Friday, February 27, 2009

pemegang rekod baru utk komen paling panjang..

hahaa..kita ada pemegang rekod baru yg menewaskan en.scut utk komen paling panjang lebor dlm blog aku ni..komen ni dia letak utk post aku bertajuk "sejujurnya tentang aku".. orgnya adalah cik mas kita yg rambut ala2 bontot milo tuh..muahaha ( mampus aku kena mawah nanti ).. so..mcm biasa...aku suka review balik komen2 org yg paling panjang ni..lets see...ape yg dia ngomenkan...muahaha...

petunjuk :
  • ayat berwarna putih komen asal aku
  • merah komen si mas
  • kuning jawapan aku utk komen dia...
sengal nie...sabo je aku...okey..firstly..

1) sekali aku kata 'everything over' seiring dgn ketetapan hati aku sendiri..means no turning back...<---my comment...uhuk3..tbatuk aku plus tergelak sndr..hik3..

* betullah...maybe sebelum ni aku ckp jugak..tapi hati aku tak tetap lagik..kali ni dah tetap bebetul dah....ko tanya ayien kalo tak caya...kan awak?..hehehe....

2)pernah kapel sebyk 8 kali dlm idup...<--dashat nie dr aku...huuyyuuu..

* ko nak suh aku senaraikan ke nama diorg?..sebilangan kecilnya aku rasa ko pernah dgr kesah mereka... hehee...biasalah cinta monyet kan...

3)aku suka kaler kuning...benci kaler pink...yuckkk!!~ <-- cehh..ske2 je kate pink yuckk..sib ko x kate purple.. :p

* aku takleh kata purple...kang nanti bukan ko je marah aku..ada sorg lg yang akan marah aku..sebb aku tgk dlm loker dia semua barang kaler purple..hahaha... lagik pun aku baru beli kemeja kaler purple semlm... tp betul pe kaler pink yuckk!!

4) pernah kena suh kutip plastik eskerim tuh oleh ustazah aku sebb dia dengki kopok dia tak laku macam eskerim aku...<--makcik tu menjual lagi x skung..?

* xda lagik dah..lepas dia ngajar aku tuh dia bukak kantin kat dlm pejabat daerah..aku dgr kantin dia kena tutup sebb tak bersih..padan muka.. pedajalkan aku lagik...muahahahaha...

5) pernah merasa dlm poket hanya ada 60sen..sedangkan aku memerlukan 80sen utk balik kerumah dari alor setar...<--- statement ko nie buat aku tingat dulu satu ketika yg sgt kritikal kt sgmt..aku penah check atm aku ade RM50 je pon happy gler...klo skang..hampehh...

* betul weh... aku rasa terblurr sekejap...sebb aku tak cukup wit nk balik umah...mak aku kasik singgit... aku tunggu bas lama sgt nak balik.. aku pk nk tepon bagitau mak aku.. aku pun pegi le kedai runcit dedekat bus stand tuh.. beli eskerim 20 sen..sekali aku pk balik.. aku dah beli eskerim mana aku nk cekau wit tepn mak aku sebb balance cukup2 utk aku byr tambang bas... last aku tepon mak aku 20 sen..dekat aku dah tinggal 60 sen..mcm mana nk balik tuh? haha.. naseb umah sedara aku byk di alor setar.. tp kan beb... betullah..kalau dulu... ada 50 inggit dlm bank time gawat.. dah leh terloncat sana sini kan.. aku bleh kuarkan 10 inggit dr akaun aku yg asalnya ada 11 inggit pun aku dah gembira tak terkata...haha... tapi kalau sekarang... macam hampeh... 50 inggit tgk mcm sepuluh ja... kitakah yang terleka???

6)pernah merasa terhina bila org bagi aku sedekah n ingat aku peminta sedekah time aku bertongkat n duduk tepi bangunan menunggu mak aku ambik kereta selepas kuar dari bank....hina ke org cacat sampai semua yg memakai tongkat diingat sebagai pminta sedekah??? <--- niat org tu baek ape..nk tolong ko...ish3..

* liz..betulkan aku ckp...mas selalu positifkan perkara negatif...haha.. kalau niat dia baek kasik le 5o inggit ke..ni 5 inggit...buat aku rasa mcm dia nak pick poket aku pulak..sebb dlm poket aku ada 2 ribu time tuh..kan aku baru kuar bank...nanti aku duk ingat dia niat balik sekali dia rompak aku.. mcm mana?..nak suh aku baling tongkat tuh?..hahaha...kesimpulannya...boleh nk berniat baek.. tapi jgn le ulang alik kat tempat aku byk kali... dah pusing 4 round baru nk ulur duit...tak patut tue...

7)i always think..people who bought luxury car in white colour actually dont effort to buy that car..but they still want to 'belagak'..well..people know car in white colour is more cheaper...tapi statement ini hanya pandangan aku pada mereka yg berkereta mewah sahaja yerrr..... <--- sabo je aku..eyyhh..nnt klo aku beli luxury car mmg nk warne putih tau...sbb aku ske gler warne putih..OK!!..huh..marah nie...dodot pon putih tau..

*hahaha....aku dgn mira selalu begitu kalau kitorg tersempak merc kaler putih...kekdg mira mawah aku sebb gelakkan keta tuh...heheehe...kalau ko beli aku tak ckp la...aku kata org len... dodot bukan luxury car lah..dodot special car..aku tak nah under estimate dodot okeh... hahaha..aku ckp ape yg aku pk...hehehehe...jgn le mawah...keta ko aku takkan underestimate smpi mati punyalah.. hehehe... ( sebb aku tau aku akan naik..kang aku merendahkan keta ko dia takmau bawak aku pulak...muahahaha )

8) i always think...my mom is hotter than britney spear...hahaha... <--hahahha..tu je mampu aku comment..

* hehehe...betul le..ko tak tgk lagik mak aku bergelek mcm mana...hot o0o0o.. tuh sebb aku set no phone dia dlm handphne aku " my sexy babe"

9) Only a special person got own ringtone in my phone...rite now...i have 5 person with their name have a specific ringtone...every song have meaning... <-- aku tergolong x dlm 5org tuh?..klo yer..lagu pe ko tarok>

*ader lah...tapi tak salah aku ko yg set sendiri kut... lagu pussycat doll dgn pakcik snoop dog tuh..apa kenama tajuk dia..jap aku tgk..hurmm...hah ringtone utk no ko adalah " button ".. hurm...sesuai ke???.... "wink2" .. lagu beautiful liar dah ada org punya... aku tak leh set nama ko dgn lagu tuh... ( kan ko pnah tanya aku.. lagu pe aku nk tujukan kat ko time aku sibuk duk kasik lagu kat org len..hahaha... aku ckp nk kasik ko lagu tuh kan...hehehe... aku tak tau kenapa..just pick random song listed on my mind)

tu je lah comment aku...point2 yg aku rs menarik tuk dicomment..hik3..weehh..jgn nangis dlm toilet sorg2 da...meh mali mkn lg berbaloi..hik3..

*tuh dululah...masa aku frust dgn ayien...time tuh aku tak bleh berpk dgn matang lagik..chewah..time tuh aku tak sedar aku ada teman lepak mali lagik..hahaha...skang aku dah tak buat keja2 tuh...toilet aku sepatutnya tempat paling best utk "berehat" ...hahaha....

thanks sebb sudi mengomen.... : )=)

3 comments:

rubi said...

hahahha..sengal nie...sabo jek aku..urmm sorry ewyh hari sabtu tu x dpt g malis...aku pg2 ahad tu blk kg...wan aku meninggal...huuu..mgg nie nnt eyh...

Ary said...

takpe...aku pegi dgn mira n anis kat situ...aku mencemar duli depan diorg mlm tuh...aku pegi kedai runcit yg ko slalu tunjuk tuh...hehehe...mira yg kasik wit...so kiranya dia pun mencemar duli...lagik sakan dr aku rupanya dia..so nanti kitorg pegi sana senanglah muncung ko menunjuk ekdai tuh yer...

scutz said...

eleh...komen cam siput sedut..mmg la panjang...huh~