Sunday, February 28, 2010

My great weekend..

Fuh...minggu ni aku cuti 2 hari...best sebb rasa mcm dah 2 minggu aku dpt cuti sehari je setelah keja pagi kul 9-6 selama 5 hari..Hari jumaat aku tak cuti walaupu public holiday..xpelah..janji gaji triple (gila mata duita aku ni kan)...hahaha..so hari sabtu aku coti..

Kakak ajak pegi tony roma..dia blanja makan situ n tgk muvi..tue crita Valentine Days dia lah yg blanja...mula ingt nk terus tk avatar 3d..tp dia tak sempat beli tiket..plus time tue da kekenyangan..My sista..

Our Food..I think ni nama dia Tony Roma Starter..


Yang ini tak salah..Tony Roma Sampler..


Me with the rib..hehehe..

Walaupu nampak benda2 makanan ni sgt simple berbanding nasik n lauk pauk berpinggang..benda2 alah ni buat aku senang sgt kenyang..biasalah perut org melayu.kalau nasik..2 3 pinggan boleh masuk lagi kan..Sudahnya tak hbis pun kami mkn tuh..actually kami makan ni kongsi..kalau sorg2 makan mmg ndak habis..dah biasa mkn mcm tuh..mintak pinggan asing2 so boleh amik ni sket sana sket..so kesimpulannya cara i kita bleh rasa semua..

Pastu harini..Liz n Mas ajak pegi Red Box..kebetulan aku dah kluar seharian semlm..pag pegi bank..pegi beli brang2..mlm kuar lepak dgn kakak..so rasa mcm malas mau kluar...tut tut around kul 6 ptg..si Mas kol..kata nak makan nasi dkt umah aku..trus suh aku masak..kebetulan kakak ada..so kakak le kena jadi chef..hahaha..last2 kol si scut n mira skali...sekali diorg da smpi aku kat mydin duk beli brang lagi..pastu tersedar lampu ruang tamu dah blow..so pe lagik..selalu org candle lite dinner dgn kekasih ati kan..ni aku bercandle lite dinner dgn kawan2 baek.. hahaha..happening sangat..da la dinner tak plan..xda lampu..hanya bertemankan lilin 2 batang je..Menu plak tomyam n ikan terubuk kering yg digoreng dgn bawang..then telur dadar goreng..suka betul si scut dgn liz makan..

Huhu..

Lepas makan lepak2 dkt dpn tue..borak2..walaupun diorg dtg masing2 dgn pasangan..aku plak pasangan berada diperantauan ( perantauan lah sgt kan...dlm mesia jugak pun..)tp takde rasa kurang...sebb sipencurik hati menyertai perbincangan kami melalui webcam and video call..so pe kitorg ckp n merepek dia pun dgr...sempat lagi diorg nyakat dia..so..i also hv my gf teman2 i lepak dgn my frend..cool aite..she also there eventho tru webcam only..haha..apa pun..thank for be there my friend..tawu aku sgt bz tuk kuar lepak2 dgn korg smpi korg yg dtg rumah aku..dinner yg tak dirancang tp best bangat..thanks for you too bby syg..even u mile away from me..i never feel you are that far...Miss you so much...Muahh...


2 comments:

Si Pari Pari Boroi Yang Berterbangan said...

yummy! aku sangat suka yg tony roma starter..yg fried crunchy onion tu..sedap gile!

huhuhu..best kan candle light dinner mcm tu..sedap betoi ikan masin tu...

rindu qaseh plak..geram sbb dia gemok!

Ary said...

best kan..haha..bila2 mai ja lagi..qaseh sedia digomoi2..huhuhu