Wednesday, December 30, 2009

Welcoming 2010..


ni sedutan utk apa aku tulis menjelang 2009.tajuk posting aku tuh happy new year!!!

A few of thing i wish i could do in 2009 is..

1.Finishing my degree with great cgpa..wa mau buat master maaa!!

2.Not easily fall into someone again...luv someone who luv me for everythi i am..

3. Spend my time with my friend more and equally with every of my friend...

4. Kurangkan aktiviti lepak malam2 kat luar...( aiseh..buleh ke tahan tak pegi darusalam selalu)

5. Kurangkan berat badan aku..hehehe..

6. To save my money...i wish i can control my shopping habit..hahaha..

7. Buy psp..haha..tak kira..tahun ni kena dapat jugakkkk...

8. Read more..(i realise i read less lately..owh nooo!!)

9. Blajar utk sabar pada tempatnya..aku notis aku selalu bersabar pada sesuatu yg tak sepatutnya aku sabar.. adoiyai..takleh macam tuh..u should said NO something ary..yeah yeah...



senarai diatas adalah apa yang aku tulis pada disember tahun lepas..so meh kite review balik pe jadik dgn aku pada tahun adakah seperti yang dihajati?..

1.Degree = memang berjaya habis dgn jayanya..tapi takdalah membanggakan sangat pun cgpa aku..tapi sekurangnya2..seminggu selepas habis degree aku telah mula bekerja..kiranya agak membanggakan kerna aku hanya memegang jawatan penganggur terhormat hanya selama seminggu..

2.Love = Hurm..mcm agak susah lah nak jatuh cinta..biasalah serik dgn pengalaman lalu..tapi ada sorang manusia dah berjaya curik hati ni akhirnya..so kesimpulannya..kalau tahun lepas aku tak ada luck langsung dgn chenta..tapi tahun ni alhamdullilah..mungkin telah bertemu dgn org yang sesuai..biasalah,kita harus bertemu org yang salah dahulu sebelum bertemu dgn org betul...and she make me love her everyday till today...no more drama and hurt this year...and yes,i know she love me for everything i am...

3. Friend = mungkin sedikit bizi, tapi setiap minggu masih sempat melayan sepinggan nasik lemak dan segelas teh o ais dgn insan2 terbaek sy...yerlah..masing2 dah ada kerjaya masing2..dah tak boleh lepak hari2 memlm dgn diorg...main pool pun boleh kira dgn jari je sekarang...tp alhamdullilah,kami masih boleh bercerita antara satu sama lain..

Kawan2 aku pun dah ada yg berubah sket2...Mas,rambut dah straight tawun ni..boleh la..nak kata cun pun biasa2 jerk..bukan pe kang dia perasan lebih..Liz, mcm biasa saja..Scut,rajin berjalan2 ke negara2 lain untuk bercoti coti dgn gadisnya si fana...Mira and anis terus berjuang dgn sambung blajar amik master yg mana aku taktawu bila akan mengikut jejak mereka..Ayien, sudah bergelar pustakawan..Muzlah, mcm agak lama tak berhubung..entah kemana dia aku pun tak tawu..yag lelain..biasa2 jerk..

4. Social life = yer..yang ini berjaya...sebb selalunya aktiviti waktu tgh malam aku adalah bekerja..berbanding dahulu,pukul 12, 1 atau 2 pagi aku tgh melepak da menghabiska masa berborak dgn kawan2..tapi sekarang selalunya waktu begitu aku masih bekerja..

5.Berat Badan = huhu..ini totally tidak berjaya...hurm..harus dibuat sesuatu ni..malu gak jalan sbelah dia dgn badan camgini...macam tak padan jerk..hurmmm...

6.Save Money = yer!sedikit berjaya...dimana semuanya keperluan aku tanggung sendiri..tidak lagi mengharapkan bapak..huhu..sedikit berbangga untuk ini...da jarang shopping skang..

7.Psp ? = belum mampu nak beli..dari dulu target nak dpt ni..tapi sampai skang tak dpt..sedikit pelik kan...apa bila psp yg dlm herga RM6++ aku tak dpt2..tapi iphone aku bleh dapat...hurm..bab ni harus diusahakan..walaupun manusia kesygan kata tak perlu lagi nk beli..tapi sebbkan dr dulu nak..akan usahakan utk beli ni..

8.Reading = hurm..awal2 tahun sebb aku praktikal dekat DBP..jumlah buku yg aku baca agak banyak berbanding tahun lepas...kira mission complete..

9.Sabar = Yer..sebb selalu ngadap cust2 maxis yg kekdg sgt meguji kesabaran...akhirnya aku dah berjaya belajar sabar pada tempatnya...lagi, mungkin sebb dah sedikit matang..so dah tawu bezakan buruk dan baik sebelum buat sesuatu..hehe..

So, kesimpulannya...banyak yg aku dapat jayakan wish list aku utk tahun 2009..so mcm mana dgn tahun 2010?

wish aku..cuma aku aku terus dapat tempuh semua dugaan yang aku bakal hadapi, semoga aku dapat terus bangun daripada terjatuh..supaya aku akan tetap sedar siapa diri aku..dan masih tawu dimana bumi yang aku pijak..

selebihnya, akan cuba menjadi yang terbaek...dan tidak menoleh kebelakang lagi...serta setia pada yang satu..hehehe..

chaiyork!...chaiyork!..

eh lagi satu...

tahun ni..target nak travel pegi holiday byk2..dgn insan2 kesygan...

itu sajalah..

selamat tinggal 2009...selamat datang 2010..

3 comments:

::|| atOi_aLLen ||:: said...

tahniah2 ats sgala achievement anda bro! ska gle post neh.mnarek! aku pon nk wat wishlist aku utk thn dpn la~ nnt ujung thn bleh checklist~ muahahah.pape pon smoga brbhgia slalu ek bro! chaiyok2~

**c_pencurik_ati** said...

yes...i love u for everything u are:)
Best of luck for 2010...xoxo!muah!!!

Ary said...

hehe..kebetulan aku ada wat list tahun lepas..tuh review balik..tp mcm best bila tengok ada byk yg di achieve...