in order to make relationship work..

As for me...love should come from heart...without any reason..without any terms and condition..

And trust should come from our willingness..

But sex..not as important than 2 thing i mention before..tp bg aku walaupun tak penting tapi kita sebagai manusia tetap memerlukannya..pun begitu...kita tetap xboleh mix dengan dua perkara diatas sekali..coz without trust..you never have a honesty in love..and trust without love..you never feel the happinest...

sometime..we need someone to make us wake up and appreaciate life..kekdg dgn keikhlasan hati kita jugak kita boleh buat orang percaya apa maknanya sayang...tapi tetap..perlukan kepercayaan yang tinggi..

As for me..i always try to make sure i always appreaciated my love..coz that person know how to appreaciated me..and i know nobody can love the way she did...the sensitivity..the way she took care of me..i can feel the honesty and the love even she never said that to me...and i kow how she trust me in other way...

As myself..i know sometimes i forget to apreaciated..forget what other people did to me..i keep doing the mistake.keep doing things that make me felt guilty..and forget to show how much i love them because of my own ego..

I know..humanmake mistake..but if we keep doing the same mistake..adakah itu sengaja atau sememangnya tak disengajakan?..i do lose someone just because i keep doing same mistake..balasannya..aku da pernah rasa bila org yg aku syg terlupa nk hargai aku..

aku tawu posting ni sedikit merepek..tp atas nama kesilapan yg aku lakukan...atas sebb janji yg aku buat aku jugak yg mungkirkan..

Jadi aku pohon sepuluh jari..ampun maaf..mungkin aku terlupa untuk menunjukkan sayang sampai aku lupa menghargai orang2 yg sepatutnya..mungkin aku tak sebaik mana..but deep down inside me..i need u as much as i love you...mungkin cara aku silap..mungkin langkah aku salah..tapi kepercayaan yg diberi tak pernah aku cuba hapuskan untuk benda2 yg aku sendiri tawu salah..aku tawu.utuk dpt kepercayaan org tuh susah..nak musnahkannya je senang..jadi sedapat mungkin aku akan cuba jaga..


Everybody need love..n I think love must came with trust..but if trust came with a lie..what should we called it ya?do people can survive with love n lie?i think should telling mine everything now..



Sayang...ada banyak maksud sebenarnya..sayang pada keluarga...syg pada kawan..syg pada kekasih hati...semuanyabermula darihati...

Wednesday, November 04, 2009

hohoho..


Hurm...

Pagi tadi mak kol..tapi aku still tido..yerlah..aku keja kul 12 smpi kul 9 mlm minggu ni..balik umah dah smpi kul 10 lebih..borak2 dgn ksygan aku sudahnya minggu ni aku tido dr kul 2 pagi smpi kul 9 pagi..bangun pun terus siap gi keja..si qaseh pun tak terlayan..dah la masa mummy dia dtg haritu aku lagi takde masa layan..asyik lari dari umah je keja dia...

Yang mak pulak..bila aku kol ondaway balik keja...dia complaint..aku bz smpi susah da dia nak kontek aku..huhu..ya ampun mak..bukan sengaja..anak mu ini bekerja mencari rezeki yg halal..

Bila balik keja td..aku terfikir..alhamdullilah..skang aku hanya perlu tumpu kerja saja...coz keperluan lain sudah cukup..mungkin tak sempurna tapi bagi aku dah cukup sgt..yerlah..kita harus bersyukur dgn apa yg kita ada kan..n aku mmg cukup bersyukur utk tue..cukup makan,minum...cukup kasih sayang..sudahlah kan..

Actually mcm2 benda jadi lately..just aku sempat update sikit2 jerk..hehe..pasal convo pun belum sempat crita kan..hurm..mmg nk crita jugak..coz takut kenangan tuh hilang mcm tuh ja..at least kalau aku crita sini..mana tau one day hilang ingatan ke..aku leh refer sini..tul tak.. : P ~ ..

Walau apa pun..syukur alhamdullilah..tahun ni mcm tahun bahagia sket bagi aku..tak mcm tahun lepas...betullah..hidup kita ibarat roda kan...tuh sebb kita x boleh ngalah bila ada ujian..sebbsetia satu kejadian tuh ada hikmahnya...

Rasanya ini saja kut..esok atau bebila aku de masa aku crita lagi..skang nak tido dah..nak kol dak busuk tuh..so guys..sleep well ok..remember..

Sometime we dun have to find the happiness..The happinest we gained from giving happinest to the one we love has been something irreplaceable.And no matter where we'll be in life, whether if this will go sour and sweeter, we must take this as our learning footnote to living a happier journey..

hug n kiss...gudnite..

It just about her...

Menatap indahnya senyuman diwajahmu

Membuat ku terdiam dan terpaku
Mengerti akan hadirnya cinta terindah
Saat kau peluk mesra tubuhku

Banyak kata
Yang tak mampu kuungkapkan
Kepada dirimu

Aku ingin engkau slalu
Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Kuslalu milikmu
Yang mencintaimu
Sepanjang hidupku..


Baby...thanks for being you and love me more than i deserve..i wish you always there..i love the way you looked..i love the way you care...i love the way you sleep..and thanks for everything..thanks for the moment..thanks for coming into my life..i'm sorry if i always hurt you..i'm sorry if i'm not care...i'm sorry if i always make you drop your tears...but believe me syg...whether we’re together or miles apart..remember I love you with all my heart...


-me-



Tuesday, November 03, 2009

a note for today

Sometimes people come into your life and you know right away that they were meant to be there, to serve some sort of purpose, teach you a lesson, or to help you figure out who you are or who you want to become.

You never know who these people may be (possibly your roommate, neighbor, worker, long-lost friend, lover, or even a complete stranger), but when you lock eyes with them, you know at that very moment they will affect your life in some profound way.

And sometimes things happen to you that may seem horrible, painful, and unfair at first, but in reflection you find that without overcoming those obstacles you would have never realized your potential, strength, willpower, or heart.

Everything happens for a reason. Nothing happens by chance or by means of good luck. Illness, injury, love, lost moments of true greatness, and sheer stupidity all occur to test the limits of your soul. Without these small tests, whatever they may be, life would be like a smoothly paved, straight, flat road to nowhere. It would be safe and comfortable, but dull and utterly pointless.

The people you meet who affect your life, and the success and downfalls you experience, help to create who you are and who you become. Even the bad experiences can be learned from. In fact, they are probably the most poignant and important ones.

If someone hurts you, betrays you, or breaks your heart, forgive them, for they have helped you learn about trust and the importance of being cautious when you open your heart. If someone loves you, love them back unconditionally, not only because they love you, but because in a way, they are teaching you to love and how to open your heart and eyes to things.

Make every day count. Appreciate every moment and take from those moments everything that you possibly can for you may never be able to experience it again. Talk to people that you have never talked to before, and actually listen. Let yourself fall in love, break free, and set your sights high. Hold your head up because you have every right to.

Tell yourself you are a great individual and believe in yourself, for if you don't believe in yourself, it will be hard for others to believe in you. You can make of your life anything you wish. Create your own life and then go out and live it with absolutely no regrets.


PS: My dear friends, sometimes when you least expect it-- Life will speak to you. Don't wait for it -- carpe diem. Love those near you and those who are a far. Does it make any difference how long a room has been dark when you introduce a light? Reach out, dare yourself to love. Hold yourself at night and thank life for every breathe you had today. Look for the adventure in each day. Expect miracles on a moments request. Tell the miserable bastard in the office that is he is a great person. Thousands of candles can be lit from a single candle, and the life of the candle will not be shortened. Happiness never decreases by being shared. Have a great day..

Sometimes people come into your life and you know right away that they were meant to be there, to serve some sort of purpose, teach you a lesson, or to help you figure out who you are or who you want to become.

You never know who these people may be (possibly your roommate, neighbor, worker, long-lost friend, lover, or even a complete stranger), but when you lock eyes with them, you know at that very moment they will affect your life in some profound way.

And sometimes things happen to you that may seem horrible, painful, and unfair at first, but in reflection you find that without overcoming those obstacles you would have never realized your potential, strength, willpower, or heart.

Everything happens for a reason. Nothing happens by chance or by means of good luck. Illness, injury, love, lost moments of true greatness, and sheer stupidity all occur to test the limits of your soul. Without these small tests, whatever they may be, life would be like a smoothly paved, straight, flat road to nowhere. It would be safe and comfortable, but dull and utterly pointless.

The people you meet who affect your life, and the success and downfalls you experience, help to create who you are and who you become. Even the bad experiences can be learned from. In fact, they are probably the most poignant and important ones.

If someone hurts you, betrays you, or breaks your heart, forgive them, for they have helped you learn about trust and the importance of being cautious when you open your heart. If someone loves you, love them back unconditionally, not only because they love you, but because in a way, they are teaching you to love and how to open your heart and eyes to things.

Make every day count. Appreciate every moment and take from those moments everything that you possibly can for you may never be able to experience it again. Talk to people that you have never talked to before, and actually listen. Let yourself fall in love, break free, and set your sights high. Hold your head up because you have every right to.

Tell yourself you are a great individual and believe in yourself, for if you don't believe in yourself, it will be hard for others to believe in you. You can make of your life anything you wish. Create your own life and then go out and live it with absolutely no regrets.


PS: My dear friends, sometimes when you least expect it-- Life will speak to you. Don't wait for it -- carpe diem. Love those near you and those who are a far. Does it make any difference how long a room has been dark when you introduce a light? Reach out, dare yourself to love. Hold yourself at night and thank life for every breathe you had today. Look for the adventure in each day. Expect miracles on a moments request. Tell the miserable bastard in the office that is he is a great person. Thousands of candles can be lit from a single candle, and the life of the candle will not be shortened. Happiness never decreases by being shared. Have a great day..

Sometimes people come into your life and you know right away that they were meant to be there, to serve some sort of purpose, teach you a lesson, or to help you figure out who you are or who you want to become.

You never know who these people may be (possibly your roommate, neighbor, worker, long-lost friend, lover, or even a complete stranger), but when you lock eyes with them, you know at that very moment they will affect your life in some profound way.

And sometimes things happen to you that may seem horrible, painful, and unfair at first, but in reflection you find that without overcoming those obstacles you would have never realized your potential, strength, willpower, or heart.

Everything happens for a reason. Nothing happens by chance or by means of good luck. Illness, injury, love, lost moments of true greatness, and sheer stupidity all occur to test the limits of your soul. Without these small tests, whatever they may be, life would be like a smoothly paved, straight, flat road to nowhere. It would be safe and comfortable, but dull and utterly pointless.

The people you meet who affect your life, and the success and downfalls you experience, help to create who you are and who you become. Even the bad experiences can be learned from. In fact, they are probably the most poignant and important ones.

If someone hurts you, betrays you, or breaks your heart, forgive them, for they have helped you learn about trust and the importance of being cautious when you open your heart. If someone loves you, love them back unconditionally, not only because they love you, but because in a way, they are teaching you to love and how to open your heart and eyes to things.

Make every day count. Appreciate every moment and take from those moments everything that you possibly can for you may never be able to experience it again. Talk to people that you have never talked to before, and actually listen. Let yourself fall in love, break free, and set your sights high. Hold your head up because you have every right to.

Tell yourself you are a great individual and believe in yourself, for if you don't believe in yourself, it will be hard for others to believe in you. You can make of your life anything you wish. Create your own life and then go out and live it with absolutely no regrets.


PS: My dear friends, sometimes when you least expect it-- Life will speak to you. Don't wait for it -- carpe diem. Love those near you and those who are afar. Does it make any difference how long a room has been dark when you introduce a light? Reach out, dare yourself to love. Hold yourself at night and thank life for every breathe you had today. Look for the adventure in each day. Expect miracles on a moments request. Tell the miserable bastard in the office that is he is a great person. Thousands of candles can be lit from a single candle, and the life of the candle will not be shortened. Happiness never decreases by being shared. Have a great day..

Saturday, October 31, 2009



Friday, October 30, 2009

24/10/2009 - 29/10/2009

hurm..mcm lama tak update blog ni kan..

Akhirnya aku convo lagi buat kali kedua..so skang sahlah aku graduan ijazah sarjana muda sains perpustakaan..walaupun rasa mcmnaksambung master lagi..tapi rasa mcm nanti dulu jerk..rasa mcm tak leh handle lagi kerja dgn study serentak..so better aku fokus kerja je skang kan..


yerp..mcm korg duk baca post2 aku sebelum ni yg aku bz menghitung hari..hehe..akhirnya hari yg ditunggu pun tiba..best sebb dpt spend masa dgn dia sorg je..seronok bila bangun pagi2 de org dekat sebelah..bukan bantal pelok yg kaku tidak bergerak2..heheh best bila ada org teman pegi makan..best bila ada org pegi jenjalan..n utk itu..thanks syg..sebb sudi turun kl dekat seminggu n spend masa sama2..mmg mcm singkat ja masa..at least kita spend masa sama2 kan..bwk baby tgk teater dkt istana budaya mcm yg i janji tue...


Org yg paling dia nak jumpa..

bwk dia jumpa hans isaac yg dia nk jumpa sgt tuh n aku pulak duk terkinja2 nebes tak pasal2 bila nak jumpa afdlin shauki..hahaha..best gila..mcm puas hati betul dpt bawak baby and jumpa afdlin shauki serentak..walaupun buku biografi aku dicuri org sebb bz amik gambar.. takperlah..yg penting aku dpt borak dgn afdlin..hehehe..tak dpt bayangkan kalau dpt jumpa angelina jolie mcm mana plak aku kan..hehehe

pepun..smlm( 29/10/2009 ) org tuh dah balik sabah...masa hantar dia dkt airport sempt lagi budak kat kaunter check in tuh nk ngayat dia..ceh ..bukan dia dpt pun kalau dia try..hurm.wutever pun...going to miss u again baby..thanks sebb layan kerenah i...thanks sebb buat byk benda utk i..jgn nakal2 kat sana ..jgn degil2..jgn buat i risau..nnt kita jumpa lagi k..even jauh beribu batu..i akan cuba jugak nnt...rasa lain bila balik airport dlm kereta takda org dekat sebelah...hurm..miss u already....

utk kekwn yg wish congrat utk aku..tekiu..nnt aku upload gambar2 convo kami..jgn terkejut coz aku convo pakai tudung..hahaha...biasalah kan..back to basic..itu saja...

adios..

Thursday, October 29, 2009



Tuesday, October 20, 2009

XoXo = 3 days to go


tik...tok...tik..tok..

Sunday, October 18, 2009

Sy suka lagu ini..

Saya sangat suka lagu ni..tanpa sebb...cuma lirik dia macam menyetuh hati..mungkin sesuai digunakan oleh mereka2 yg suka memungkir janji dan melukakan hati orang lain...hati saya?..alhamdullilah sehingga hari ini..masih terjaga tanpa sedikit pun luka... :)



L
Kau katakan cinta gunakan akal
Bila aku gunakan, kau yang menyangkal
Bagaimana nak kekal
Kau katakan cinta gunakan minda
Bila aku gunakan
Kau yang tak percaya… bagaimana nak bahagia

P
Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

L
Dan aku cuba sedaya upaya
Telah ku usaha dengan sepenuh jiwa
Bagaimana hendak ku lupa
bayangan wajahmu selalu di depan mata
harum baumu masih dapat ku hidu
Bagaimana ingin aku membencimu
Jikalau setiap hari merindu
Sekiranya derita merinduimu itu sebenarnya bahagia..
Aku pilih derita..

P
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Mungkinkah esok atau lusa walau biarpun lama
Akan ku biar tiada, ku tetap kan setia
Entah bila akan tiba sampai jua harimu yang sama
Esok seperti semalaman yang tak berubah
Kaulah tanda tanya… kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula
Kaulah tanda tanya… kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula

L
Seandainya kau berada di depan mata
Mudah untuk aku berkata-kata
Supaya dapatku melihat seraut wajahmu
Walaupun belum tentu kau mahu bertemu
Apalagi memandangku
Setelah ku turutkan segala kemahuan kau mainkan perasaan
Begitu mudah kau ucapkan terimalah saja kenyataan…
Aku masih terkilan

P
Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

L
Jika kau dapat memahami hati seorang perindu
Baru kau tahu derita hatiku
Jika suatu hari nanti giliran kau merindu
Baru kau ingat derita diriku
Segala yang berlaku bukan kemahuanku
Apa gunanya bahgia
Jikalau bahagia bersamamu hanyalah untuk sementara waktu
Aku pilih derita merinduimu

P
Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa..

Thursday, October 15, 2009

Kisah Manusia Ini

Beliau ni mempunyai nama yang agak sedap...tapi kami tetap memanggil beliau scut (bukan nama sebenar )..huhu..kenapa?..sebb kami kenal beliau dgn nama begitu..dansesungguhnya beliau jugak penggemar scuter satu masa dahulu..sampai sekarang walaupun tawu nama sebenar beliau..panggilan "scut" tetap meniti dibibir2 munggil saya dan rakan2 sekalian..

Beliau seorang sahabt yang pintar...pintar berkata2..bermadah pujangga...juga antara mentor sy selain liz dalam seni2 sains tubuh badan manusia...tetapi sebagai seorang sahabat..beliau memang hebat dalam menjalankan tugas mendengar dan memberi nasihat...juga antara sahabat yang mudah diajak pegi makan ditempat baru..kerana beliau satu2nya sahabat saya yg memegang rekod pelanggan ani sup utara yang mampu makan lebih dr 2 produk ani sup utara dalam masa satu kali kunjungan...jadi syabas untuk prestasi cemerlang beliau itu..

Untuk pengetahuan pembaca semua..Sahabat saya ni baru saja cukup umur 25tahun pada tanggal 13 okt baru2 ni..sungguh teruk sy ni sebagai seorang sahabat kerana lambat wish birthday beliau..makanya post ini didedikasikan khas untuk beliau...



Jadi untuk itu..
Selamat Hari Jadi Scut!!

hehehe..minta maaf aku lambat wish..walau apa pun..aku selalu doakan hang bahagia dunia dan akhirat..murah rezeki..dan sentiasa berjaya..Takkan pernah give up dgn permainan dunia dan semoga tetap jadi seorang manusia yang layak aku panggil kawan..ok..

Amin...

huhu...

XOXO = 9 day to go...


Cuti dah approve..
Tiket teater dah ready...
Cuma orang ni belum sampai lagi..
Hurm..

Saturday, October 10, 2009

I have a story...lets think...


A man and his friend were in a city, walking through the street. It was during the noon lunch hour and the streets were filled with people. Cars were honking their horns, taxicabs were squealing around corners, sirens were wailing, and the sounds of the city were almost deafening. Suddenly, the man said to his friend, "I hear a cricket."

His friend said, "What? You must be crazy. You couldn't possibly hear a cricket in all of this noise!"

"No, I'm sure of it," the man said, "I heard a cricket."

"That's crazy," said the friend.

The man listened carefully for a moment, and then walked across the street to a big cement planter where some shrubs were growing. He looked into the bushes, beneath the branches, and sure enough, he located a small cricket. His friend was utterly amazed. "That's incredible," said his friend. "You must have super-human ears!"

"No," said the man. "My ears are no different from yours. It all depends on what you're listening for."

"But that can't be!" said the friend. "I could never hear a cricket in this noise."

"Yes, it's true," came the reply. "It depends on what is really important to you. Here, let me show you."

He reached into his pocket, pulled out a few coins, and discreetly dropped them on the sidewalk. And then, with the noise of the crowded street still blaring in their ears, they noticed every head within twenty feet turn and look to see if the money that tinkled on the pavement was theirs.

"See what I mean?" asked the man.

"It all depends on what's important to you."

PS: My dear friends, think about what is important for you all? Identify it, List it down & Take action on it

Papadom



Aku gi tgk ni dgn scut,fana,anis n mira...memula deana de ajak aku pegi tgk..tapi last mcm tak jadi sebb aku ada hal..macam mana tah tetiba si scut kebetulan dekat OU..so terus dia beli tiket..apa lagi..pegilahakumenengok crita ni dgn diorg pukul 1015 dkt gsc OU..review dia..

Gila best crita ni..dari awal sampai habis..part gelak kita mmg gelak tak ingat..part sedih mmg bleh sedih..even part yg last gila kami gelak sampai kuar air mata...memng tak rugi tgk crita ni ok..korg mmg patut pegi tgk...

apa pun..crita ni jugak boleh buat kita insaf sekejap n berfikir mengenai org yg kita syg..bak kata afdlin sendiri.. "Papadom berada di pawagam bermula hari khamis 8 hb oktober semalam. Saya ada satu Permintaan ikhlas kepada penonton papadom.Buat sesuatu yang luar Dari biasa. Lepas tonton papadom, jika anda menyukainya... SMS atau talifon bapa, ibu, isteri, awek, boyfren atau anak anda dan kata pada mereka yang anda sedang mengenang mereka dan anda sayang mereka. Anda Akan merasai sesuatu yang menakjubkan. Dan anda akan buat seorang budak gemuk teramat happy."

and yes..i did my part..right after the movie i do called mybaby..even i know at that time shes sleeping...just wanna let her know..even im not with her..even im busy with mything..she always be in my mind...hehehe..

so guys...move your ass to the nearest cinema and watch this muvi..a good entertainment for your weekend...5 star for this..

Sinopsis/review:

Pada mulanya saadom seorang peniaga nasi kandar yang sibuk sehinggakan terlupa tanggungjawab kepada keluarganya. Pada suatu hari, isterinya meninggal ketika nak pergi tengok anaknya terima anugerah di sekolah. Sebelum itu, isterinya pernah nasihatkan Saadom untuk menjaga anaknya seperti perniagaannya juga jika dia tiada nanti. Ini membuatkan Saadom tersedar akan kesilapannya. Dia berhenti berniaga dan cuba menjadi penjaga Mia, anaknya setiap masa sehinggalah di sekolah. Anaknya rimas dengan keadaan ini namun Saadom tetap berkeras.

Mia akhirnya mendapat tawaran masuk UiTM dan ayahnya pun turut nak ikut sekali. Mia tetap berkeras dan mengugut untuk berhenti belajar jika ayahnya mengganggunya. Saadom tetap tak berputus asa dan cuba memohon menjadi tukang kebun di U di mana Mia belajar. Macamana seterusnya? Jangan lupa nantikan filem ini di pawagam 8 Oktober 2009 nanti.

Monday, October 05, 2009

1460 + 365..


i got very perfect birthday start this year...

thanks kakak...mira..anis...for damn early birthday suprise..( pukul 8 mlm 2/10/2009 diorg buat suprise dkt aku)..memg tak dijangka..yerlah..awal nak mampos kan...dah ler sebelum tuh akustress gila dgn last cust aku dpt..smpi2 umahmira aku duk membebel tetiba ada kek..huhu..diam kejap tgk kek..tersedar diri da tua..bak kata mira akhir ko tua balik setahun..hahaha..

Thanks baby..for the whole day birthday wish...i love the present..walaupun hadiah smpi lambat..still you are the best present i got...huhu...tak sabar tgk hadiah yg satu tue..(u know i know rite...ehehehe)

And of coz..thank you Maxis...coz tetiba jerk abah aku yg baru booking Iphone yg dapat dlu dr org lain yg booking and bayar deposit dah lama..huhu...dan erti kata yg lain..perjanjian setan ku berjaya dgn abah..cuma abah amik iphone tue dekat alor setar..so comfirm le aku dpt tue time abah turun kl nnt..bukan sekarang..( xpa..at least benda dah ada kan..muahaha..sket hari akan ku gariskan wish list aku disebelah kiri itu..)..mmg aku mintak tue dr abah utk hadiah harijadi..cuma tak sangka akan dpt secepat tue..yerlah...tugas aku membuatkan aku aware yg iphone tue skang ada masalah stok dkt maxis dan seluruh dunia..jadi tak harap sgt dpt bulan ni...tp dpt jugak....syukur..

da rest..

Empty half day but not empty heart..like i said..i know i always have place to go and place to told..at least this year im quit lucky...sebb tak pyh menganggur lama2...ada kerja..ada org syg..hehee..

And thanks for those who remember and wish for my birthday..sorry kalau tak sempat reply...terutamanya yg dlm fb n friendster..coz skang aku dah jarang2 menjengguk ke situ.

itu saja...Happy belated birthday to me..Syukur kerana masih diberi nyawa utk bernafas dibumi Allah ini..