Tuesday, February 10, 2009

PD and unexpected trip..


huhu..byk sgt keja sampai tak sempat nak update pasal vacation aku harituh...okeh meh kita bercerita...

gila best trip kali ni...kitorg semua skali 10 org yg pegi..aku,maria,joy,aini,canjoe,joy 2 ( dia ni pengkid gak ),phil,amy, ana and titi..diorg semua dr kampus sarawak...aku je sorg sesat dr kedah...tapi tuh le..diorg taknah sisihkan aku...(brani diorg..kang aku tinggal kat situ..) hehehe.. kitorg plan pegi PD ja..sebelum bertolak, bincang pakat2 collect duit sorg 50..untuk minyak, tol, sewa keta n penginapan...eloklah..setiap keta ada bodyguard..hehe..sebb joy 2 drive keta satu lagik..aku plak drive kabir..

hari pertama iaitu hari jumaat kitorg plan bertolak lepas je aku habis kelas kul 6...tapi biasalah.. janji manusia kan..kejap yg ni ilang..kejap yg nue belum siap...kejap yg ni nak mandi...ada yg nak gi amik duit dekat pkns lah..minyak keta takda lah..sudahnya pukul 8 lebey baru kami kuar dr shah alam...dengan perut yg lapa gila...tapi masing2 decide nak makan dekat PD jerk..sebb org yg kami booking apartment tuh da bising2 tanya bila agaknya kami mau sampai sana...around 10 mcm tuh kami sampai..letak beg..amik gambar sket2..then terus blah pegi makan...kena plak tempat kitorg lepak makan tuh ada live band...wahaha..chumel plak yg nyanyi disitu...lepak2 kejap..then after makan kami gerak ke pantai yg berhadapan dgn restoran tuh..amik angin kejap... layan blues tgk langit sama2..amik2 gambar..then baru kami balik ke aprtment...

our place to stay at PD


kunun nk tidolah kan..tapi dekat kul 2 baru kami tido..hurm..ada org tuh beria nak tgk sunrise keesokan paginya...tapi kul 3 aku terjaga dia duk berborak lagik dgn maria...sudahnya pagi besok aku terjaga dulu dr dia...aku da bangun baru dia bangun ikut lepak luar dekat balkoni...heee...sonok..pagi2 hiruk udara pantai sambil berborak...lepas tuh sorg lepas sorg meh join kitorg...lepas lepak luar kunun masuk dlm nak siap pegi pantai..sudahnya masing2 duk bermalasan kat dlm..aku?..hehehe...ape lagik le aku mampu buat dgn awek2 hot keliling aku kan..heheheheheh....

around kul 10 lebey baru kami kuar pegi pantai...sonok gila..dapat naik banana bot yg charge kami sorg 10..ada yg tanak basah..so tak naik banana bot tuh tapi naik bot abg yg bawak si pisang tuh...so bleh le diorg snap2 gambar kami...gila best...aku mmg tarak pk apa2 lagik..tak pernah dlm idup aku duk tgh laut begitu...walaupun ada jaket..tapi agak takut gak le...dalam wo0o0o..mana tau kalau ada ikan jerung ke haper ke...(ikan jerung kacukan dgn peguin tak merbahaya ya canjoe..smart lagik)..hahaha..sudahnya..abg bot tuh tipo kami..kata taknak jatuhkan kami dlm laut..sekali dia kasik si pisang tuh terbalik..maki hamun diorg semua yg mana tanak basah tuh..hahaha...tapi serius aku ckp..SGT BESTT!!




pastu dah main2 semua tgh2 dlm laut tuh dia bincang nak terus ke melaka...aiyoh..bior betul diorg ni...yerlah tak plan apa2...bila kira2 balik..balance duit yg kitorg dah bagi tuh adalah lagik dlm 1+.++ so kalau tambah lagik 13 inggit cukuplah utk ke melaka...diorg mmg bujet detail punya..sebb masing2 mmg takde duit tapi nak berjalan..so kira tambah tolak semua..utk tambah lagik 13inggit amatlah berbaloi sebb dah alang2 melaka dah dekat dgn PD..so ape lagik..kami balik siap2 semua..disebbkan kat apartment kitorg ada 1 toilet ja, aku, maria dgn aini mandi dkat toilet awam disitu ja sebb kami mmg dah plan nak mandi pantai...sambil tuh sempat lagik aku beli topi bawu..heheh...yeah..leh pakai pi clubbing nnt...pastu balik umah..terus dlm around kul 1.30 mcm th kami gerak ke melaka...gila..dah la tak makan lagik...hahaha...sudahnya kami berenti kat RnR restoran jejantas ja utk makan...bedal ja apa yg ada sebb masing2 sudah lapar...

pastu dalam around kul 3 kami smpi di melaka..yeah..akhirnya sampai lagik..aku dah sampai melaka buat kali ke 4 dah...bagi bebudak ni ada yg baru first time smpi..so apa lagik..sonoklah diorg...kami memula pegi cr otel dulu..dah nama pun tak plan kan..mana ada sempat nk calling2 otel semua...terus walk in ja..sekali otel yg kami tawu dah penuh...erlah, hari sabtu kan.. sudahnya maria,aini dgn canjoe pegi cr around melaka..kami yg lelainnya lepak2 kat depan otel yg penuh tuh ambik gambar...hahaha..sangat best mereka ni...mcm2 aksi ada...aku tidak terkecuali join mereka...

mereka dikejar ah long bukit beruntong

hehehe...kechik nya bontot dia..

hah..degil lagi...

then lepas sejam lebih tunggu baru kami dpt otel...walaupun bilik agak sempit..tapi agak berbaloi utk harga RM50 inggit utk double bed kan...alah lagikpun kami mau tidur ja...otel kami tuh mcm umah tumpangan..tapi baru dibukak..so everything cantik dan elok..cuma sempit ja..peduli apa kan janji cantik dan bersih...toilet dia kat luar..pun agak cantik dan selesa...i couldnt ask for more lah...berehat kejap..dlm kul 6 lebey kami kuar pulak jenjalan keliling melaka sampailah malam..kebetulan kami datang masa melaka tgh buat pesta tanglung...cantik gila tanglung tuh semua..rasa mcm aku dekat hongkong plak..hahaha...dah la tempat kami stay dkt dgn kawasan cina..tanglung disana sini..

blakang kami tuh adalah tanglung ye...

then lepas penat berjalan2 kat bandar melaka kami balik ke otel...then walking along jonker walk around our place...things available very nice and unique...while walking around with young beautiful lady beside me...hehehe...n people around looking at us....i just smile,i know they jealous...kekekekke...yerlah..dgn titi yg ala model gitu...joy pun dgn aku...n she holding my hand along the walk...sape tak tengok kan.. aku ni mcm bodyguard diorg plak kena jaga kiri kanan...maria n lelain dah lepas tah mana2..cina2 tuh tgk je tangan aku dgn joy..hehehe...last dkt kul 1 baru kami balik bilik otel.. mandi2 n tido...

Esoknya,lepas check out kami sambung berjalan2 di melaka lagik..mana2 tempat yg dah tutup masa kami sampai tuh kami pegi harini...dlm kul 3 lebey kami decide tuk balik..tuh pun ada gak le angin2 yg bertiup kunun2 nak terus ke tangkak,johor...gila ahh diorg ni...naseb le takde duit...kalau idak aku rasa mmg le..trip kami yg pada mulanya plan nak ke port dickson je sampai ke johor terus akhirnya...tuh pun joy 2 (bukan joy,myluv) ada ckp dgn aku...

joy = kang tak pasal2 terus balik sarawak..kancil tuh bertukar menjadi motor bot...haha..

me = habis aku mcm mana...korg mmg la balik kampung...aku ni kedah wo0o0o..

joy = ko ckp mak ko bebudak ni culik ko sampai sini...

us = hahahahahah..

kami bertolak balik sampai ke shah alam around kul 730...penat gila..tp happy...sebb masa dlm perjalanan kami asyik menyanyi ja follow lagu dlm mp3 aku...hehehe...aku smpi umah terus on ym..mira terus buzz aku ajak pegi darusalam malam tuh..adoiyai..penatnya...tapi pewot lapa...so aku setuju ja...tapi masa tgh siap2 sambil dok chatting dgn atoi..mas call ajak lepak malis...tuh yg aku terus ke kl pulak...lagik le aku dok bergelak dengar cerita liz dgn mas... kesimpulannya.. weekend aku amatlah bermakna minggu ni...asyik gelak ja...mmg ilang stress habis..badan letih tapi muka segar...mcm mana tuh..nasib pegi dgn boboy ( keta mira )..so aku tak drive lagik..on da way balik aku dah terlentok kat blakang keta..penat wo0o0o...

kos minyak, tol, sewa keta, hotel RM 58.30
makan, minum n shopping +RM 100.00
kepuasan dan kegembiraan = priceless

me : Can...tadikan..masa kak ai dgn joy naik beca...ada 2 mat saleh snap gambar kitorg....dia kata kami berdua smart....ehehehe
me : 2 orang okeh..ditempat yang berbeza dan orang yang berlainan...
Can : Smart?..wahahahahaha..( sambil buat muka toya )..buta ka apa...
me : ces...kuang asam punya budak...jeles cakap la...

6 comments:

violet said...

Wahhh..bkn main lgi ye, story detail gilak..mcm mau copy & paste jak story ni 4 my sweet memory record, bleh ka? @ ada copyright?..he..he.. nway, thanks a lot again 4 everything! i'll really miss u after d end of our study...sedih plak..hu..hu.

Anonymous said...

kak ai...tq so much krn snggup mbawa kami sume g jejalan....trip kiter mmg sgt2 best...bile kite nk g mandi air terjun lak ni??kita ajak dak swk sume...bru lg best..kan kan.kan....jerung peguin...
sweet memories kite bersama....slamanya...

Anonymous said...

marie tetap marie...bersama kak aiii...

Ary said...

hahaha...kan i dah ckp dkt u myluv..i kena amik masa sendiri nak tulis ni..lagikpun sgt bernilai kan kenangan ni..so..haruslah diceritakan dengan sedetailnya..betul tak..copy jak kalau mau..nangga apa2 yang tak kena kasik tau kamik..hahaha..

atOi_machO said...

wah3...best siottt hg p vacation ekkk..dhlA bwk awek2 cUn sumenyaaa..huahuahuahua...sgtla thniAh bro!~..ngeh3...aik, de gak terselit nma aku ek>?? hahahaha..hg neh mmg kuat brjln btoi ekkk..merata pegi..haha..jles btoi..huahuahua

Ary said...

hehehe...aku cuma tak sia2 kan masa aku dgn benda2 yg tak sepattnya...huhuhu..so bergembira dgn hidup anda...n aku bergembira dgn mereka2 yg cun itu....hehehe...