Wednesday, April 22, 2009

macam2 la...hurm...


kepada seorang sahabt saya yang tanpa saya sedar selalu membaca blog saya..walaupun anda berkata sebelum ni tak mampu nk baca butir2 yg panjang gila dlm blog ini...hanya mampu tgk gambar sahaja...disini ada nota utk anda...

aku tak pernah reka cerita dlm blog ni...ini apa yg terjadi dlm idup aku...walaupun tak semuanya aku cerita...sebb kalau aku reka..manusia2 yg terlibat dlm cerita hidup aku nih comfirmnya akan claim aku menipu kan...so apalah gunanya aku bercerita nak berbangga diri...ini adalah aku..

aku tak pernah cuba utk berlagak seolah2 aku player...seperti aku katakan tadi...aku hanya ceritakan apa yg terjadi disekeliling aku..so kalau ko nk kata aku nk blagak mcm aku ni player...tuh terpulang pada ko nk analysis mcm mana...setawu aku..sehingga hari ini aku tak pernah tabur janji manis mcm players pada manusia2 yg berdamping dgn aku..

kalau aku ngatakan sesorg tuh kwn baik aku..sedangkan pada pendapat ko, aku tak layak utk ngaku begitu sebb aku belum kenal sgt org tuh...bagi aku..kalau time aku susah, time aku happy, time aku down sangat, time aku memerlukan kwn utk ada dgn aku...time aku jd bodoh...n manusia yg ku panggil kwn baek aku tuh ada dgn aku...apalah salahnya aku menggelarkan dia kwn baek aku kalau dah dia selalu ada disitu?..mungkin aku bukan kwn baek dia kerana aku tidak terlalu kenal dia sgt...tp bagi aku dia kwn baek aku...even ko sendiri pun aku anggap kwn baek aku....walaupun ko dgn biadap tidak pernah menganggap aku wujud diketika aku berada dihadapan ko...

lagi satu salah ke aku ngaku org tuh kwn aku..sedangkan pada mulanya aku mengenali dia daripada org lain...haruskah ada undang2...apabila kita mengenali seseorg itu dr org lain...kita tak layak utk mengaku dia kwn kita kerna dia kawan org lain dahulu???...sempitnya fikiran korg..kalau mcm tuh...mampos le kita sebagai manusia nak mencari kwn2 yg belum berkwn dgn kwn2 kita yg lain...atau ko tak paham ape maksud kawan?...org zaman batukah korg yg hanya berkwn dlm kelompok korg je...tamaklah org lain tak bleh berkwn dgn kwn ko..rule budak tadika manakah yg korg jadikkan pegangan hidup?..sebagai contoh...ko kucing parsi kenal si kucing siam n si kucing siam ada kwn iaitu si kucing kampung...tapi disebbkan si kucing kampung adalah kawan si kucing siam..makanya...si kucing parsi tidak boleh berkwn dgn si kucing kampung...even mereka semua adalah satu spesis...iaitu kucing...so bwk2lah pegi join friendster ke facebook...kat situ byk ajar kita berkawan dgn connection kwn yg lain...

maybe muka aku mcm nak termuntah ko nak tengok...tapi apalah gunanya kalau ada rupa...tapi tidak ketenangan hati dan jugak kekosongan jiwa yg ko ada...duit tak bermakna apa2 kalau kita tak pernah cuba menerima org lain seadanya...atau sesekali terima dgn redha saja apa yg terjadi disekeliling kita...muka aku nak termuntah utk ditgk ko...tapi sekurang kurangnya...aku tak muntah atas maruah aku sendiri...merosakkan diri sendiri ibarat ko muntah diatas rasa hormat yg org lain letakkan pada ko..tawu tak...

hidup aku tak pernah sunyi...ko sendiri bleh bc dgn apa yg ada dlm blog nih..ini cuma sebahagian sahaja...bukan semua kesah idup aku ceritakan disini..tapi ko dah boleh nilai sendiri tahap kebahagian aku kan...mungkin ada jugak yg sedih...tapi bagi aku itu lumrah kehidupan..yg aku pk harus dikongsi dgn org...supaya org lain takkan jadik sebodoh aku dan ada pengalaman menyedihkan mcm aku...tapi terus terang aku katakan...aku suka hidup aku skang...

so..aku kat sini bukan nak memburukkan ko...even aku tawu ko takderlah sukakan aku sgt...tapi aku nk ko tawu...sampai bila ko harus begini...ada ke aku kacau hidup ko?..ini blog aku..apa aku nk ceritakan kat sini...suka aku lah...tak puas hati?..buat blog sendiri...ko nak terus membaca..teruskan..aku tak pernah halang..at least ko tak suka pun ko baca jugakkan...tujuan aku menulis mmg utk org baca...so tercapai le objektif aku utk buat org baca walaupun ko tak suka...hehehe..betul tak..

so kwn...ko judge le sendiri...aku tetap aku...sekurang2nya...aku tawu pe kelemahan aku..dan sekurang2nya taste aku ko bleh lihat sendiri bagaimanakah mereka itu...

sekian dulu dari pihak aku...adiosss....

3 comments:

atOi_machO said...

uiks, awat tuh brO? lEk2, besA la tUh mnusia, de jek mnde yg diA xpueh ati kt org len..huhu..wat bodo jek org cmtuh~

L3o said...

damn I love this one!!!! ♥♥♥

Ary said...

hehe..mmg aku wat bodo pun atoi...nih saja je aku tulis sebb aku pk org begini harus ada org ckp begitu...