Saturday, July 10, 2010

manusia

Meredith: [voiceover] Remember when you were a kid and your biggest worry was, like, if you'd get a bike for your birthday or if you'd get to eat cookies for breakfast? Being an adult? Totally overrated. I mean seriously, don't be fooled by all the hot shoes and the great sex and the no parents anywhere telling you what to do. Adulthood is responsibility. Responsibility, it really does suck. Really, really sucks. Adults have to be places and do things and earn a living and pay the rent. And if you're training to be a surgeon, holding a human heart in your hands, hello? Talk about responsibility. Kind of makes bikes and cookies look really, really good, doesn't it? The scariest part about responsibility? When you screw up and let it slip right through your fingers.

Meredith: [voiceover] Responsibility, it really does suck. Unfortunately, once you get past the age of braces and training bras, responsibility doesn't go away. It can't be avoided. Either someone makes us face it or we suffer the consequences. And still adulthood has it perks. I mean the shoes, the sex, the no parents anywhere telling you what to do. That's, pretty damn good.
-Grey's Anatomy-

Sapa cakap nak jadi seorang "manusia" yg betul2 manusia itu senang...

Harus tabah+usaha+yakin+tak putus asa+bertanggungjwp..

Hanya untuk jadi seorang manusia yang ada hati dan ada akal fikiran...

Kalau tidak...kita hanya jadi seorang manusia cacat..walaupun sempurna tubuh badan..

Tapi tiadanya "hati" dan tiadanya "akal"

Biar kita dihina..sekurang kurangnya kita tak "cacat" mcm mereka yg kekunun sempurna...

p/s : tengah berusaha untuk menjadi manusia...

Thursday, July 08, 2010

patut ler...



masa blog walking jumpa nie...

Skang baru paham napa bila aku biarkan bebudak bontot berbulu tue kat ruang tamu..esoknya aku bukak pintu bilik je keadaan dah macam nie..

Sunday, July 04, 2010

life..

Nervous....?

Yes i am...

But i know im ready..

Smart move?

definitely!

Life is ready to go on...so i am..

Because..

Bad people also can be the best good people

Life is too short anyway..

Tuesday, June 29, 2010

Khas utk awak...

Entry ini dedikasi khas untuk Norairin Bt Mohd Muhsin,

Terima Kasih sebb tolong sy smlm...

really2 appreciated...sebb snggup tlg smpi semput2 awak..

Terima kasih walaupun tetap ada dgn sy walaupun lynan sy tak pernahnya terbaek utk awak dulu...

Tawu bwk awk shopping pun xmungkin dpt balas pertolongan tue..

Toche...Thank you..terima kasih...

Itu saja yg termampu sy ckp skang...semoga tuhan mmberkati awak selalu...Amin...


Saturday, June 26, 2010

mereka...



I no doubt deserved my enemies, but I do not believe I deserved my friends - Walt Whitmen -

Friday, June 25, 2010

keja dan cuti...

Dapat good news lagi...

ehehe....

July sy keja 16 hari saja!...

Heaven kan...

Kebykkan masanya sy cuti 3 atau 4 hari...atau keja 1 hari kemodian cuti...then dpt gaji..

Senang sungguh kalini cuti sy diapprove..dah jd mcm favourite plak asyik mintak cuti...dapat tawu je cuti kena approve cepat2 check jadual n mintak lg..coz xbrani minta byk2 skaligus..risau 1 pun xapprove..

Memang betul...ditutupnya 1 pintu..dan dibukakan oleh-Nya pintu2 yg lain...

Mudah sungguh urusan setakat harini...

Syukur...

Thursday, June 24, 2010

gentlemen evening....

Haritu masa tgh menuntun grey anatomy..ada satu part tue diorg plan nk buat gentlement evening..last2 end up ada jugak kwn ladies n diorg main monopoly je...padahal awal2 msing2 pk gentlemen evening adalah time utk lelaki je..

so mcm teringin nak main monopoly..or ber-gentlemen evening dgn mereka..so pe lagi...btau shabat2...

pegi beli saidina cap traveler kat giant...terus ke umah si scut...

end up..aku kalah terus...haha..dan si scut yg gila blagak time main tue..plak boleh kaya..tuh lah..dlm main2 pun dah boleh mengajar kita kan..yg senario tue semua boleh terjadi di alam nyata dan itulah realiti sebenarnya...kekdg yg blagak yg slalu maju dan kaya...ehehe..yg rendah diri mcm aku tah haper2 je kan...

so tetiba harini...dikabarkan...


budak pari2 boroi ni ( scut ) dgn semangatnya beli saidina yg real yg besar tue...kalau aku saidina cap china..dia yg ini..dan dgr kata mlm ni saja dia asyik menang besar...hahaha..gila lah kan..

mmg semangat betul dia...(mode : kagum dgn dia)

apa pun...best kalau dpt jadik budak2 kejap kan...letih gak kalau asyik jadi dewasa je...

apa pun..best bangat...looking forward to find time to play the game again..especially dgn mereka2 yg terbaik2 dlm hidup kita kan...

p/s : Currently, planning to travel backpack to australia...haruslah aku kena jeling dan perli dgn mira, anis n mas kalau diorg tawu ni kan....matilaaa....

Tuesday, June 22, 2010

tanggungjwp...

heheheeh...

motif intro gelak kan...huhuhu..

Sebenarnya harini asyik dpt congrat dr ofismate...congrat utk big day aku tue...

Diorg xtawu aku nebes mcm mana nak harung tanggungjwp baru kan...tambah2 bila kita xpernah pun plan langsung...dan terutamanya utk org macam aku...

Apa apa pun terima kasih pada yg memberi sokongan...pada kluarga dan kwn2 terdekat...toche2..

Utk along sebb temankan haritu...terima kasih sebb bg keyakinan utk aku...utk tidak mengalah..wlaupun diakui tahap kepoyoan aku amat melampau haritu..huhuhu..

"nnt kita pi shopping ok..hang da janji nak jadi perunding imej aku kan along...ehehehe..."

Wish me luck to face new challenge and responsibility in my life..i know i have to do this...tak boleh patah balik lagi dah...sebb semuanya dah comfirm...kalau tak..memalukan family je kan...

Chaiyork2...

Monday, June 21, 2010

hehe...

Harini dpt congrat lg...

Tekiu smua..untuk sokong yg tak terhingga...

Utk along..thanks sebb teman haritu...walaupun aku poyo tak hengat...ehehehe




Sunday, June 20, 2010

apa2 lah...

hurmm...

tetiba trasa teringatkan someone...

Mcm nak tanya khabar...yerlah..dah 2 bulan berlalu...

Tue je..xda niat lain...just nak tawu sehatkah dia...

Tapi tawu...mungkin tanya kabar pun dah ganggu life dia kan...bila teringat lagi dia yg minta jgn contact lagi dia..lagilah buat aku sedar diri...

Siapalah aku skang...dah tak penting pun lagi...dah dilupakan dan xdiperlukan...tetiba muncul plak..mungkin dia nk lupakan kenangan aku terus so kalau aku muncul mungkin ganggu kan...

Jadi duk dendiam jelah..pastu doa dlm hati...

Semoga dia sihat slalu...

Ye..i dah janji xganggu..jadi akan terus pegang janji tue...

Dah buktikan selama dua bln ni...kan...

bola2...

huhu...

Xpernah aku layan bola...

Haritu gi lepak dgn kwn2...sebb nebes xdapat tido untuk meghadapi tarikh 19 June...makanya kul 2.30 pagi menonton bola dgn mereka...walaupun badan letih tak hengat kan..

Bila ditanya sokong siapa..aku jwp xtau ja...

Diorg sokong England..so tgklah match tue.nak tawu England sehebat mana kan..knun2 nk ikut diorg sokong england..tapi mula mcm bosan je..hmpir tertido..mas kata aku mmg bkn jenis suka tgk bola...

Sudahnya aku sokong algeria...hehehehe

Tak ke pelik dlm kelompok kwn2...aku sorg yg dok bersorak bila England xdpt masuk gol...eheheh..

Dah kena pandang sinis dgn si mas...naseb aku tak kena pukul dgn fanatik england dkt situ kan...

Yeah...Algeria hebat!

p/s : terima kasih pd yg wish congrat...doakan sy ya...

Friday, June 18, 2010

Besok...

ermmm

dah sebulan tak jenguk sini...tgk2 dah bertambah follower..tekiu sebb ngikut walaupun xda update apa pun dlm blog ni lately.....

cuma nak share sumthing...

Tomorrow is a big day for me...hari yg aku tak fikir..xpernah plan pun..dan tak pernah rancang pun utk tawun ni terjadi...slalu pk lambat lagi..tak pernah2 mimpi pun aku akan buat keputusan ni...yang penting tak pernah terlintas pun yg aku mampu pikul tanggungjwp yg aku pilih ni...

tapi biasalah..kita hanya merancang..kekdg yg kita rancang tak jadi..yg xrancang plak terjadi...

Since segala urusan yg last minute pun mcm dipermudahkan oleh allah...dan persediaan yg perlu pun dah settle..

Harap keputusan yg aku ambik ini adalah yg paling tepat...semoga ini antara keputusan yg paling terbaik dlm hidup aku yg pernah aku amik...

Walaupun mcm drastik sgt keputusan ini diambil n tak pk sedalam dalam dan masak2 sampai hangit...

Harap aku xnyesal...

Harap semuanya berjalan lancar...

Setelah semua yg terjadi...

Biar ini yg terbaik...

At least...im still alive and breathing...

Sunday, May 30, 2010

Bila Cinta..OST lagenda budak setan..



Bila cinta kini.
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Uuu...
Dalam harapan

p/s : Jo*..if you read this...i just want u to know..i cant stop loving you even u said u can...i cant hate u..even u want me too..n the truth is...even ur heart not belong to me anymore,my heart still belong to you...even u cant call me with that name anymore, in my heart i still calling u...even u r not mine anymore, im still urs..even im never appear in ur mind..u still there in mine...i know u happy with ur life now...i know u happy with ur love now..and trust me...im happy for u...thats y i never disturb u anymore...bcoz i know im nothing for u..but to forget every single thing about u..to forget my feeling toward you..im sorry...i cant...i can del everything about u..but the only thing i cant del is u r always in my mind..forgive me baby..to love u this much even i know it wrong...to love u even ur not..but the thing is..its not easy for me to live with the fact that u r gone...

Tuesday, May 18, 2010

terkedu lagi..



Allahuakbar...

tragedi dipagi hari..

Minggu lepas si Cipi eksiden kerna adik aku...

Harini giliran kabir pulak..kerna aku sendiri..

Sorry abir..daddy yang salah...

Erm...

Sian dia...tawu sakit walaupun bdan dia besi..daddy dpt rasa tue..

terima kasih sebb lindung daddy..

sorry ya..

Monday, May 17, 2010

ahaa..

Berdiskusi dgn seorang rakan tadi..

Mengupdate apa maksud 10 tahun yg aku maksudkan di entry dibawah2 ni..

Dan setuju dgn kata2 dia..

Allah tutup satu pintu..

Tapi dia bukakan 1 pintu yg lain..

1 benda yg kita hilang..double Allah bagi kita balik..tue sebb sekali aku pernah sakitkan hati org..2 kali sakit yg aku dpt skang....huhuhu..harus sentiasa beringat tue..

Allah maha pengasih..penyayang..dan adil kan..

:)

i wish i can smile again..

Smlm...

Baca balik email2 tue smua..da xnak baca..tapi biasalah..aku kalah sdikit nk lwn ni..

Its been a month now..

Walaupun terpaksa akur..walaupun mcm menerima..tapi serius..mata nie mengalir lagi..

Sakit sgt rasanya..

Kalau sakit ini adalah pengorbanan i utk kebahagiaan u..

Ok..

I wish u happy...i dah xkacau u lagi..

But seriously..i cant stop loving u until today..

And when u told me u cant be there for me anymore..it just like..u dun want me to disturb ur life anymore..like you ask me to walk away from you life forever..

and ok..

i wont do that anymore..i prove that already..until now i never disturb u anymore rite..

Hate you?

You dont know how much i wish i can hate you now..

But i cant...and its hurt me so much when i try to hard to hate you..

Mmg u xsehebat mana..xsebagus mana..tapi itu siapa diri u..n i syg u sebb siapa diri u..

Sangat sakit rasanya...untuk kuatkan semangat...untuk tahan rasa kecewa..untuk bangun dan tersenyum depan orang..untuk pura pura that im ok..untuk pujuk hati terima kenyataan..utk fokus sedangkan dlm fikiran hanya tuhan yg tahu..untuk lupakan dia yg tak mungkin ada dgn aku lagi..untuk buang perasaan sayang..

I know...in my life..its not about myself only..i have other people who cares and love me..that y im still here..still alive..still walking in this world..still can make fake smile..

I also know..kasih syg tak boleh dipaksa..org dah tak syg..kita kena terima tue..

Jadi

Tuhan..

Tolong kembalikan semangat saya...jiwa saya..kegembiraan saya..hati saya...diri saya..dan yang terpenting siapa saya sebelum ini...

Kalau ini adalah petunjuk dariMU..tunjukkanlah petunjuk itu..hilangkanlah rasa sakit ini..

Tolonglah...sakit ini kekdg tak tertanggung rasanya...

:)

17


hey kamu...

Thanks for this song...

Sunday, May 16, 2010

10 tahun dah berlalu..

10 years...

Lama tue kan..

Sedar tak sedar..nama tue yg aku taip setiap hari..

Skang dah jadi 10 tahun..

Kagum kejadian Allah harini..

Hurmm...10 tahun..

OK!..Cepatkan masa berlalu...tanda aku semakin tua nie..(oppss..i muda lagi k...)

Syukur Alhamdullilah masih lagi hidup utk dpt kesempatan dan peluang sehingga harini..

Terima Kasih...skurang kurangnya harini aku mampu tersenyum... :))

oh ya..slamat hari guru...

pada cikgu2 yg pernah mendidik manusia ni..

alhamdulillah...saya ada kerja yang bagus dan pelajaran yg tinggi kini..

Terima kasih utk ilmu samada anda ikhlas atau terpaksa..

Terima kasih utk denda2 yg anda berikan..xkiralah berdiri ditepi kelas atas berlari padang..

sebb ilmu yang menjadikan sy mampu menaip skarang dan tak buta huruf utk klik button publish post..huhu..

Alfatihah pada mereka yang telah tiada..

Anda yg terhebat..

terutamanya guru seumur hidup sy..

mak dgn abah..

tima kasih...tak terbalas rasanya jasa ilmu tue..

Saturday, May 15, 2010

Oh My god.....

after 10 years...

I found my twin back..

Da one yg aku xpnah lupa n guna nama diorg sebgai passwrd aku slama lebih 10 tawun..

speechless sekejap..

10 tahun..lama kan..

no title..




Semalaman terkenangkan dirimu...
Mengalir air mataku membasahi pipi...
Mengapa kau sanggup meninggalkan diriku...
Sedangkan kau tahu perasaan ini...

Kau berjanji akulah kekasihmu...
Sanggupku singkirkan semua CINTA yang lalu
Tidak ku duga ini akan terjadi..
Kata perpisahan yang kau pinta..

Biarkanlah
Biarkan aku hidup sendirian
Tak ingin ku mengenangkan kisah lama
Biarkanlah
Biarkan aku hidup sendirian
Kerana hati ini telah dilukai...


p/s : Hating you is totally not me..i cant..even i try to hard..even i hurt so much..But i wish you happy..And let me heal myself alone...

Friday, May 14, 2010

ermmm

adeh...

Badan ni asyik mengeletar je 2 3 harini...entah apa tak kena..tido pun rasa semcm je..

Nak pegang gelas pun xterdaya...tadi pegang keyboard pun tetiba tangan mengeletar kuat..aku mampu tgk tapi tak mampu buat apa2..

Dalam kepala asyik pk sesuatu...haishhh...mintak simpang..coz im still young..

Xnak nyusahkan mak lagi..harusnya aku yg jaga dia..bukan dia yg jaga aku..

Minta minta xda apa...jd otak sila jgn pk kemungkinan yg itu ya..amin..

Harus pk Positif..positif..positif...


Wednesday, May 12, 2010

Haritu mak saya cakap dekat saya...

"2 atau 3 orang bini boleh dicari ganti...Tapi mak..kamu ada sorang saja..tak boleh cari lagi.."

Terus tanam dalam hati dan Otak ni..

Hilang gf..xdalah worst sangat..

Huhuhu..

Mak tetap yang terhebat..

Cant imagine how i am if im losing you mom..

Nauzubillah...

Kekdg rasa nak minta saya yang pergi dulu..sebb tawu hati nie mesti takkan kuat utk hadapi hari tue..

Because losing you Mak..is the worst thing that can happen to me..

Ya Allah..panjangkanlah usia ibuku..dan sihatkan tubuh badannya..supaya aku berpeluang berbakti..membalas segala jasanya..

Monday, May 10, 2010

Im back..

Maaf diatas kehilangan sementara blog nie..

Khas kepada mereka yang setia menjenguk sini dahulu..terima kasih utk sokong anda kerana sudi membaca...

Bak kata sahabat terbaek saya..semoga berjaya didalam proses menampal dan memperbaiki hati..

Ya...kehilangan sementara saya adalah untuk menampal dan memperbaiki hati..

Pada yang selalu membaca belog ni..mesti paham apa yang terjadi..

Saya baru melalui fasa hidup saya utk menjadi manusia yang lebih matang..untuk memahami hakikat kehidupan..

Sakit..biasalah..tapi orang kata sakit itu penghapus dosakan..

kekdg kita harus jatuh..dan jatuh lagi..sebelum bangun melangkah dan berlari..

dan sekarang saya dalam proses bangun dan melangkah..

Terima kasih pada para sahabat..yang setia mendengar walaupun kekdg mesti menyampah mendgr raungan sy..huhu..

Anda yang terbaek..anda tawu siapa anda semua..sila tepuk tangan utk diri sendiri..

Maaf..diatas tindak tanduk yg kekdg mcm budus..itu proses kelemahan sy..

Tapi sejujurnya..jasa itu tak mungkin dpt dibalas smpi mati..

Disitu sy makin pelajari makna seorng sahabat sejati..untungnya sy bukan mempunyai seorang sahabat sejati..tapi sy ada byk..

tepukan kepada Mas..Scut..liz..Fana..Mira..dan anis..tak dilupakan ayien dan Ju..makna persahabatan ini tidak dapat dijual beli..

Juga eddie..sebb sudi berkongsi nasihat..i admit im still young..sila tunjuk ajar!

Abg razzi..kata2 itu sememangnya bermakna..diakui kata2 itu yg sy jdikan panduan utk bangun..

Juga pada insan2 lain memberi semangat utk sy bangkit dan berlari...

Tak lupa pada Yang Maha Esa..Semoga diberikan petunjuk serta dikuatkan hati ini..untuk tabah menghadapi segalanya...Saya tawu ini adalah ujian kepada saya..Syukur Alhamdullilah diatas nikmatmu ini..

ok..dah lepas part sedih2 ni..

let move on kan..

So dgn ini di-istiharkan sy single..heheheh ( gelak jahat )

Saya dah bebas dari alam menjaga hati, majuk2 dan jiwang2 karat buat masa skang..akan datang?..hurmm..belum pasti..huhu..

so lepas ni..rasanya dah xda sgt unsur jiwang kut dlm entry2 akan datang utk blog ni..lebih fokus kepada kerohanian..chewah..

Takdaklah..lebih kepada general kut..sebb sy syg blog ni...byk kisah hidup ada dlm ini..rasanya sy akan publishkan semuanya balik..sebb?..past is past right..delete mcm mana pun..dalam hati dan otak tetap ada kenangan tue..so dari mengelak lebih baik tempuh jugak kan..

Cuma bila nk publish..hurmm...nantilah..bila sy dah cukup kuat dan gagah..dah mula berlari riang ria..baru saya buat..

Jadi ayuh..kita berdansa..

erk..sorry..fb je tak mampu bukak lagi..kenapa?..

Nantilah..bila ada sebb..saya activekan balik..ok..


Sunday, May 09, 2010

Selamat Hari Mak...

Mak...

Ayang nak mak tau..

Mak beletiaq sampai tebal telinga nak dengaq pun..

Ayang sayang mak..

Mak kemas umah dan berpeluh macam mana pun..

Ayang sayang mak..

Mak takda gigi sangat pun..

Ayang tetap sayang mak..

Mak jalan slow2 sebab sakit kaki pun..

Ayang tetap sayang Mak..

Mak selalu tanya soalan yang sama berkali kali pun..

Ayang tetap sayang Mak..

Mak selalu minta duit gaji ayang lebih2 pun..

Ayang tetap sayang mak..

Buatlah apa pun mak..

Ayang tetap sayang mak...

Jadi..

Minta Maaf kalau ayang bukan anak yang terbaik..

Minta maaf walaupun dah besar..mak yang kena jaga ayang dekat hospital susah payah..

Bukan ayang yang jaga mak..

Minta maaf kalau duit ayang bagi tue mak bukan guna utk diri sendiri tapi simpan utk ayang jugak..

Minta maaf kalau kekdg cakap kasar balik dekat mak..

Minta maaf sebb kekdg terlupa nak telefon rumah...

Minta maaf sebb kerja jauh2..sampai mak sorang2 suyi dirumah..

Bagi ayang..mak adalah mak yang terbaik..

Terima Kasih sebb masih sudi menjaga..walaupun anak mak ni dah besar..

Terima Kasih untuk 26 tahun kasih sayang yang mak bagi..

Tak ternilai kasih tue..tak dapat dicari ganti..

Jadi..

Selamat Hari Ibu...

Terima Kasih utuk segalanya....Mak..


Saturday, May 08, 2010

pernah suatu masa dulu...

Tadi..since takda facebook n blog ni (pada waktu entry ini dihupdate) diprivatekan utk sy sorg je..sesaja bc blog org lain..terbaca blog ayien..ada ayien letak posting ni..kemudian ter-link ke blog sendiri di fs..yg tajuk dia note for someone

berikut pada sesiapa yg malas nak klik..sila baca dibawah..

Posted on January 28th, 2006 in Uncategorized by arycariana

askum awak…hurm..

terpk aper awak buat ketika nie..kat sini sy nak bagitawu…saya mintak maaf sgt2 kalau saya ada lukakan ati awak…saya tawu saya yang bersalah…tapi saya tak tawu aper patut saya buat…saya sedar akhir2 nie saya byk kecewakan awak…dan awak sebenarnya tak layak dikecewakan oleh org macam saya..sebb awak baik..

mungkin…dah takdir kita mmg patut ambik keputusn sekarang…sebenarnya dah lama saya berfikir…saya syg awak…itu betul..tapi saya tak tawu sejauh mana saya sayang awak sekarang…awak jangan pk dah takdir awak dikecewakan macam nie…sebb setiap insan dijadikan dengan nasib sendiri…tapi semuanya dalam tangan kita sendiri sama ada untuk menerimanya ataupun tidak…saya harap awak dapat terima semua nie sebb awak sememangnya lebih pandai dari saya kan??sebb tue saya tawu awak lebih tawu berfikir dari saya…kat sini saya nak ucapkan terima kasih bebyk diatas segalanya2 yang penah awak beri kepada saya yang saya tak sempat balas..sebb awak saya ada kat sini…sebb awak saya ada kekuatan nie..sebb awak saya mampu bangun bila byk kali jatuh..thanks sebb selalu ada dgn saya…saya akui saya terhutang budi dengan awak…sy syg awak sy tawu…tapi saya rasa kita hanya sesuai sebagai kawan saja sekarang bukan lebih dari tue..sebb,itu yang sepatutnya kalau dikira daripada siapa kita disisi-NYA..segalanya2 bukan salah awak tau….tapi salah saya sebb tak tawu menghargai awak…salah saya sebb saya yg buat awak sayang saya dulu..salah saya sebb saya yang takut nak turun jumpa awak kerana takut keluarga saya…saya yang tak mampu nak beri apa yg penah saya janji pada awak…saya mengaku saya yang salah…tapi sebenarnya lepas segalanya2 terjadi pada saya…saya memang takder kekuatan utk melawan perasaan tuh walaupun dgn kasih syg awak…maafkan saya awak sebb sanggup lepaskan awak walaupun saya tak sanggup nak katakannya…tapi terus terang saya katakan saya tak mampu kehilangan awak sebagai kawan saya…awak satu2nya insan yang ada disisi saya bila saya bebetul memerlukan seorg kawan…sebb awak saya rasa saya masih ada bangkit dari putus asa…sebb awak jugak saya masih ada masa depan yg perlu saya kejar…maaf,sebb sekarang saya jarang telefon awak..sebb saya tak rasa tuh tindakan yang sesuai…

terima kasih awak…sebb jaga dan berada disisi saya selama nie..apa yang saya beri pada awak tak ternilai dgn kehadiran awak disisi saya…tapi..maafkan saya sebb tak dapat membalas dgn perasaan yang sama…awk tawukan saya nak berubah…mungkin tak lagi macam nie..dan saya jugak harap awak dapat buat mcm tue..walaupun susah…hari2 saya doakan awak..doakan semoga awak bahagia..saya tawu saya banyak buat awak menderita…tapi saya taktawu apa patut saya buat sebenarnya..yang saya mampu..hanya memohon setulus kemaafan dari awak..walaupun saya tawu dan sedar yang saya tak layak utk semua tue…saya jugak nak awak tawu..saya tak pernah tinggalkan awak keseorangan..sebb saya tawu awak tak pernah tinggalkan kan saya keseorgan…mungkin saya dah jarang hubungi awak..saya buat mcm tue ada sebbnya..sebbnya adalah datang pada kesilapan saya sendiri…terima kasih atas segalanya sayang…awak terlalu baik pada saya…tak ternilai pengorbanan awak pada saya…terima kasih…

dan maafkan saya diatas segalanya….

--------------------------------------------------------------------------

ayien kemudian mencuri copyright artikel ni tanpa meminta izin dr aku..and paste ke blog dia disini ( sila klik sebelah --- > back to the future 2006

Kalau tawun 2006..aku tulis macam ni dekat orang..Skang tawun 2010..orang tulis lebih kurang mcm i dekat aku..

Hurmmm..Allah Maha Besar kan..

Dan aku dengan rendah diri..merendahkan ego aku yang aku ada ini..

Mengakui..dulu kejam dgn ayien..tawu past is the past..tapi sebb ada "past" kita belajar sesuatu..

Aku redha dengan Takdirmu dan petunjukmu ya allah..Tawu ini tandanya supaya aku beringat dan belajar menjaga hati orang...dan juga fikir perasaan orang lain..Kita takkan belajar...kalau sakit tue kita sendiri tak tempoh dan rasa kan..

Alhamdullilah..sakit ini mengajar aku untuk meminta maaf dgn seikhlas hati..dan memaafkan..

Sekaligus..membiarkan dia bahagia..dengan orang yang selayaknya...dan orang yang dia sayang..

:)

Friday, April 30, 2010

terkelu...

Ok..

speechless sekejap baca email tue..sedar tak sedar..mata ni meleleh lagi..

Bagaimana seorang yang pernah menjaga hati ini ibarat dia menjaga segelas kaca dari jatuh..

Boleh berubah dan memijak2 hati ini ibarat sampah..

Hebat dugaan Allah kalini..

Disaat manusia lain memulakan kerja dipagi hari dgn semangat yang tinggi..

Aku diuji dengan hebat..

Terima Kasih untuk hadiah kasih ini..xpalah..mungkin saya layak terima ujian ini..

p/s : how could an angel break my heart...?

Sunday, April 25, 2010

...............



"Do I Have To Cry For You"

Don't wanna close the door,
Don't wanna give up on it
Don't wanna fight no more,
We'll find a way around it,
Where's the love we had?...
We can make it last

Tell me what I gotta be,
Tell me what you wanna do
'Cause I can't live my life
The way you want me to
You know I can't go on
Living like we do
Do I have to cry for you?
Do I have to cry for you?

So tell me what it's for,
If there's no winner in it?
Nobody's keeping score,
Let's start from the beginning
Can we make it last
Where’s the love we had

Tell me what I gotta be,
Tell me what you wanna do
'Cause I can't live my life
The way you want me to
You know I can't go on
Living like we do
Do I have to cry for you?
Do I have to cry for you?

Do I gotta stand in the cold dark night
Till the morning light, yeah
Do I have to say
I won't let you get away

What do I gotta be,
Tell me what you wanna do
'Cause I can't live my life
The way you want me to
You know I can't go on
Living like we do
Do I have to cry for you?
Yeah

Yeah, yeah
Yeah, yeah, yeah
Oh no
You know I can't go on
Living like we do
Do I have to cry for you?
Do I have to cry for you?

hurmm...

I never ask for more...
enough you are there when i need you...
enough for me to know you love me too...
enough for me to know i never lost you...

because i know from start..
Everything happen for a reason..
And everything happen between us is wrong..

Thats why i told you...
Dont leave me alone..
but take my hand together to be back on the right track..
Thats enough for me to know and understand that you love me to..

Than i can start learning to stop loving you..
more than a friend..

Friday, April 23, 2010

life is like this..

smlm..i mean pepagi buta ni lepas balik keja..duk berdiskusi dgn si scut melalui ym..

terfikir..Allah tue maha pengasih dan penyayangkan..

Terima kasih kawan2 yang banyak bagi support..xkan dapat aku balas semua tue..

macam yang aku pernah terfikir dulu..

Manusia xkan boleh memiliki semua benda sekaligus..kalau ada duit..cinta..mungkin kita xda kawan2..

Aku..tetap kekurangan salah satu tue kan....takpelah..

Allah xkan bagi kita dugaan kalau tawu kita xdapat tempoh..jadi terima seadanya..




Wednesday, April 21, 2010

baca2 balik...

Sejak ada streamyx ni..aku kekdg asyik ngadap laptop je..tambah2 time tgh kecewa ni kan..tetiba harini teringat nk baca blog aku yg lelama dulu..n aku terjumpa ni..sesuatu yg aku sendiri tulis..dimana membuatkan aku tersedar dari nasihat diri sendiri..post ni aku tulis tahun lepas title Happy2.. ditulis pada 8 april..(april mmg bulan aku kecewa rasanya )

"Happiness is like a butterfly... The more you chase it, the more it eludes you. But if you turn your attention to other things, it comes and sits softly on your shoulder.."

korg pernah jumpa quote ni...actually...i do trust this word...coz that what happen to me now..bila aku dah berhenti mencari dan mengharap...aku dpt semuanya..even aku single skang...aku tau ada org sygkan aku..."wink"..bukan aku tak nak kapel lagik..just bagi aku..aku nak masa betulkan diri sendiri dulu..masa utk aku syg diri aku sendiri sebelum sayang org lain...lagipun macam mana aku nak sayang orang kalau diri sendiri aku tak sayang lagik...asyik nak lukakan hati sendiri je kan...mcm mana aku nak jaga orang kalau diri aku sendiri pun aku tak mampu nak jaga lagik..betul tak..so sejak aku sedar semua tuh aku tak cari2 lagik...kalau dulu korg bleh baca sendiri dlm blog aku betapa aku mengharap kaseh sayang sorg manusia tuh..aku merayu "dia" terima aku..tapi akhirnya..macam ayat atas tuh..lagik kita kejar..lagi dia semakin jauh...yeah.."dia" pun semakin jauh dari aku...tapi bila aku dah tak mengejar lagik..bila aku dah tak fokus nk mencari cinta lagik...benda tuh semua datang sendiri...sampai aku pun sebnarnya tak sedar...perkara yg aku kejar dulu ada disekitar aku jerk..menunggu aku memberi jawapan dan memilih...

tapi..hati ni sapa yang tawu kan...hehehe...aku belum kuat nk terima cinta lagik...tapi aku tawu aku sayang seseorang lebih dari segalanya skang..cuma sapa org tuh...biar aku sorang je yg tawu...dan kalaupun wujud manusia tuh kenapa aku tak bersama orang tuh?..alasan nya sebb aku rasa belum masanya lagik...lagipun kalau betul dia utk aku..mesti aku akan bersama dgn dia jugak kan...betul tak...apa yang penting skang...ada byk perkara lebih penting yang aku nak fikirkan...aku takmau membazir masa dlm idup aku lagi..lagipun kita idup tak lama...bila aku dah ready...dah sedia...maybe aku akan terima orang lain dlm idup aku...taknak lagi terburu2...tak de faedah pun...bukannya aku tak bleh idup takde cinta...bleh je skang...lonely?..adatlah..tapi nanti dlm kubur pun kita sendiri...kalau kat dunia kita dah takut..inikan pulak kat dalam tuh..betul tak...setiap orang ada takdir dia sendiri...kalau dah ditakdirkan apa yang terjadi dekat aku adalah yang terbaek utk dia...terima jelah...maybe tuh jugak yang terbaek utk aku..mungkin ada hikmah disebaliknya...aku bukan putus asa...cuma pengalaman mengajar aku untuk berfikir dengan kepala bukan dgn lutut lagik...hehehe..lagipun kalau aku terus mencari lagiklah benda tuh lari dari aku kan...aku dah cukup happy skang dgn apa yang ada disekeliling aku..bahagia dgn siapa yang bersama dgn aku...bukan nak jadik players...cuma bila lagik nak berfoya2 kan...haha..takderlah korang...jgn pk aku nih nak jadik buaya pulak...mas kata aku fail utk jadik players..mcm tak berbakat je..almaklumlah..aku kan loyal..chewah...hahaha..

apa pun..buat rakan2...tak payah lah korg susah payah nak carik..benda mcm nih tak perlu dipaksa...dia akan datang sendiri...so jgn lah halau dia dgn korg terhegeh2 duk cari...kita manusia ada maruah dan harga diri kan...tanggungjawap lain pun ada byk...pe kata korg syg diri sendiri dulu..blajar utk memahami keblebihan dan kelemahan diri sendiri...allah dah janjikan setiap manusia ada kebahagiannya sendiri...jadi buat apa nak kelam kabut nak cari sedangkan usia kita masih muda...masa depan kita...kita yang tentukan..ingat tuh je dah la...betul tak..

hurm..jadiklah aku merapu...sebenarnya tetiba rasa nak ckp pasal nih...so walaupun aku tgh byk assigment kena sudahkan..still aku tulis jgak sebb takut nnt aku lupa...so adios...fikir2kanlah...

u ask me...did u are something nice to me...
my answer...you are the good thing ever happen to me...

"Bila yang tertulis untukku..
Adalah yang terbaik untukmu...
Kan kujadikan kau...
Kenangan yang terindah dalam hidupku..
Namun takkan mudah bagiku
Meninggalkan jejak hidupku
Yang t'lah terukir abadi
Sebagai kenangan yang terindah...."


Harini..aku post lagi sekali...untuk peringatan kepada diri aku lagi sekali..supaya ingat..setiap manusia ada bahagian dia sendiri..dan sekarang ini bahagian aku..aku kena belajar terima dengan redha..belajar kasih sayang itu tak dapat dipaksa..belajar kena terima qada dan qadar Allah..Juga kena sedar..bukan aku pilih jadi macam ni..untuk menyayangi insan sejenis..tapi aku terpaksa akur dengan ketentuan tuhan..dan berhenti menyalahkan orang lain dan diri sendiri..kalau aku sayang dia..aku kena biarkan dia happy kan..dan kalau melepaskan aku membuatkan hati dia tenang dan bahagia..aku harus terima..tawu Allah s.w.t Maha pengasih dan penyayang..Smoga aku berjaya mencuba membuat sesuatu yang lebih baik..

p/s : for u..i del u dari fb bukan sebb i benci u..atau nak berhenti jadi seorg kwn...i tetap kwn u sampai mati sama ada i add u dlm fb atau tak..n u tetap satu2 manusia yg i xmampu nk benci..sampai bila2...

“If you want me to stop loving you,
I will...
But you need to teach me how..
As I don't know how to do it..”

Friday, April 16, 2010

i Never blame you..because i realise you also feel the s

Thursday, April 15, 2010

Yang terakhir utk dia..

Dulu bagi saya

Dialah sipencurik hati saya..
Dialah pendengar setia saya..
Dialah alarm clock saya..
Dialah diary saya..
Dialah reminder saya..
Dialah counselor saya..
Dialah financial adviser saya..
Dialah big fan saya..
Dialah yang suka pujuk saya..
Dialah yang sumber inspirasi saya..
Dialah semangat saya..
Dialah kegembiraan saya..

Tapi mulai harini..saya da hilang "dia"..saya da xda semua tue lagi..saya akur permintaan dia..walaupun sakit..walaupun pedih..walaupun dalam keadaan sekelip mata.. saya tawu itu hak dia dan itu satu kenyataan..kenyataan yg ditetapkan Allah S.W.T..walaupun terkilan dengan cara dia hilang dari hidup saya..saya xpnah dapat benci dia..sebb kasih syg saya pada dia sampai bila2..xda pernah berubah..sebb dialah slama ni pelengkap idup saya..yang terbaik pernah saya ada..yang tiada salah silapnya..walaupun perasaan dia bukan lagi untuk saya..thanks for that "joy"..even for a while..kesempatan itu ibarat kegembiraan seumur idup saya..walaupun saya hilang tue semua dalam sekelip mata..saya harap dia bahagia..harap dia dapat yg lebih baik dari saya..sebb saya tawu..saya bukan yg terbaik utk dia..

I do hope u can still be my friend..kecuali kwn2 terbaek i yg i ada sekarang..u adalah salah seorang dari mereka..please stay as a frend..sebb i dah hilang seorang kekasih..i xnak rasa kehilangan seorg kawan..

Wednesday, April 14, 2010

its been a long day lately...


Broken heart..broken me..admit that everythig happen is true..cannot blame anyone..


gosh its so hurt here...but i know..that the truth...


when finally i accept that i love her...shes my everything n im completely forget the other...tetiba kena terima hakikat reliti sebenarnya...


i know it smy fault also..coz i know it from beginning what gonna happen..but im still let it happen..let my self love her..


but in the meantimes..i know i need to admit what happen..i cannot make other pple hurt..just because i dun want the get back what i do..but still..its turn back me hurt...


i know i cannot blame her..ini lumrah alam dan ketentuan tuhan..kejadian tuhan yg sejak awal2 lagi aku xbleh nk lawan..jadi..sakit ni aku sendiri yg cari...


kan bagus kalau kenyataan boleh diterima tanpa rasa sakit?...boleh sebnarnya..kalau kenyataan tue disedari dimasa kita blum lg 100% sygkan insan tue..tapi payah nk terima bla kenyataan tue dtg saat kita betul2 dah syg org tue..n tiba2 saat tgh bahagia...


Ya allah ya tuhan..aku tawu ujian ini aku sendiri yang cari..cuma bantulah hambamu ini utk memaafkan dan melupakan...bantulah hambamu ini utk terima sesuatu kenyataan..

Untuk membiarkan dia bahagia...

Monday, April 12, 2010

Lalala

I always tells myself..what goes around comes around..always remind myself that..but as a human being..i also cant skip that..even always remind myself many2 time..

Yeah..its a payback time..hopefully its not that hard..

Saturday, April 10, 2010

How it feel..

Bagaimanakah rasanya bila kita demam atau memerlukan perhatian kita xdipedulikan oleh insan tersyg?

Nk tawu jawapannya?..

Believe me..it's a damn suck..

Sekarang baru paham perasan budak2 yg xdipedulikan mak bpk yg busy..dan baru paham mcm mana kesibukkan mampu merosakkan hubungan..

Hambik ko ary..slalu bz sgt..kan xda org pduli lg..

Saturday, April 03, 2010

Tentang mereka

Haritu..

Lepas repair keta..abah de tanya...

Kalau nak tukaq keta baru..nak tukaq keta apa..?

Me : Nautica..

Abah : Diam seketika..Keta ni bleh bagi mak pakai pi market nnt..

Malamnya..Aku jumpa mastura..ceritakan dkt dia kisah diatas...

Mastura : Weh,..amik lah vios..bleh aku duduk blakang tido2..luas kat blakang..ko sedia bantal siap2..

Aku : Mahallah..mana aku mampu..

Mastura : Harga lebih kurang la dgn nautica..ko taknak sedia bantal..aku sediakan sendiri..bleh tido2..

Aku : lerr...

persoalannya..mampukah aku nak cekau vios...huhuhu...sudahnya..aku tetap setia dgn kabir...byk bebakti pada aku tue..

,,,,

Hye baby,..

I know u sleeping now..sorry sebb slalu ganggu bby tido bila i keja shif mlm..call mlm2 bila org lain semuanya tido..ksian bby slalu xcukup tido sebb I kan..byk kna korban masa sendiri semata2 utk I...I hbs keja time org lain semua da tdo..pg keja time bby ondaway nk balik..so im sorry..sebb selalu menyusahkan..kna kjut I bgn..ingtkan itu..ingatkn ini..I tau u xpnah merungut..sebb I tau u syg I sgt..

Bby,masuk hari ni dah dkat 5 bln kita sama2 kan..cpat masa berlalu..tp setiap saat yg berlalu tue I happy sgt..sebb I tau I Ada u selalu..walaupun jauh..walaupun bkn dpan mata..tp I slalu tau u selalu ada dgn I..selalu ada utk i crita..mengadu..merajuk..manja2.. ;) ..thanks baby for always be there..

Bby,I know im so busy today..rasanya bkn stakat harini..tp hari2..I tau bby rasa mcm xdipedulikn..Terutamanya smlm kan..I tau salah I xkol time on meal..I tau byk buat salah..im sorry again..sorry sebb slalu mengabaikan bby..sedangkn sebusy mana pun bby..bby xpnah abaikan I..That's y im so lucky to hv you rite..bby busy mcm mana pun tak pnah miss kejut i bgn utk pegi keja xkira waktu...im sorry and thank you very much..

Bby,..u know what..for me,u r everything..yg paling cantik..hot..baek..manja..bby adalah antara insan yg paling memahami..memahami I..thank bby syg..sebb paling byk bertolak ansur dgn I..sebb slalu xmrh I lama2..sebb sanggup susah payah buat menu diet utk i..huhu..I know u love me..that's y u always act like that..slalu bby majuk kejap ja..paling2 pun nangis bila dah sakit ati dgn i sgt..xpnah nk tengking2 i..marah2 i..thanks bby..I appreciated that so much..I know..No body can love me better the way u did..coz u know exactly how to appreciated me..u know exactly how to punish me..huhuhu...

I tau..sebyk mana I ckp I love u pun xkan dpt tanding kasih syg bby..sepenuh hati I..I ucapkan terima kasih sgt atas kasih syg tue..I never feel alone when I know u always with me..and I always try my best to be the same for you too..to give the loe you deserve too..I know I promise u so much also..but not all my promise I keep rite...I keep make same mistake..n u..keep forgiving me..but u dun know how I blame myself when I make u cry..jahat i buat mata comel tue bengkak2 kekdg kan..

Bby..thank for giving me..you..org ckp bila kita cr mesti kita xkan jumpa..u r the one who i already loss hope to get..dulu asyik cr2 je..tp bila tak dicari tue bru kita nmpk yg berharga didpn mata kan..I don't know how could I tell you how much I love you..coz I know..im not as good as u..to show how you love me so much..i tau ckp je tak memadai kan..even kekdg org kata...ckp boleh la..tapi hati...ok xpa,nnt i buktikan hati i pun syg u sgt... ;P

But believe me..inside my heart..no matter where I go..how busy I am..I only love you now..So much..

Gudnite baby bucuk..sweet dream..muahh..

Friday, April 02, 2010

30+31+31+28 + 31


"Takkan lagiku sendiri
Kasih yang berlabuh kini
Terasa keabadian cinta kau beri
Mungkinkah daku bermimpi
Sebahagia begini
Ini bukan ilusi
Oh kasih"
Another day happen in my life with you..make me feel greater and better everyday..
I love you..

Tuesday, March 30, 2010

cerita minggu lepas..

kabir..
fuh...

another busy day for me already pass by..

Yeah..weekday lepas sgt membusykan..keja kul 9pg..trafic jam pepagi..kena kuar awal 1 jam stgh..duhh!..ini antara sebb knapa aku tak suka keja office hour..yg ok psl keja office hour adalah bleh dpt parking murah RM4 utk sehari dkt area sunway pyramid tue..kalau keja waktu lain tmpt2 camgini comfirm xda parking lg dah...dah tuh hari2 kena buat OT..10 jam sehari keja..tired kan..cuti plak sehari je..amik kau..awal bulan keja 3 hari cuti plak dua hari..huhuhu..

dlm busy2 kabir plak sakit..bunyi mcm org longgar sendi plak..nasib dia kereta..so mcm paham ada nat yg loggar yg barang yg mitak ganti..haritu dah bunyik..balik kedah,ok plak..punyalah aku kelam kabut balik supaya abah bleh tlg repairkan..yerlah..ini kan kereta dia (meaning dia yg byar )..so kekdg kalau pepndai pegi kedai tukar2 barang pun dia da marah..ckp tak pyh lagi tukar itu lah ..inilah..so sudahnya bila ada apa2 hal..dia lah yg dtg bwk kabir pegi kedai..so,disebbkan balik kedah dia tak wathal..abah tukar minyak itam jerk..bila aku balik sini tetiba bunyik makin kuat..n akibatnya..mak dgn abah turun kl hari jumaat baru ni..hanya semata2 nak repair kabir...huhu..(tawu,..saya kedengaran mcm sedikit manja)...rupa2nya ekzos dan ebsober dia yg masalah..naseb abah dtg repair..so abah yg byr semua kos repair..aku plak time tue bekerja..

bila malam mcm biasa kalau abah turun sini..kitorg pegi lepak dkt william..fuhh..memg mabeles penat2 n lapar2 dpt mkn dkt situ..
see...atas tue smoked chicken..dalam ayam ada nasi kukus k..sesuai makan satu famili..mampus ko nk makan sorg2 sekor ayam..pastu bwh bihun goreng seafood..(menu feberet kami) dan jugak Triple H..roti dlm tu ada 5 tingkat dgn lapisan daging ayam kalau tak salah aku..memg menarik..lebih menarik bila bukan wit sendiri yg byr..huhuhu..

esok hari sabtu mak abah dah balik time aku keja..balik rumah semua dah elok2..baju2 pun mak dah basuh..terharu plak rasa..tekiu mak..tekiu abah..anakmu ini aka sedaya upaya membalas jasa..

baiklah..kena ready gi keja..chaiyork..time to get serius..adios..

Sunday, March 28, 2010

Cuti lagi harini..very long and tired weekday..napa org kol byk sgt skang..soalan yg ditanya pun tah hape..ada ke nak tawu no hotel pun kol kitorg?..siap dpt kiss free2 tue..gelikan..huhuhu..

Si kabir minggu ni bunyi dia makin teruk...

Wednesday, March 17, 2010

BeTAPA SEXY, NoTY & MANJAnyer BABY SAYA

gambar sekadar hiasan..hehehe

ok..sebelum apa2...saya tawu tajuk post ini mungkin meng-annoy-ingkan anda yg membaca (kalau ada org bacalah)..tapi terus terang..tajuk tue dr dia sendiri..sy hanya letakkan sebb td da xtawu nk letak idea apa bila tgk blog ni lama tak update..so walaupun mungkin agak annoy tapi sy tak menafikan pun..sebb mmg betul..hehehe..

So smlm mcm biasa mulut ni melaser lagi dgn dia...huhu..plus dia period time skang..salah sikit pun dah menjadi isu..so asyik timbul salah paham yg kurang menarik minggu ni..biasalah...bila dimanjakan plus waktu2 sensitif tiba..benda yg sebelum ni no hal skang jadi mcm2 hal..

Wuteber pun...dia dah byk sabar dgn perangai saya kan..rasanya dia antara org yg boleh sabar dan masih waras walaupun kekdg kata2 sy bisa buat org lain hilang pertimbangan dan kewarasan..(contoh terdkt : mastura pernah ilang pertimbangan dan merajuk dgn sy sebb kata2 sy ) so kalau dia ngada2..noty2 sekali skala tue mcm dpt dimaafkan..tambah plak keseksian yg kekdg.....(huhu..sorry tak patut diterangkan disini)..hehehe..kesimpulannya memg tak dpt diterangkan dgn kata2..(gila ah i bodek u ni bby..)..xpalah walaupun dpt lepas rindu melalui webcam je..(nanti kita candle lite dinner melalui webcam eh baby..).i still love you so much..

2 harini cuti..lidah plak ada tumbuh biji kat bahagian tepi..so sakit bila berckp..naseb cuti..jd takda lah terseksa sgt bila berckp..tapi minggu lepas keja mcm takda luck sgt..biasalah..hidup ibarat roda kan..harini kena puji besok kena maki...huhu..kena lah tabah menerima..cuma agak stress sikit la..nak buat mcm mana..ikut rule sgt pun kena mrh gak..sabar jelah..doa2 org teraniaya kan selalunya didgr..huhu..

Apa pun..walaupun mcm agak stress keja kebelakangan ni..still i love my job..walaupun asyik bergaduh dgn dia kebelakangan nie..believe me..i still love you so much..so kekwn..mari kita jalani idup kita sebaik mungkin..sayangi org yg syg kita..stick pada yang satu..jgn dikejar sgt org yg belum tentu dpt terima kita seadanya..bersyukur dgn apa yg ada ok...chiow..

selamat malam..

p/s : I miss you bby bucuk..how i wish to be with you now..

Wednesday, March 10, 2010

Fikir2...


Kuasa minda kekdg tersangatlah hebat...

Sebb apa yang kita pk dan pahatkan dalam minda mjungkin mempengaruhi hidup kita pada hari itu atau untuk hari2 seterusnya...contohnya kalau awal2 pagi korg dah kata xda mood..bosan keja..keja tak best..comfirm satu haritu korg akan rasa xbest je keja..mula la mcm2 masalah datang..tue pentingnya corak pemikiran kita kan..

Ok..berckp pasal pemikiran..comfirm de kaitan dgn imaginasi jugak kan..huhu..berckp mengenai imaginasi..imaginasi yang kuat mampu membuatkan sesorg itu pk bukan atau melangkaui kotak fikiran..makanya timbullah idea2 yg kreatif..contoh manusia yg selalu berckp melebihi dr kotak fikiran adalah sahabat saya scut...diakui dia cerdik makanya idea2 dan kata2 kreatif selalu timbul disaat kami dalam sesi perbincangan..hahaha..

Tak kurang jugak kesygan saya...haha..imaginasi mampu membuatkan dia fikir bukan2 hanya kerana 1 soalan yang saya tanya..soalan yg pada dasarnya hanya utk tawu apa tindakan selanjutnya...sudahnya imaginasi membawa dia merajuk dgn saya selama 1 hari tanpa sebb...Oklah..soalan saya : kalau time kami break sekejap means mengada2 utk tempoh sekejap..tetiba time tgh berkecamuk itu sy pg melepaskan ketensionan dan berfoya2 dgn org lain..sekiranya soalan saya itu menjadi kenyataan.. dia masih sudi menerima saya..sebb pada hakikatnya kami dlm tempoh "breakup" kan...huhu...dia siap pk nak check in hotel and menyorok di stesen bas kalau saya cari..dan sekaligus menitiskan airmata..begitulah bagaimana imaginasi mampu memberi kesan kepada hidup kita kan..

Begitu jugak dalam kerja2 seharian..hari2 dpt customer yg puji2 bagus..tapi xpernah dpt official compliment pun..sekaligus buat sy selalu tekun dan bersungguh membantu cust yg masalahnya rumit2..mengaku disini..membantu kerana mengharapkan mereka memberi penghargaan...tapi akhirnya..official compliment tue sy dpt dr cust yg nak tawu bill dia brapa saja..easy...so simple...and it just take 15 sec of my times to put another milestone in my carrier..so pahamkan kenapa official compliment sgt penting utk kerja mcm saya..dan macam mana kuasa minda kekdg mempengaruhi kita..kenapa dan bagaimana?..bila kita membantu kerana mengharapkan pembalasan..kekdg walaupun membantu dgn bagus tapi tahap keikhlasan tue tidak dirasai..tapi bila kita membantu dan dalam fikiran tak mengharapkan pembalasan...insyallah keikhlasan kita boleh dirasai org lain..

so..hidup harus berfikir secara positive ok..kalau asyik pk negative..jgn salahkan org lain kalau kita ada 1001 masalah tapi idup org lain tenang saja...mcm penulis Stephen Covey kata..

10% of life is made up by what happen to you

90% of life is decided by how you react

kenapa beliau berkata begitu..haaa..nnt sambung lain post..coz sekarang dah kena siap2 pegi keja..adios..

Monday, March 08, 2010

huhu...smlm berebut2 beli tiket murah utk bercoti bulan 10 ni..

Sebb smlm last promosi air asia..Kebetulan kekwn ajak pegi ke Pulau Mabul..so bila sedar smlm last..terus beli tiket...walaupun taktawu akan dpt coti ke tak..yerlah..murah kan..tak dpt pegi pun xdalah murah sgt..kalau dpt pegi baguslah tiket murah..mana taknya si pencuri hati beli tiket pegi balik pegi tawau cuma RM18..lebih murah dr naik teksi dr rumah aku pegi shah alam tau..huhuhu..
Pulau Mabul..
(*gambar dipetik daripada scuba jeff sipadan )

Minggu lepas hari khamis n jumaat balik kedah..kunun nk bwk kabir repair..sekali sampai umah xda bunyik pun budak tue.pg workshop pu xdgr apa2..last2 abah servis tukar minyak itam je..mmg dia nak suruh aku bwk dia balik kedah..mmg tinggal misteri je bunyik2 sumbang dkt kereta tue minggu lepas..sebb lepas balik kedah diam je..mcm2 kan..

Ok..nnt sambung balik..skang perlu tido sebb harini keja kul 5ptg..adios..

Tuesday, March 02, 2010

30+31+31+28

Di manakah pemandangan terindah di dunia?
Puas ku cari setelah jauh melangkah
Hingga takdir menyuluh ke arah mu
Ku temu pemandangan itu terlakar di wajahmu

Dengan setiap renungan
Terpesona ku rasakan
Dengan setiap belaianmu hati makin tersentuh

Oh kasih, oh kasih
Ku berterima kasih
Padamu kerana menyempurnai hidupku

Dan sakit dah sungguh aku asyik terjatuh
Jatuh cinta dengan kamu

Dalam berjuta-jutaan lagu
Tiada satupun dapat menenteramkan kalbu
Melainkan bila kau menyebut
Ke telinga bahawa kau juga sayang padaku

Dengan setiap lafaz kata
Harapan makin menyinar
Untuk kita bersama membina hidup bahagia

Oh kasih, oh kasih
Ku berterima kasih
Padamu kerana menyempurnai hidupku

Dan sakit dah sungguh aku asyik terjatuh
Jatuh cinta dengan kamu

Ku rasa setuah-tuah manusia
Nikmati hidup dengan wanita yang ku cinta

Oh kasih, oh kasih
Ku berterima kasih
Padamu kerana menyempurnai hidupku

Dan sakit dah sungguh aku asyik terjatuh
Jatuh cinta dengan..Jatuh cinta dengan...Jatuh cinta dengan..
kamu...


p/s : Happy monthsary...

Sunday, February 28, 2010

My great weekend..

Fuh...minggu ni aku cuti 2 hari...best sebb rasa mcm dah 2 minggu aku dpt cuti sehari je setelah keja pagi kul 9-6 selama 5 hari..Hari jumaat aku tak cuti walaupu public holiday..xpelah..janji gaji triple (gila mata duita aku ni kan)...hahaha..so hari sabtu aku coti..

Kakak ajak pegi tony roma..dia blanja makan situ n tgk muvi..tue crita Valentine Days dia lah yg blanja...mula ingt nk terus tk avatar 3d..tp dia tak sempat beli tiket..plus time tue da kekenyangan..My sista..

Our Food..I think ni nama dia Tony Roma Starter..


Yang ini tak salah..Tony Roma Sampler..


Me with the rib..hehehe..

Walaupu nampak benda2 makanan ni sgt simple berbanding nasik n lauk pauk berpinggang..benda2 alah ni buat aku senang sgt kenyang..biasalah perut org melayu.kalau nasik..2 3 pinggan boleh masuk lagi kan..Sudahnya tak hbis pun kami mkn tuh..actually kami makan ni kongsi..kalau sorg2 makan mmg ndak habis..dah biasa mkn mcm tuh..mintak pinggan asing2 so boleh amik ni sket sana sket..so kesimpulannya cara i kita bleh rasa semua..

Pastu harini..Liz n Mas ajak pegi Red Box..kebetulan aku dah kluar seharian semlm..pag pegi bank..pegi beli brang2..mlm kuar lepak dgn kakak..so rasa mcm malas mau kluar...tut tut around kul 6 ptg..si Mas kol..kata nak makan nasi dkt umah aku..trus suh aku masak..kebetulan kakak ada..so kakak le kena jadi chef..hahaha..last2 kol si scut n mira skali...sekali diorg da smpi aku kat mydin duk beli brang lagi..pastu tersedar lampu ruang tamu dah blow..so pe lagik..selalu org candle lite dinner dgn kekasih ati kan..ni aku bercandle lite dinner dgn kawan2 baek.. hahaha..happening sangat..da la dinner tak plan..xda lampu..hanya bertemankan lilin 2 batang je..Menu plak tomyam n ikan terubuk kering yg digoreng dgn bawang..then telur dadar goreng..suka betul si scut dgn liz makan..

Huhu..

Lepas makan lepak2 dkt dpn tue..borak2..walaupun diorg dtg masing2 dgn pasangan..aku plak pasangan berada diperantauan ( perantauan lah sgt kan...dlm mesia jugak pun..)tp takde rasa kurang...sebb sipencurik hati menyertai perbincangan kami melalui webcam and video call..so pe kitorg ckp n merepek dia pun dgr...sempat lagi diorg nyakat dia..so..i also hv my gf teman2 i lepak dgn my frend..cool aite..she also there eventho tru webcam only..haha..apa pun..thank for be there my friend..tawu aku sgt bz tuk kuar lepak2 dgn korg smpi korg yg dtg rumah aku..dinner yg tak dirancang tp best bangat..thanks for you too bby syg..even u mile away from me..i never feel you are that far...Miss you so much...Muahh...


Februari?

fuh..baru siap mengemas...

Harii hari kedua cuti..rasa mcm dah lama tak cuti 2 hari n tepat2 weekend..2 miggu kebelakangan ni dpt cuti sehari je..yerlah..dah cuti sgt panjang kan awal2 bulan haritue..huhu..

so feb...akan berakhir harini..mcm byk je benda dah jadi...

Dah dpt lepas rindu dkt dia...
Dah pegi bercuti2 tmpt yg jauh dr kl - kedah..kedah-kl..
Dah dpt buat suprise dkt dia..org len hantar bunga valentine day..tp aku hantar lmbt sikit...sorry..kekdg melalui ol yg kita rasa akan cepat sebenarnya akan jd sgt lmbt kalau de masalah delivery...
Dah dpt beli jam baru..siap dkt sabah lagi aku serbey jam baru..sekali kat Sunway pyramid gak aku beli...try cr Fossil atau swatch ( saja gedik nk sama2 brand dgn sipuncurik hati pakai.)..tp xda yg cool and sesuai utk opis wear..so beli BUM..harganya boleh la tahan..2 hari gajiku kalau ikut purata pendapatan..tp worth it sebb aku tawu jam dr BUM selalu tahan lama..plus susah nak cr jam yg talinya leather tp smart n cantik..

Gambar kabur..jadi nmpk xcantik sgt la..tp kalau tgk betul2..smart jam ni..

Dah tgk 4 muvi dlm masa sebulan..

bolehlah tahan..fun tambah bila tgk dgn yg tersyg kan.. 4/6 bintang utk muvi ni


Then masa 14/2 tgk crita ni..visual yg best gila..mcm maen video game..so for this muvi 5/6 bintang

Esok tue disebbkan tiket dah habis masa 14 feb..beli tiket utk muvi ni for 15 feb...best sebb crita ni mcm memperjuangkan Islam dimata dunia...

SO smlm pegi tgk cerita bawah ni..ni crita loving2 yg sgt best!..haha..kureng sikit bila tgk ni dekat couple seat tp tgk dgn kakak sendiri...Hahaha...(xpelah..janji dia yg bayor...)best sgt...semua story dlm tue mmg realiti dlm kehidupan seharian..yerlah..budak kecik jatuh cinta dgn cikgu sendiri..lelaki yg gagah perkasa..rupa2ya gay..best muvi to watch with your love one..5.5/6 bintang utk muvi ni..

begitulah februari tahun ni..dah belalu..tetiba tepk..apa yg jd tahun lepas ya...tp satu memori pun tak ingt..meaning..xda yg bermakna terjadi pada bulan lepas...hurmm...apa pun..thanks utk tahun ni..happy ending..

Saturday, February 27, 2010

best breakup song..

Hari2 aku g keja bila dgr radio mesti ada lagu ni..bila dgr betu2 baru paham lirik dia..so bagi aku ni lagu breakup yg paling cool and sweet..so ditujukan pada sesiapa yg bergelar bekas kekasih sesiapa..hehehe..(baby..this song of coz lah bukan utk u k...)

-:Cun Saja - Sleeq:-

Lagu ini bukan di radio setiap hari untukmu
Lagu ini tidak perlu kau kembali kepadaku
Lagu ini hanya ingin kau fahami ku sudah teruskan hidupku
Semuanya cun saja

Tak perlu tinggalkan pesanan
Tak perlu buat panggilan
Ku tak perlu lagi kalau kau cuba mintak maaf
Lupakan sahaja
Diriku cun saja

Duduk di rumah seorang saja
Menulis lagu cinta
Menggunakan kisah ini tuk ceritakan

-Chorus-

Alyph:
Cun hidupku kini cun saja
Sejak kita memang cun semuanya
Sejak pisah itulah permulaannya untukku berhati-hati dgn buaya
Ngap ngap pendirianku tegap
Jumlah kali kita bertengkar memang genap
Untuk aku ke tahap ini silap kita memang patut sama-sama kene sepak pak pak
Tapi bukan niat aku tuk salahkan dirimu
Aku sedar ku juga ada kekuranganku
Tapi kalau bersifat mementingkan diri sendiri untuk kebaikkan bukan kurang ajar itu

Duduk di rumah seorang saja
Mengarang lagu cinta
Dengan mengembalikan kisah kitakan tapi jangan perasaan
Ohh..

Walaupun ini bab yang baru ada masa arah ku tak tentu
Tetap rindu kehadiranmu, tidak patut
Kerna ku takut

-CHORUS-

Lagu ini,
Tandanya kamu masih sayangkan ku
Walaupun sudah tidak bersama lagi

Lagu ini,
Tandanya ku masih rindukanmu
Walaupun sudah tidak bersama lagi

Lagu ini,
Dengan lagu ini ku ingin memberitahu kamu bahawaku okay
Aku okay

Lagu ini,
Dengan lagu ini ku ingin memberitahu kamu jangan cakap tak boleh




Friday, February 26, 2010

Iphone?

Dah lebih 6 bulan aku kerja dlm bidang customer service..dimana lari jauh dari bidang asal aku "library"..2 hari lepas dapat satu panggilan yg sayu sgt...

Me : Maxis cust service..this is..
Her : I dont know how to tell you this..i lost my iphone ..everything there..my data...my picture..my sms..(crying...)
Me : Ms..cool down..im so sorry to here that..when exactly u realize u lost ur iphone..did you remember your last location you go..
Her : I dont know..i never take it out..i call for the first time still ringing..then after that no more..


As check,she just bought the iphone for 1 month..with 24 month contract..the penalty is, if she terminate the contract, the penalty could be more than RM1K..instead of suspend the line..i try to help by calling the number few times..before help her to suspend..Bukan apa..dapat rasakan kalau iphone aku yg hilang apa yg aku rasa..Gila nk beli balik iphone harga dekat 3 ribu then kontrak pun dkt 2 tahun..naseb bukan kontrak utk blackberry...sebb blackberry internet service ( bis ) just for blackberry..so kalau dia beli phone lain n guna idata tue...still tak rugi lah kan bayar bulan2..sebb kalau blackberry...ko kena beli blackberry jugak tuk guna BIS yg ko dah ikat kontrak tue...kalau tak tanggung lah byr bulan2 tak guna..tp after few attempt to call back

"The number you have call is not in service.Please try again later"

so finally..call cust tue balik utk comfirmkan line dia di suspend..so adv dia utk terus guna line tue kalau tak nnt kena penalti..tapi mmg touching gila dgr dia nangis..sedih sgt..

And utk dikongsi dgn pengguna iphone lain..mungkin korg nak tawu apa perlu dibuatkan kalau iphone hilang..berikut ada beberapa step aku google2 dpt..


1. Apple ada keluarkan application yang dipanggil Find My iPhone dimana pemilik iPhone boleh mengesan iPhone mereka yg hilag atau dicuri dgn menggunakan kemudahan GPS pada iPhone..Application ni adalah sebahagian dri Apple’s MobileMe online subscription service.

Find My iPhone will pinpoint the iPhone’s current location using Google Maps and let owners send and display a message on the iPhone even if it’s locked, presumably to provide information on how to return the phone to the finder of the phone. The Find My iPhone feature can also force the iPhone to play a sound for 2 minutes, which is useful for not only getting the attention of the finder of iPhone but also locating it between couch cushions.

Untuk mendapatkan Find My iPhone feature kita perlu melanggan dgn Apple’s MobileMe service, yang berharga $99 ( dlm dolar ya bukan ringgit Malaysia ) selepas 2 bulan Free trial.

2.iLocalist : membanu mengesan lokasi iphone and remote control it! Boleh di-consider sebagai best theft-tracking and remote control utility utuk iphone.

  • Never lose you iPhone: Kalau hilang cuma perlu login dlm iLocalis site dan anda akan tawu dimana lokasi terakhir tepon ni..
  • Retrieve a stolen iPhone: If your iPhone is stolen you can log into the site and check out where it’s at. Extra features built into iLocalis allow you to send text messages or make calls on your iPhone when you don’t even have it with you. If you iPhone is stolen log in and send yourself a text message. Dan kalau sim card dlm iphone ni ditelah dikluarkan dan ditukar..ANDA BOLEH TAWU APA NO TELEPON SIM TUE!meaning..korng boleh dapatkan nombor tepon sipencurik tuh..
  • Allow your family and friends to know where you are: iLocalis will send a message to your friends when you are near by. You can also set it up to allow your friends to locate you. If your friend also has iLocalis you can send messages to each other for free. No txt messaging charges.
  • iLocalis boleh jugak digunakan oleh syarikat2 anda utk mengesan pekerja mereka yg menggunakan iLocalist ni melalui website dgn mudah sekali..(aduiyaii)
Tetapi...iLocalist memerlukan jailbreak atau jailbroken iPhone dgn Cydia di -installed and supports all firmware versions on iPhone 3G and 3GS.


Ini antara application yg bleh digunakan sebagai langkah berjaga2 dr kehilangan herta anda yg berharga...even aku pu tgh mengkonsider serbey2 application lain yg menarik utk di - install..Mampus nk beli balik tue..yg paling penting..mampus kena marah dgn abah aku kalau ilang..hehehe..

Jom Tutup Lampu

Lets save the world by switching off the light for a few minute.You can show your support for Earth Hour by turning off your lights at 8.30PM on March 27 wherever you are on the planet.

More info at Earth Hour







My cuti2..


Mcm lama dah tak update blog dekat sini...huhu..biasalah..bak kata kegkawan sy "kalah menteri bznya"...betullah..hanya mampu meluangkan sedikit masa utk insan tersyg..main mafia war pun tak sempat ok..(da internet pun slow kan..)

so berikut adalah gambar2 time cuti2 haritu..huhu..best2..i like my holiday..


Most beautiful view for me...


To Pulau Manukan
Cantikkan..akan menjejakkan kaki lagi disitu..nak snorkling puas2..hahaha