Thursday, February 19, 2009

sejujurnya tentang aku

hehe..saja je...tetiba rasa mcm nak ceritakan pasal diri aku sendiri..takkan aku nk wat essay panjang2 kan..so aku buat point jelah...sesapa rasa nak paham diri aku or perlu utk tahu semua ni kerna dia perlu kenal aku..bacalah yer...a lil bit about me...

  • 'ary' bukan nama sebenar aku..nama ni tercipta bila aku pakai nick name arycariana masa aktif berchatting dulu..so terus kawan2 panggey aku ary...
  • arycariana dari nickname aku adalah..ary = watak baek dlm 1 drama yg aku suka tgk dulu.. cariana = adalah nama watak jahat sebuah novel yg aku suka jugak...so combination baek dan jahat...
  • aku anak ke 3 dr 4 adik beradik..ada sorg kakak,abg n adik pompuan.
  • adik aku pun mcm aku...
  • kakak dan abang aku pun tawu pasal aku begini..
  • kalau aku serius dgn relationship aku dgn sesorg tue...aku xkesah bwk dia jumpa kakak aku dan family aku yg lain..dan jugak bertemu shbt2 terbaek aku..
  • ex aku,ayien paling byk bertemu keluarga aku dari ex2 aku yg lain..
  • masa aku stay dgn ayien...kakak jugak tinggal dirumah yg sama...
  • aku masih baek dgn ex2 aku...salah sorgnya dah mcm kaunselor aku...
  • aku pakai kereta kelisa..n kereta aku ada nama..nama kereta aku kabir..
  • kereta kawan2 aku jugak ada nama masing...mas = dodot , liz = jen2, muz = carl , mira = boboy ( kabir gay boy's).
  • mak aku kata keta aku gay...sebb aku taknah bawak dia kasar2 sgt...
  • sepanjang 4 tawun ada lesen dan memiliki kereta..aku penah kena speedtrap sekali je..
  • penah memiliki skuter ...
  • sampai skang aku tak pernah ingat apa no plat skuter aku...hahaha...
  • 7 kali amik test jpj utk lesen moto..sekali jerk utk lesen kereta..
  • seminggu lepas dpt lesen keta aku eksiden jatuh skuter..
  • penah eksiden 3 kali dlm idup...first time masa darjah 2..aku bawak beskal melulu je lintas jalan..kena langgar dr belakang oleh sorg pak aji ni...kali ke 2 masa bwk skuter nak ngelak dr langgar sorg dak kechik...kali ke 3 sorg mamat moto ni masuk jalan 1 way...time tuh aku tgh sebuk ngayat awek kat sebelah aku so bwk keta tak tgk depan..hehehe ( awk sowi..baru tawu pasal sebb sy eksiden ni sekarang....)
  • paha kanan penah patah, sekarang ada sebatang besi yg panjangnya dari ujung tulng bontot ke ujung lutut...dan 3 batang skru tertanam dlm paha ni..
  • 5 kali tgk eksiden secara live...bebetul dari proses sebelum pelanggaran sampai ler org tuh tergolek dok atas jalan...
  • sekali pun tak pernah tgk kemalangan yg melibatkan kematian
  • aku ada seekor kucing...n nama dia qaseh..
  • aku kekdg senang nak ngamuk..tp memerlukan 10 saat saja utk cool balik...
  • hanya akan mengeluarkan kata2 kesat seperti 'ba*i, sial dan sebagainya apabila aku terlampau marah...dan terlampau benci orang tuh...
  • selalunya akan mendiam diri kalau gadoh dgn awek aku...tp mampu mengeluarkan kata2 yg nusuk kalbu apabila bersuara semasa bergadoh..bak kata ayien.."mmg awak diam tapi sekali awak berckp..kata2 awak walaupun dlm nada yg perlahan adalah sgt menyakitkan..."
  • bermakna aku sgt susah nak mengamuk..tapi sekali aku dah ngamuk....
  • selalunya apa aku ckp berlainan dr apa yg ada dlm hati aku..sebb kekdg aku ckp tak pk dulu...
  • hanya akan melaser dgn kesygan aku bila aku rasa aku tak perlu lagi terlalu menjaga hati dia..dan dia tak penting lagi utk aku terlalu menjaga.."so dont make me be meant to you"
  • sanggup wat apa sj utk org yg aku syg walaupun mulut aku membebel tak puas ati...hehehe
  • sekali aku kata 'everything over' seiring dgn ketetapan hati aku sendiri..means no turning back...
  • aku mampu buat org yg pernah hidup dgn aku seolah2 tak pernah wujud dlm hidup aku...
  • selalunya aku marah mcm mana pun bila bergaduh...akulah yang akan pujuk org tue balik...sebb aku marah kejap je..then pastu aku kena marah plak...
  • pernah kapel sebyk 8 kali dlm idup...
  • paling lama relationship aku..5 tahun..
  • paling kejap..sebulan..
  • paling serius kapel..4 kali...yang lelain memain je..
  • spm aku takde A langsung...tapi 3 kali apply masuk Universiti..ketiga2nya aku dpt..
  • mula dpt masuk uitm..aku amik course bussiness study dekat uitm arau..dismis 2 semeter selepas tuh
  • second time aku apply diploma course aku skang..
  • third time aku apply amik degree future course aku skang..
  • aku paling susah nak nangis depan org...kalau org tue nampak aku nangis n aku nangis sebb dia..means org tuh terrrsgt bermakna dlm idup aku n aku tersgtlah syg akan dia...( so nak test sy syg kamu bebetul ke tidak..try lah buat sy nangis depan kamu...)
  • reason kenapa aku sgt susah nangis sebb aku penah menangis mengamuk dgn mak aku dalam kereta tanpa sedar semua sepupu aku keliling keta abah aku melihat aksi memalukan itu...skang bagi aku menangis dihadapan org adalah perbuatan yang memalukan.
  • dulu aku tak takot naik roller coster...tapi lepas aku terkejut naik dna mixer dekat berjaya times square aku terus takot nak naik roller coster dlm tuh smpi skang...
  • aku suka kaler kuning...benci kaler pink...yuckkk!!~
  • skang..kalau aku penat sgt...atau ada masalah yg berat sgt....aku akan park keta depan uitm...dan tido dlm keta sambil dgr mp3 aku...
  • aku tawu mcm mana nak cr duit sendiri...tawu jugak cara tercepat untuk habiskan duit aku sendiri...
  • ex aku kata aku suka ckp berlagak...aku plak mengiyakannya...hehehehe..kekdg lah..
  • aku sgt suka baca pengalaman org lain...
  • aku sgt suka bau library...
  • aku sgt suka bau bank...sgt suka pegang duit...
  • kawan baek aku..mas n liz..adalah kawan ayien dulu..
  • kawan baek aku..mira..adalah org yang aku selalu nak bersaing dulu masa diploma...
  • aku start tusyen bahasa inggeris kat alor setar sejak dari darjah 2...aku ulang alik naik bas dr kampung ke alor setar selama sejam setiap minggu waktu tue sorg diri...
  • aku pernah kapel dgn yg lebih tua dr aku n dgn yg muda dari aku...
  • aku pernah kuar dating dgn org len masa aku kapel dgn ayien...sowi awak..
  • tapi aku tak nah kapel dgn org lain masa aku ada komitmen dgn org lain...
  • aku ada sorg panggel aku hunn...
  • ada sorg panggey aku baby..
  • ada sorg panggey aku myluv..
  • ada juga panggey aku darling...
  • tapi keempat empat mereka tiada hubungan apa2 dgn aku..just a frend..
  • aku tawu berenang sket2..hehe..
  • aku pernah masuk taekwondo..
  • pernah tulis nama utk masuk silat..tapi tak pegi hari diaorg suh mandi bunga...terus smpi skang aku tak nah pegi...hahaha..
  • pernah pegi clubbing tapi tak pernah minum arak...
  • pernah isap rokok..tapi bukan selalu...pengaruh rakan sebaya kununnya...hahaha
  • aku suka main pool..
  • sgt suka video game terutamanya ps2 dan jugak psp..tapi masaku lebih byk dgn pc game skang...
  • mampu berada dihadapan pc selama 8 jam tidak berganjak hanya semata2 nak habiskan game aku tgh main...
  • prnah drive alor setar-ipoh-alorsetar-ipoh-shah alam-kl dalam masa 1 hari..
  • pernah jadi pengawas sekolah dari sekolah rendah sampai menengah..
  • pernah jadi pengerusi persatuan bahasa melayu sekolah
  • pernah jadik wakil sekolah dalam sukan hoki...
  • pernah bergaduh dgn kawan hanya sebb kawan aku tuh gadoh dgn kawan aku yg lain...
  • pernah bertumbuk dgn pakaian pengawas sekolah dan bertali leher...dalam kawasan pokok getah jalan nak ke skolah..hehehe...
  • pernah jual eskerim malaysia kat tempat aku mengaji alquran time skolah rendah...
  • pernah kena suh kutip plastik eskerim tuh oleh ustazah aku sebb dia dengki kopok dia tak laku macam eskerim aku...
  • pernah jadi tokey jual jagung..hehehe
  • pernah merasa dlm poket hanya ada 60sen..sedangkan aku memerlukan 80sen utk balik kerumah dari alor setar...
  • pernah rasa sgt useless masa aku tak mampu bergerak masa eksiden patah kaki...
  • seminggu lepas kuar dari hospital selepas operate kaki n masukkan besi...aku dah start buat kerja aku dan kuar pegi bank dgn bertongkat....
  • pernah merasa terhina bila org bagi aku sedekah n ingat aku peminta sedekah time aku bertongkat n duduk tepi bangunan menunggu mak aku ambik kereta selepas kuar dari bank....hina ke org cacat sampai semua yg memakai tongkat diingat sebagai pminta sedekah???
  • sangat seronok duduk atas wheel chair time patah kaki sebb semua org bagi aku laluan...hahahhaha..siap ada parking special ok...
  • pernah rasa down gila smpi nangis teresak2 dlm toilet umah aku skang...
  • pernah cium seseorg yg takda kena mengena dgn aku...
  • sgt tak suka kalau tgh gadoh...awek aku letak phone tetiba...hish..bisa buat wa angin sgt2...
  • kalau aku marah..badan aku akan mengigil...
  • i can live and have a relationship with someone even i dunt have any feeling anymore...
  • if i start to ignore some1 in mylife...means something wrong somewhere...
  • aku takleh tido area pukul 5 ptg - 7 mlm...kalau aku tido jugak...aku demam..
  • pernah ada penyakit berbahaya yg bleh buat aku mati...
  • aku takda suka specific number...so bila org tanya soalan nombor apa aku suka...aku akan blur...
  • i always think..people who bought luxury car in white colour actually dont effort to buy that car..but they still want to 'belagak'..well..people know car in white colour is more cheaper...tapi statement ini hanya pandangan aku pada mereka yg berkereta mewah sahaja yerrr.....
  • aku selalu pk kalau aku kurus mesti aku ni player..tapi naseb aku gemuk kan...hehehe
  • certain people..they tell me i can make they falling in love with just because of my kindness..betul ke?..ask them...not me..
  • kalau aku tak suka seseorg tuh..aku tak akan pernah tanya,amik tawu,atau peduli pasal org tue lagik...
  • 1/4 masa dlm hidup aku sehari2..aku habiskan dgn internet...
  • 1/12 masa aku,aku habiskan dgn membaca
  • internet aku pakai hari2 adalah percuma...hehehe
  • aku jarang off laptop...even aku pegi kelas...
  • first time aku naik flight...parent aku tak tawu pun aku pegi kl sebenarnya dgn MAS...diorg ingat aku naik bas....
  • aku sepatutnya berkaca mata...tapi aku tak suka..so lepas cermin mata aku yg terakhir.. aku tak buat2 lagi...
  • pernah jalani pembedahan di muka...dan pada hari yg sama aku dah bleh kuar pi shopping..
  • sangat tak suka pada mereka ang hopokrit...tapi aku masih buleh berkawan dgn mereka...
  • kalau kuar dgn awek...selalunya aku pakai wit sendiri...duit yg aku cari sendiri...jarang pakai duit abah bagi...
  • selalunya mana2 tempat aku selalu membeli akan kenal aku...
  • aku selalu biarkan dlm wallet aku sekeping duit seringgit lama...
  • i dont remember road name...but i do remember the road look alike...
  • i used to write on my fs blog..but rite now i love to write everything happen with me in here...
  • i love angelina jolie...
  • i cant miss afdlin shauki and yasmin ahmad movie in cinema...
  • i always think...my mom is hotter than britney spear...hahaha...
  • i always realise...at least 2 person in my life love me very much...(excluding my parent)
  • i know...at least 3 person in my life...cares about me so damn much....
  • i always notice...at least 2 person love me more than a friend but they dont realise that yet...
  • Only a special person got own ringtone in my phone...rite now...i have 5 person with their name have a specific ringtone...every song have meaning...
  • i always want to clean up my house, my kitchen n my room in da same day...but end up..i just can clean my toilet on that day...
  • i love to go out and do some shopping alone...and movie also...for my own space...
  • i can cook if i wanted too...
  • i love gardening...i have my own garden at my house backyard full with kangkung, cili merah and betik i planted by myself...
  • i can build a computer an hour...complete with the operating system installation...if all the material needed is fully provided in front of me...
  • I do not depend on my father’s wealth 100% even i still studying.. He might be nobody ( i mean datok or tan sri ) but he effort to gave me more than i need and people sometime underestimate my life and call me "anak abah" but I do not get financial support from him 100% since he know i can effort to pay my own car from my own business..
  • i still can laugh even im not in da mood...but lately people who close with me already know to read my face...aiyohhh...
  • hah...kalu ada lagik nanti aku sambung okeh...enjoy ur reading in my blog babeh....

7 comments:

aku said...

ko lahir bln brape eh

Ary said...

sape ni eh?

atOi_machO said...

perghhh..mntAp gle hg ary...rjiN siottt menAip pnjg2..hg xdak kje ke weh? muahahhaa...nnt aku pon nk taip pnjg2 cm hg laaa..hehehe

violet said...

wah!pnjngnyer xplanatiON...smpai i termsuk dlm list skali...best gak, i can know u much better.. keep ur writing my lurve!

atOi_machO said...

hye viOlet@myluv..leh knal? huahuahua..abeh la ary kejaq aku nnt..wakakakak

Ary said...

amboi atoi..depan aku nampak...brani hang...myluv aku hang jgn kacau na...hehehe...

aku amik masa 2 minggu ler tulis ni semua...aku tulis sat...aku save sebagai draft...so aku pkiaq dah banyak..baru aku publish sini...harap aku nk tulis semua ni 1 masa...hang ingat aku nak ingat ka semua...apalah...

to myluv...ya..u need to know me better...so no need to ask..i tell u already...hahaha..keep reading okeh...

rubi said...

sengal nie...sabo je aku...okey..firstly..
1) sekali aku kata 'everything over' seiring dgn ketetapan hati aku sendiri..means no turning back...<---my comment...uhuk3..tbatuk aku plus tergelak sndr..hik3..

2)pernah kapel sebyk 8 kali dlm idup...<--dashat nie dr aku...huuyyuuu..

3)aku suka kaler kuning...benci kaler pink...yuckkk!!~ <-- cehh..ske2 je kate pink yuckk..sib ko x kate purple.. :p

4) pernah kena suh kutip plastik eskerim tuh oleh ustazah aku sebb dia dengki kopok dia tak laku macam eskerim aku...<--makcik tu menjual lagi x skung..?

5) pernah merasa dlm poket hanya ada 60sen..sedangkan aku memerlukan 80sen utk balik kerumah dari alor setar...<--- statement ko nie buat aku tingat dulu satu ketika yg sgt kritikal kt sgmt..aku penah check atm aku ade RM50 je pon happy gler...klo skang..hampehh...

6)pernah merasa terhina bila org bagi aku sedekah n ingat aku peminta sedekah time aku bertongkat n duduk tepi bangunan menunggu mak aku ambik kereta selepas kuar dari bank....hina ke org cacat sampai semua yg memakai tongkat diingat sebagai pminta sedekah??? <--- niat org tu baek ape..nk tolong ko...ish3..

7)i always think..people who bought luxury car in white colour actually dont effort to buy that car..but they still want to 'belagak'..well..people know car in white colour is more cheaper...tapi statement ini hanya pandangan aku pada mereka yg berkereta mewah sahaja yerrr..... <--- sabo je aku..eyyhh..nnt klo aku beli luxury car mmg nk warne putih tau...sbb aku ske gler warne putih..OK!!..huh..marah nie...dodot pon putih tau..

8) i always think...my mom is hotter than britney spear...hahaha... <--hahahha..tu je mampu aku comment..

9) Only a special person got own ringtone in my phone...rite now...i have 5 person with their name have a specific ringtone...every song have meaning... <-- aku tergolong x dlm 5org tuh?..klo yer..lagu pe ko tarok>

tu je lah comment aku...point2 yg aku rs menarik tuk dicomment..hik3..weehh..jgn nangis dlm toilet sorg2 da...meh mali mkn lg berbaloi..hik3..