Friday, December 04, 2009

show me da money..

12.30pm aku baru terbangun...

sebb minggu ni aku keja ptg..naseb keja ptg sebb 2 minggu ni cuti weekend aku cuma 1 hari...yg bagusnya keja petang adalah kami dpt elaun..so aku suka keja ptg...hehehe...plus hari jumaat..keja mcm biasa pun dpt claims OT..sebb org lelaki dpt break 2 jam coz diorg pegi sembahyang jumaat..kami plak break 1 jam jer..dah tu hari jumaat selalu ada makanan..hehehe..

Masuk hari ni dah dkt 4 hari aku masak,makan dkt rumah n bwk bekal..mmg mcm baru awal bulan..tp aku kena berjimat gila2..sebb aku takmau jd mcm bulan lepas..15 hb aku dah xda pulus..bab kata si pencurik hati,awal2 ni jimat2..nnt dah hujung bulan kalau ada lebih baru la berpoya2 sket...plus hakikat sebenarnya pun dui yg ada tak mampu utk aku berfoya2...so kalau awal2 aku berfoya2...apa aku nk makan ujung bulan ni...betul tak..tak suka perbelanjaan aku terkawal mcm ni..tp bila fikir2 balik..xpalah awal2 mcmni..nnt da stabil n dpt simpan duit bru fikir utk berbelanja lebih..tp skang nk simpan pun xbleh2 lagi..agak susah utk org mcm aku yg pernah dimanjakan mak bapak..tp kekdg rasa bagus jugak..sebb aku pun xnak sepanjang idup bergantung dgn org...

so pe lagi..marilah kita rajin bekerja...jgn malas2...sebb kekdg bila kita susah..tak semua org sanggup susah dgn kita..lagipun..sampai bila nk susah kan..hargai kerja yg ada..jgn malas2..jgn ponteng2..sebb duit takkan turun dr langit..bukit pun kalau dikikis hari2 akan habis...kan?..